2008 mart ayında aldığım scale 30 karbon bisiklet geçen ay sonu 50.000 km yi doldurdu ve bu ayda dolu dolu bindim ,,
tabi şimdi önemli olan 50.000 km binmek değil ,bu 50.000 km de nasıl bisiklet kullandığım , hatalara düştümmü sorusu,hata yapmamaya çalıştım ama malesef yaptım,spd pedala geçince 3 kez sola yavaşça düştüm ,hata bende idi,sola kuvvet vermeyecektim sağa verecektim, vücut ağırlığını sola verince hata oldu ayakkabıyı kilitten çıkaramadım, tabi alıştımda ,ama ne kadar alışşamda gene hataya düşmemek için dikkat etmek lazım ,geçmişe bakar isem 1976 dan beri sele üstünde geçmiş yaşam,ara verdiğim zaman oldu tabi 2-3 yıl gibi ama yoğunluk en çok 2005 -2013 senesidir ki 3 bisiklet eskittim ,biri çok iyi değil idi ikinci aldığım bisiklet ,birincisi atx 840 mtb idi gıant idi ,ikinci salcano city bike idi, 3 ' üncü altımdaki oldu,scale 30 karbon scott mtb ,ama 28 jant hibrit oldu,fox yüzlük amortisör gitti ,aliminyum çatal geldi,10 kilo 350 grama düştü makine,
scott ile 50.000 km yi doldurdum diğer iki bisiklet ilede bayağı km var tabi ama tahminimce 30.000 km olmuştur , sonuçta 8 yılda 80.000 km ye yakın bi toplam çıkar tabi geçmişte yaptığım geroni bisiklet ile km ler var bianci meta pro ile ve pejo yarış bisikleti ile ,explorer diye bi model var idi onla ,onlarıda ekler isem 100.000 leri geçmişimdir,
şimdi bütün derdim bu bisikleti 48 ayna kola çıkarmak ama onun için ön aktarıcı değişecek arka boru benim çok kalın ona göre çapı olan bi aktarıcı bakacağım tabi iş onlada kalmıyor sram 9 lu ruble yeni zincir .bakalım zaman ne gösterecek ,benim mtb gidonu yarış gidonu yapabilirim ama sorun şurada fren sistemleride değişecek viteste, masraf çoğalacak, ama arka benim malesef disk fren oldu mekanik tabi,karbon kadroda arkada çıkıntı yok olsa idi v-break olurdu öne çatal takınca v-breakler oldu ,