Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Burası bisiklet yolu buradan gidemezsin!

'Yedik mi yolunu kenardan geç git işte' diyen abiye de burdan selam söyleyeyim hazır konu açılmışken. Her uğraşın bir zorluğu vardır demek ki bunun da zorluğu cahil insanlar.

Scudo
O güzergahı sürekli kullanıyorum. Bisiklet yolunda yürüyen birilerini görünce uzaktan korna basmaya başlıyorum ve diplerine gelene kadar çalmaya devam ediyorum. Yanlarından geçerken de ''Burası bisiklet yolu. Bisiklet yolundan yürüyorsunuz'' diye uyarıyorum. Aldığım cevaplar ise evlere şenlik

-Olabilir.
-Eee nolmuş.
-Yandan geçiver.
-Ama yürümeme engel değil.
-Biz nerede yürüyeceğiz? (Bu esnada o bölgedeki yaya yolunda 1 adet kediden başka hiçbir canlı yok)

vesaire vesaire.

Hele bir de 2-3 kişilik hayvan grubuna denk gelirsem hiç te hoş olmayan cevaplar alıyorum. Lafı söyleyenin ağzıyla burnunun yerini değiştirmek istiyorum ama o kadar hayvana karşılık tek başıma olduğum için ses çıkaramıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
beni gördüklerinde genelde bisiklet yolunu boşaltıyorlar tabi aniden bisiklet yoluna atlayanlar oldumu frenlerim çok sıkı olduğundan hafifde olsa çarpıyorum. genelde çarpıktıklarım da cüsseli insanlar tabi ki... özellikle çocuklara çok dikkat ediyorum 5 metre bile yaklaşmış olsalar bisiklet yoluna yürüme hızına kadar yavaşlıyorum... tabi yapcak bişey yok her türlü insan geliyor caddebostana da tabi maltepeye göre daha az sayılır...

Daha geçen pazar Bu sadece bir örnek bunun gibi çok var tabi ki, ben durmama rağmen sarı saçlı yeşil gözlü yanına kızı koluna almış elini kolunu sallayarak bisiklet yolunda bisikletlilerin üzerine üzerine doğru yürüyen bir tip zil çalmamıza rağmen yoldan çekilmedi arkamda ki bayan sesini de yükselterek burası bisiklet yolu dedi adama ben sakin sakin yavaşladım bu sefer bu bisiklet yolundan giden dangalak bak sen bilmiyordum bisiklet yolumu hahaha diye gülmeye başladı benim sakin zamanıma denk gelmişti sesimi çıkarmamıştım ama arkadan gelen bisikletliler aynı sakinlikte davranmadılar sanırım bazıları yanında bayan varken dünyaları ben yarattım havalarına girip gelene geçene artislik taslayacam diye eksik olan kafasında ki tahtalardan da olmaya pek hevesli...

• Beğen
Tepkiler: Tunakan Önen
Valla o iki ayaklı öküzlerden birine ben de denk geldim. Yanındaki bayanla birlikte geldiğimi göre göre çekilmediler. Tam önlerinde durdum, yoldaki bisiklet işaretini gösterdim ve bana ne olmuş ki dedi. Dönüşte üstünüzden geçmek zorunda kalınca neler olduğunu anlayacaksınız dedim. Ters baktı gitti.

Bisiklet yolunda sürüyorsun tepki, normal yolda sürüyorsun tepki, kaldırımdan sürsen yine tepki. Ya millet yüksek promil kafayla geziyor, ya da memlekette normal adam pek kalmadı.

@Volkan Akmese

Maltepedeki Yeni yapılan park daha nerdeyse 1 bölümü açıldı fakat aniden parka girmek için dönen araçlar bisiklet yoluna park eden araçlar bize daha çok bela olacak sanırım anlayacağınız yeni bir engelli PARKUR ekleniyor. :/

@Fatih Çetin

Aynen öyle abi yüzsüzler bu lafları ettimi delleniyorum. :mad:

@İsa İhsan Akdoğan

Beyinsiz İnsanlara artık saygı göstereceğiz dediğiniz gibi koluna bayan girdiyse dünyalar onun dua etsinler ki yanlarında bayan var.!

bisiklet yollarına 50 metrede bir yayalar giremez yazılsa ancak olur herhalde. bende bazen hızlı geçiyorum çarpacak gibi oluyorum bağırıyorlar hiç tınlamıyorum ters ters bakıp devam ediyorum. sadece bisiklet yolu için geçerli değil bu. Kaldırım varken yolun kenarından yürüyen bir milletiz biz onun için bunu da pek anormal görmüyorum yani. İnsan sinir oluyor ama ne kadar bisikletli çoğalırsa o zaman belki anlarlar.

