Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bugün ne kadar bisiklet sürdün?

@Kübra C.

Gerçekten rüzgar çok etkiliyor ben de yaşamıştım. Büyük bir ihtimal ile bisikletin üzerine otoroş şeklimizden de oluyor,adetaa yelken gibi oluyor.(özellikle rüzgar karşıdan geliyorsa...) :eek:

• Beğen
Tepkiler: Kübra C.
Scudo
Cuma görükle yaptım geldim.Niye böyle bir dangozluk ettiysem formanın altına pamuklu dar tişört(yağmur,kar demeden cift forma ile 4 senedir hastalanmayan ben) giydim.Şu an ateşim 38.5.Su rüzgar dinse de ter atsak iyileşsek.

Arkadaşlar rampasız düz bir yolda 4.6 km kaç dakikada gidilir? Bayadır bisiklete binmiyorum ama düzenli olarak spor yapıyorum gücüm kuvvetim yerinde :D

dün 26 km (13 km rampa 13 km iniş) demre kapaklı kapaklı demre yaptım.
bugün 6 km grupla birlikte.

30 km.Rüzgar çok yavaşlattı ve yordu beni.Başta dönmeyi düşündüm ama dayanadım devam ettim.Bir de kaza tehlikesi atlattım.Daha dikkatli olmalı ve tedbiri hiç elden bırakmamalı.

Bugün İzmir'de bisiklete binen herkese sonsuz saygılarımı iletiyorum :) O bacaklar, o irade bence onurlandırılmayı hak ediyorlar. Ben elimden geleni yaptım :hhhhhh:

Benim size abi tavsiyem , sakın ama sakın günlük 2-3 saatlik bisiklet performanslarının üzerine çıkmayın . Haftada 10-12 saatten fazla kardiyo antremanları yapmayın . Bunu söyleyen dünyaca ünlü ABD'de yaşayan Türk doktoru Mehmet Öz'ün asistanı Dr.Halit Yerebakan . Ondan sonra kalp büyümesi , eklem dejenerasyonları yaşarsınız . Kısa zamanda jübile yaparsınız . Öyle 200 km vs'lik mesafeler marifet değil . Bu işleri dünya çapında ciddi ciddi yapan adamlar bu performanslar için dizlerine bile iğne yiyorlar .

(link)

(link)

(link)

Tabii yine kendi bileceğiniz iş

@Cem Unden. Benim şimdi günde kaç saat bisiklete binmem lazım. Yada günde kaç km yapmam lazım hocam.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
1 saat kadar sürdüm, km hakkında bir fikrim yok :/

@Cem Unden o zaman rahatlıkla diyeyim günde en fazla 1,5 saat aralıksız bindim ağır ağır 27 km gittim :D (20 kiloluk çift süspansiyonlu 21 vitesle)

Bu yaz için planlarımız güzel umarım gerçekleşir :)

Abi bugün çıkayım dedim çamur banyosu yapıp geldim bisikleti bir görseniz bisiklet demezsiniz her tarafı çamur kahrolsun çamur yollar bi asfalt yol olmadı gitti

@Rüzgarınoğluyumben

Ben hoca değilim ama ingilizceniz varsa şu videoyu seyredin .

(link)

Haftada 1-2 saat 30sn'lik yüksek tempo intervallerin ; haftada 10-12 saatlik %70 maxVo2 antremanlar kadar etkisi var . Denedim faydasını gördüm . Bu 30snlik intervalleri tükenene kadar tekrar edeceksiniz 5 tekrar - 10 tekrar vs artıracaksınız .

Tabii öncesinde en az yarım saat ısınmak gerekiyor . Bu tip antremanlar bizim gibi zamanı olmayan amatörler için uygun . Bacak kaslarını en geç ısınan kaslar olduğunu unutmayın

Eğer haftada 2 saatten fazla biniyorsanız , örneğin 4 saat gibi , bunun en fazla 2 saatinde bu tip antremanlar yapın . Kısa zamanda hızlandığınızı fark edersiniz . Ama haftalık antremanın tamamını bu şekilde yapmayın . Eğer yorgunluğunuz varsa muhakkak o antreman oturumunu normal tempoya çevirin

Örnek antreman programı

1.hafta

Pzt : Dinlenme

Salı : 30 dk ısınma ; (30sn yüksek tempo - 1dk 30 sn normal tempo ) x 5 tekrar- 10 tekrar gibi ; 1 saate tamamlayın . son 15-20 dk hafif çevirin . Hoşafınız çıkar zaten

Çarşamba : Hafif tempo 1 saat gibi

Per : Dinlenme

Cuma : 30 dk ısınma ; 30sn yüksek tempo - 1dk 30 sn normal tempo x 5 tekrar- 10 tekrar gibi ; 1 saate tamamlayın . son 15-20 dk dinlenin .

