Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bunny hop bisiklete zarar verir mi?

Aşırı kilolu değilsen birşey olmaz...
76 kiloyum yaşıma göre çok farkındayım fakat böyle ufak atlayışlar bunny hop tek teker gibi şeylere acayip merakım var zarar verir miyim yani bahsettiğin kilo 76 dan yukarı mı
(bisiklet Castello değil Cenıx Ixır çift amartisörlü bir mtb bisikleti)

• Beğen
Tepkiler: Blockman
Scudo
Carraro Big 1027'im Var. Merdiven inmek bu bisiklete zarar verirmi? Atlasam zıplasam birşey olurmu?

@Marslı Dostum anında kadroyu kırarsın.Xc bisiklet bunlara uygun değil.Aynı şekilde her full süspansiyonlu bisikletle de yapamazsın.Atlayıp zıplama yapmak istiyorsan zıplamak gibi zor şartlara dayanması için yapılmış BMX ya da dirt jump, slopestyle türü bisikletlere yönelmelisin.

Merdivene falan dayanir ama degilmi?

Bu bunny cekenlerın bı çoğunda spd pedal mı var?? Bazen ızlıyom cok garıp geliyo

Bu bunny cekenlerın bı çoğunda spd pedal mı var?? Bazen ızlıyom cok garıp geliyo
Hayır spd pedala vs. gerek yok. İşin mantığını deneyerek çözüyorsun. Ayağa kalkıp yere gücünü altarır aktarmaz zıpladığın an pedala açı verip pedalı ayaklarınla çekiyorsun.

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Arkadaş bende mosso wildfire var bunny hop yapmaya meraklıyim ve kaldırımlardan atlarken hız kesmiyorum benim bisikletim xc diye biliyorum amacı pek uygun değil bunny hop benim bisikletin masasına ve kadrosuna falan zarar verirmi çift katlı jantlar bunny den zarar görür mü birde ben zincirin kadroya vurmamasi için olan kılıflardan kullanmıyorum o zincir zamanla benim kadroma zarar verirmi bunny xc bisiklete ne gibi zararlar verir

Arkadaş bende mosso wildfire var bunny hop yapmaya meraklıyim ve kaldırımlardan atlarken hız kesmiyorum benim bisikletim xc diye biliyorum amacı pek uygun değil bunny hop benim bisikletin masasına ve kadrosuna falan zarar verirmi çift katlı jantlar bunny den zarar görür mü birde ben zincirin kadroya vurmamasi için olan kılıflardan kullanmıyorum o zincir zamanla benim kadroma zarar verirmi bunny xc bisiklete ne gibi zararlar verir
Evet o zincir kadroya zarar verir benim(xc) bisiklette zincir baya bi boyayı attırdı. Tabi bu uzun süren bi aşınma ama, önce boyayı çizer daha derine işler çize çize bendeki gibi orda boya kalmaz. Bazı xc kadrolarinda o profil alta eğik oluyor zincir çok temas etmiyor ama, senin kadroya zincir degiyorsa yağ izi vs kalıyordur koruma bandı öneririm.

• Beğen
Tepkiler: Darks
Ağırlık transferi fazlaca önemli.

Zincirin kadroya vurması bence düşünülecek en son şeylerden biri. Hard Tail ya da Enduro bisikletlerde amortisör etkisi ile daha az zarar alır bisikletler fakat amortisör olmayan bisikletlerde kaynak yerinden kırılma, ön ya da genellikle arka maşa kırılmaları meydana gelebilir. Kadronun tam orta yerinden kırılması da mümkün. Bu hareketi yaparken en önemlisi düşüş açısı ve düşerken ağırlık dengesinin oluşma biçimi. Tabi bisikletçinin ağırlığı ve hareketleri absorbe edebilme fiziksel yeteneği. Kaba saba sert hareketler de negatif etkisi arttırır.

Herşey pahalı. Sağlık Bakanlığı pısıkletınde yapın antrenmanlarınızı :D

Konu açamıyorum, nereye açacağımı da bilemedim o yüzden kusuruma bakmayın. Kaldırımdan vs inerken amortisör gömülü olarak kaldığı için hiç esnemiyor, düz maşa hissi veriyor. Daha doğrusu geri tepmiyor, aşağıda kalıyor. Normalde bisiklete yük verdikten sonra yay ilk binişte içeri göçse bile tekrar eski hâlini alıp görevini yapması gerekir, değil mi? Bende gömülüyor ve öyle kalıyor. Bunun sebebi ne olabilir? Umarım anlatabildim.