• Beğen
http://nl.yhs4.search.yahoo.com/yhs/search?hspart=Elex&hsimp=yhs-elex_myv9&p=machete çözüm burda arkadaşlar her bisikletliye uygun fiyata:):)

@Emrah Özşahin

Afedersinizde Bu "ÖKÜZ" İnsanlara Ne Yapsan boş olur.OĞUZHAN A.K Arkadaşımız dediği gibi "Mühendislik şaheseri bisiklet yollarımız bırakın üstüne bisiklet resimlerini picasso gibi tablolar olsa gene boş,gene boş"

http://www.filmofilia.com/wp-content/uploads/2010/05/machete_060.jpg Bize lazım olan bu arkadaşlar grub indirimi bile var:):):)

@Oğuzhan A.K

hahah :D Terminatör Gibi Gezeriz Artık :D

Müsadenizle bir kaç fotoğraf ekliyorum. Bizzat kendi çektiğim fotoğraflar. Bu manzaralara şimdiden hazırlıklı olsun. :)

http://i1109.photobucket.com/albums/h428/BeyazBuyu1/58859_10151575721262094_1029436618_n_zpsa4a6a59f.jpg
http://i1109.photobucket.com/albums/h428/BeyazBuyu1/392838_10151564555562094_1619777933_n_zpsb9a3e942.jpg
http://i1109.photobucket.com/albums/h428/BeyazBuyu1/1_zps4cfd17f1.jpg
http://i1109.photobucket.com/albums/h428/BeyazBuyu1/20120610_194342.jpg
http://i1109.photobucket.com/albums/h428/BeyazBuyu1/521467_10151492536252094_1605131901_n_zps743c4380.jpg
http://i1109.photobucket.com/albums/h428/BeyazBuyu1/20120617_174229.jpg
http://i1109.photobucket.com/albums/h428/BeyazBuyu1/IMG_1477_zpsaa0c65cd.jpg
http://i1109.photobucket.com/albums/h428/BeyazBuyu1/IMG_1475_zpsf6318b50.jpg

@Erdal YILMAZ

Yemin ediyorum bazen camlarını indirmek geliyor aklımdan ama yapamıyorum haklı yere haksız düşmek ne kadar kötü birşey

ne yazıkki bilinçlenme konusunda çok sıkıntı çekiyoruz ..
Trabzon'da sahilde yapılan koşu yolunun yanında yer yer bisiklet yolu(!)da yapılmış [ arta kalan alanı beton dökerek bisiklet yolu yapmışlar :) ] , dediğim gibi yer yer olduğu için bisiklet yolu bittiğinde mecburen kaldırıma geçmeniz gerekiyor , fakat ikisinin arasından bisikletle geçemiyorsunuz çünkü 10cm derinlikte çukur sizi yol ile beraber takip ediyor , bisiklet yolunun başlangıç ve bitiş bölgesini girebilmemiz için beton ile bağlamaya çalışmışlar fakat tam ortasına direk diktikleri için oradan da geçemiyorsunuz :D kısacası bisiklet sürmeye mi yoksa taşımaya mı gidiyorsunuz bilemessiniz :D ilginç gerçekten

• Beğen
Hollandada doğup büyüyen ve halen orda avukatlık yapan bir arkadaşımın anlattıklarını ileteyim size;; Dışardan Türkiye öyle bir görülüyorki karmaşık sorunlar yumağı içinde vede çözümü çok zor, devlet hiçbir alanda gerektiği kadar denetim yapmaz yaptığıda bir işe yaramaz, vatandaş vurdumduymaz, ülkenin şekilde bir anayasası var yazılı Kanunları var ama uyulması zorunlu değil herzaman kıvırma payı vardır yaptırımlar kişiye zümrelere göre değişir okullarında eğitim var ama sadece diploma vermeye ve eğitimli sayısını yüksek göstermek için vardır, cehalet dizboyu, Taksimde gezerkende Diyarbakırın yada diğer illerin köylerinde gezerkende aynı düzeyde insanla muhatab olursunuz, insanlara yanlışlıkla ters bakmayın, yürürken yanlışlıkla çarpmayın özür bile dileseniz kendinizi bir kavganın içinde bulur hatta bıçaklana bilir veya vurulabilirsiniz insanların çoğu bıçak veya ateşli silahla gezer diye bilindiğini ki gazeteleri takip etmeninde yeterli olacağını söylediklerinin anlatmıştı.... Bu milletin bilinçlenmesi kural ve kaidelere uyması, birbirine saygı göstermesi hikaye arkadaşlar, Taşı toprağı altın diye düşünen herkes yatağı yorganı omuzladığı gibi mahiyetlerinide alıp Şehirlere göçetti ve yataklı kara trenle yolda gelirkende toplu yaşamanın getirdiği kurallara uymayacağına yemin ederek geldi ve zaten hiç değişmedilerde, hani küçük gördüğümden değil yanlış anlaşılmasın ben sosyal statüsü yüksek insanlardanda hakaretler aldım bisiklete binerken. Ben görev sürem boyunca ne cezanın ne uyarmanın nede izah etmenin kimseyi yolundan döndürdüğünü görmedim. Onun için bisikletimide insanların çok az olduğu yerlerde sürüyorum ha gelişmiş ülkelere gidersem şehir içerisinde binmenin zevkinide yaşarım inşallah.