Cmt : Dinlenme

Pazar : 2 saat ; arkadaşlarla serbest sürüş ; fartlek tipi - kimi zaman hızlanmalı , yavaşlamalı ancak hızlanmalar Salı ve Cuma tempolarına göre daha alt seviyede

1. - 2. ve 3. haftalarda bu antremanı deneyin

4. hafta hafif tempo , recovery şeklinde olacak . İlk 3 haftanın yorgunluğunu alacak şekilde bir antreman haftası olacak

4. Hafta
Pzt : Dinlenme

Salı : 1-1,5 saat hafif tempo ortalama 20-25 km/s gibi

Çarşamba : Hafif tempo 1 saat gibi 20-25 km/s

Per : Dinlenme

Cuma : 1-1,5 saat hafif tempo ortalama 20-25 km/s gibi

Cmt : Dinlenme

Pazar : 2 saat ; arkadaşlarla serbest sürüş ;

Her hafta kuvvet durumunuza göre interval sayılarının birer artırın . Her 2 ayda bir tempoyu düşürün . 4. hafta tarzı antremanların sayısını iki haftaya çıkarın . 1 hafta yüksek tempo , 1 hafta normal tempo haftası gibi

Ayda bir kez (biri geçmesin , eklemleriniz size ömür boyu lazım ), örneğin bir pazar günü 3-5 km yokuş çıkmayı deneyin . 5 km'den fazla yokuş çıkmak anlamsız . Fransa turunda bile en uzun yokuşlar 15-18 km civarı . Bu saatten sonra pro olacak değiliz. Bisiklet sporuyla ilgilenirken başka sporlar yapıp eklemlere yük bindirmeyin . Vücudunuz yorulsa bile beyin bunu farketmiyor yorulmadığınız sanıyorsunuz .

Zamanla intervallerdeki dinlenmeleri 1 dk 30 sn'den 30 saniyeye kadar indirin . 30 sn üzeri interval yapmayın .İnterval sayılarını antreman öncesinden belirleyin . Bir antreman defteri tutun , devamlı not alın . İşi abartmayın . Yavaş yavaş ; istikrarlı artırmalar yapın . İnterval sayılarını 2-3 haftada birde arttırabilirsiniz . Aceleye gerek yok.

Günde 300 km , 30-35 km/s ortalama sürüp federasyon yarışlarında çakanları çok gördüm . Az sürün , öz sürün ; intervalleri abartmayın

Önemli olan çok km yapmak değil , performans artırmaksa bunu deneyin . Vaktiniz size ve sevgilinize kalsın :)

Kapadokyada dolaştıktan sonra Kayseriye dönmüştük yaklaşık 140 km.

günübirlik tur olarak
İSTANBUL maltepeden başlayarak
Ağvaya gidip gelerek
204 km yapmıştım

Burdur şehir merkezinden İnsuyu mağarasına kadar gittim.Çevre yolunda bir kaç tur yaptım. 50 km tamamladım.;)

fghjk.jpg

@JaxTeller

12-13 civarı tahmin ediyorum

@andjustice4all

O gün 60 km yaptım :) Ancak yorgunluktan (şiddetli fırtına vardı) hasta oldum.Bir hafta içinde iyileştim ve bugün 32 km yaptım.Bu sefer de sağanak yağışa yakalandım.Ama yağmurluklarım yanımdaydı :)

• Beğen
Tepkiler: Decsan
sırf bisiklet süreyim diye dışarı çıktım. tuzla sahilde falan sürdüm öylesine :D toplasan 3-5 km ancak :D yol bitmese aslında kocaeli falan olurdu sanırım. sahildeki bisiklet yolu bitince döndüm. arazi yerine de pazara girmeyi düşünmüştüm.

belki yeri değil ama telefonlarda hangi uygulamayı tavsiye edersiniz ?

Bügün ben 15 km yol garanti hemen hergün 15- 20 nin altına düşmüyor işden eve bisiklet kullanıyorum 10 aydır devamlı. Son bir yıl içinde 6000- 7000 km yol yaptım. Uzun mesafe turlara malesef işden dolayı zamanım olmadı.

Geri