Konu açamıyorum, nereye açacağımı da bilemedim o yüzden kusuruma bakmayın. Kaldırımdan vs inerken amortisör gömülü olarak kaldığı için hiç esnemiyor, düz maşa hissi veriyor. Daha doğrusu geri tepmiyor, aşağıda kalıyor. Normalde bisiklete yük verdikten sonra yay ilk binişte içeri göçse bile tekrar eski hâlini alıp görevini yapması gerekir, değil mi? Bende gömülüyor ve öyle kalıyor. Bunun sebebi ne olabilir? Umarım anlatabildim.
Ayarı çok yumuşak olabilir kontrol edin. Değilse bakım isteyebilir bozuk olabilir Vs.

Akıllı süspansiyon sistemleri gibi değil bisiklet amortisörleri. Basit bir şoktan ibaretler ve yay dereceleri sabit. Çok ağır yükle yüklediğinizde yaylanma miktarları yetmediğinde, amortisörler şoklama yapmazsa, kullanım ömürlerini tamamlıyorlar. Basit bir mekanizma oldukları için parça değiştiremiyorsunuz. Üst seviye ürünlerde bu özellik mevcut.
Normalde yayın ve amortisörün başlangıç sertliğini ayarlayabiliyorsunuz, bunlar salınım hızını ve sertliğini değiştiriyorlar ama hiç direnci kalmadıysa süspansiyonunuz bakıma girmeli demektir.

Carraro 727 Mtb mi merdiven kaldırım inerim hevesi almistim, birkac gun yollarda kaldirimlardan indim, merdivenlerden indim ancak, önde tek amortisör olduğu için, arkaya fena yük biniyor, göbek ve jant cakiliyor yere resmen. 2 haftada jant akordu gitti, arka teker akiciligini kaybetti bile, gobekten diye dusunuyorum dandik shimano tx505 ler var.

Yani şehir bisikletimle tatlı tatlı biniyordum yollarda, yorulma ve gitmeme pahasina keyif verir diye mtb aldım toplasan 20 tane kaldirim 5 tane merdiven inmisimdir, jant akoru ve göbek sizlere ömür.

110 kilo civariyim, gecmis motosikletcilikten gelen tecrube var tabiki, 2008 yilinda Ktm 690 smc almistim sifir km. İzmirde inmedigim merdiven ziplamadigim yer yoktu, Betonyoldan Karataşa kadar merdivenlerden inerek giderdim.

Mtb alıp dedim kendi capimda ufak yerlerden aksiyon yaparım. Ufak aksiyon bile kaldirmadi bu donanimda bir mtb. Gittigim yola, indigim kaldirima merdivene dikkat edeceksem Mtb nin ne anlami kaldı simdi onu dusunuyorum 😏

Bence o kiloya normal. Dedikleriniz için downhıll almanız lazım oda ayrı bir şey tabi . Bir diğer durumda lastik basıncı için tubeless lazım ama yinede söylediğiniz bisiklet hoplama zıplamaya uygun değil. 65 kiloyum bende daha kaliteli ön amortisör var (kardeşim bozmuş oda benden 3-5 kilo zayıf) on kaldırmaktan ön göbeğe (sizdeki göbekli aynı model) zarar vermiş. Kendisini çok defa uyardım ön kaldıracağını tahmin ettiğim için lastik basıncı konusunda. Ne zaman kontrol etsem ındırmemıs olarak gördüm en sonda zarar vermiş.

Bunny hop hakkında yeni tarihli başlık bulamadığım için ve konuda açamadığım için buraya yazıyorum. Vertech Burst-X 29" jant bir bisikletim var. Bunny hop yaparken bende arkayı kaldıramıyorum. Bisikletim 10 KG ağırlığında ve jantları büyük arkayı kaldıramama sebebim bu olabilir mi yoksa ben mi kavrayamadım. Bir de bu bisiklette yapılır mı bunny hop?

@ardac35 Maşa özeliklerini ve lastiklerin basıncını verirsen belki yardımcı olabilirim bendede 29 inch jant var bende şu aralar bunny hop yapmayı deniyorum. Ben arkayı kaldırabiliyorum tabi bunny hop iki farlı versiyonu var birinde yapabiliyorum diyerinde yapamıyorum.sen ilk önü kaldırıp ardından arkayı deniyosan o biraz zor ilk başta iki tekeride az ve eşit miktarda kaldırmayı dene bence

Geri