Bu memleketde herkezin derdi var. kafalar hep takık senin yürüş yoluna benim bisiklet yolumamı dikkat edecekler. kimi 12 saat çalışır kendine kalan zamanda Herzaman çok acelesi vardır. kimi başa şu gelsede emekli maaşımıza zam yapsın. kimisi iş yerimin önü tabikide buraya park edicem der. herkez torpil bekler. herkez herkezden farklı olmayı ister. herkez kendini düşünür. Ali pulhan abide cok doğru şeyler yazmış. bunları binlerce kez de yazsak değişmiycek. etraf yürüyen öküzlerle dolu. susuyda varacağım yere varayım demez kimse herkez wuha öğaaa uaaa. işte sonra memleket ayırt ediyoruz doğu batı çerkez diyoruz. ulan ben yolumda yürerken beni rahatsız eden adamı neden ayırt etmeyim. ben yolda bisiklet ile giderken bana; haha şuna bakarmısın. diyen insan 1 yada 2 defa olmuşdur. ama bu nabuya la burda, bu neadiyo lang. gaç basıyo la bu, bass bass huaaa. diyen insanlar günde 2 3 defa olduğu için. ayırt ediyorum abi. sevmiyorum memleketinize gidin. rahat bırakın bizi. nolur ya. vallahi. arkamdan biri gelip beni ezme korkusundan biri önümü kesip gasp edilme korkusundan. biri kapıyı açıp başımıza iş açması korkusundan bisiklete binmek istemiyorum. bıkdım hepinizden.

@Tunakan Önen

Büyük yazmanızın amacı nedir meraktan soruyorum

Her neyse, önünüzde giden yayanın çekilmemesi sonucu koluna vurmuşsunuz, tebrik ederim. Bu mantıkla araçlar da yolda çekilmezsek bize arkadan çarpabilir, olması gereken de budur, doğru mu? çünkü orası araç yolu sonuçta.

Yoksa korna çalıp yol mu ister?
Yada şöyle sorayım, bisikletinizde zil var mı? Yoksa bile sesli uyarıda bulundunuz mu? "Dikkat!" gibi?

kola çarpıp üstüne de "kültür farkı var" ne demektir ya?

• Beğen
Tepkiler: Murtega
bu bisiklet yolunu oldum olası sevmedim niye sevmedim bisiklet yolu ile yaya yolu bi çizgi ile ayrılırsa olacağı budur ,bisiklet yolunda bisiklet yolundan giden yaylar ,yaya yolundan giden bisikletliler ,evet karşılıklı yapılan hatalar,bizim ülkede bisiklet kültürünün gelişmesi yılları alacak gibi,dernek kanalı ile seçmeli bisiklet dersleri kondu gerçi,isteyen bisiklet dersi alacak ilk okullarda ,evet umudumuz gelecek nesiller ,belki onlar bi şeyleri değiştirebilir,

@Serkan Mıstınoğlu

dostum serkan ,
ince bi nokta evet ,,
pek bisiklet yolunu kullanmam ,birazdan 07.45 ,antremana çıkacağım 82 km non stop basacağım ,evet dediğin doğru ben asla yol ortasından gitmem eğer gider isem arkadan gelen bi güzel çarpar ve de beni öldürür şile yollarında asla bu hatayı yapmadım emniyet şeridinin tam sağına iyice yapışır öyle sürerim ,
zil olayı bisiklet yolunda mantıklı geliyor bana bu millet öğrenme özürlü olduğu için zil bence kurtarıcı zil çalındığı halde çekilmeyenler var tabi o zaman ne olacak ,her neyse zor dostum zor derler ya o durum ,

Bir kaç hafta önce İzmit yürüyüş yolundaki bisiklet yolundan giden önümdeki 3 yayayı zil ile uyarıp yol istedim ve içlerinden birisinin "Aa burası bisiklet yoluymuş, yanlış yerden gidiyoruz" dediğini duydum. Bu abimizi tebrik ediyorum.

Geri