Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Burası bisiklet yolu buradan gidemezsin!

işte bu yüzden bugünki bisiklet yoluna sahip çık turuna katılmak şart!

Scudo
Ses duyurmak isteyenler öyle 15-20 kişilik grublarla önde arkada flama ,zil,düdükle olmaz bu işler;abicim toplanacağız gerekirse 500-1000-5000 kişi her ilden akın akın belirli bir güzergahta toplanılacak gidilecek ankaraya meclise sesimiz ozaman'damı duymayacaklar.korkmadan kendinden emin bir biçimde mazerete gerek yok işte uzaktı,vaktim yokdu gibi mazeretlere gerek yok elimizi koyalım taşın altına.yoksa yaz çiz gereği yok boş laf boş işden öteye gitmiyor.

@Erdal YILMAZ

hadi bunlar neyse zaten in çık yapıyoruz sözde bisiklet yolunda peki bu arabalardan inip komple bisiklet yolunu dumana küle boğan bisiklet yolunda mangal yapanlar aşiret gibiler bir bitmediler yaz kış mangal yapmadan duramıyorlar :evil: itfaiye kaçıreıp ıslatacam bir gün hepsini :evil:

@Serkan Mıstınoğlu

Olayı Polemiğe sokmaya gerek yok ama benim zevkim benim kararım bundan sonra sorun varsa daha küçük yazmaya dikkat ederim.Şimdi yaklaşık hızımız 35-40 KMH ile giderken önünüze birisi çıktı bisiklet yolundasınız yanlardan insanlar geliyor zile basıyorsunuz fakat çıkmıyor şimdi burada duramayıp vurunca benmi suçluyorum yoksa BİSİKLET yolunu işgal eden "ÖKÜZ" mü suçlu oluyor öncelikle bunu bana söyle bende ona göre hatamı anlayıp farkına varayım yaptığımın yanlış olduğunu.Kültür farkıdan kastım hiç Kartal-Caddebostan Arası gittinizmi bilmem ama o kadar çok fark var ki ha illa bostancıdan sonra kültür başlıyor demiyorum bende Maltepede oturuyorum Semt semt ne kadar saygısız insan olduğunu her turumda görüyorum.

Arabalar icin cozum basit. Bir tane pastel boya tasimak lazim yanimizda. Bisiklet yolunun ustune parkeden aracin camina "PARKETTIGIN BU YER BISIKLET YOLU" yazarak kendimizce cezalandirabiliriz. :p

Saka bir yana. Eger muhattap bulabiliyorsaniz tartisin. Ben yapiyorum. Sadece bisikletle ilgili degil, tartisabilecegim her yerde. Evimin sokagi tek yon, ve neredeyse istisnasiz her gun birisiyle tartisiyorum. "Kural diye birsey var, yan sokaktan ciksaniz 15 saniye farketmez, dag basimi burasi, utanmiyor musunuz kurallari hice sayarken? Medeni bir sekilde, insan gibi kurallara uyamiyor musunuz?" diyorum. Sane ne diyen var, artist misin diyen var, hadi lan diyen var, niye bu kadar tepki gosterdigimi anlamayan var.. Ama gercekten utanan, mahcup mahcup haklisiniz, kusuruma bakmayin deyip utanan da var. O utananlardan bir tanesi bile bir dahakine kurallara uyuyorsa kardir.

Tepkinizi gosterin. Korkmayin. Ne ugrasacagim demeyin. Kafa goz girisin demiyorum ama karsinizdaki kisiye bir kurallar sinsile icerisinde yasadigimizi ve "insan gibi" yasamak icin bunlara uymamiz zorunda oldugunu hatirlatin.

Bu arada bu fotograflari plakalar gorunecek sekilde Emniyet Mudurlugu, Trafik Sube'ye mail atarsaniz cezai islem uygulaniyor. Bilginiz olsun.

• Beğen
Tepkiler: Tunakan Önen
Tepki olarak u dönüşü yapıp 35 km hıza çıktıktan sonra tam önünde dururdum. Daha önce denediğimde beni görür görmez bisiklet yolundan çıkmışlardı :D

• Beğen
Anca oradan trafik polisi var ise ona söyleyip ceza yazdırmak.

Ülkemizde kurallar sadece kağıt üstünde olmasa bunları yapamazlar. Avrupa da çakıyorlar cezayı adamlar çizgiyi bile geçmiyorlar.

Yiyorsa araba yolunda ters yönde gidip de aynı şeyi söylese ya. Tamponun tadına baktırırlar adama.
Yapılacak şey belli aslında, alacan bisikleti eline geçirecen kafasına.

@Turan Babacan

Abi avrupayı bırak kıbrıs ya kıbrıs adamlar bisiklete saygı duyuyor

• Beğen
Tepkiler: sspl
bakırköyde iki kez aracım çekildi. bisiklet yoluna park edenler nasıl çekilmiyor anlamıyorum

• Beğen
Tepkiler: Çağatay Günet
evet bu gibi durumlarda tuzruhu+perhidrol (h2o2) asit kullanıp arabaların renklerini değiştirebilirsiniz :) yada dikiz aynalarını kırıp not bırakabilirsiniz tek çözüm yoludur yoksa akıllanmazlar bence ama fazlamı abarttım neyse insanlık gene bizde kalsın sadece not bırakalım !!!

@Erdal YILMAZ

bisiklete saygının eğitim seviyesiyle alakalı olmadığı anlaşılıyor arabalardan

Hakan bey binevide BİLİNÇSİZLİK diyebiliriz

her parası olan kültürlü eğitimli sayılmaz ama :)

• Beğen
@Emrah Özşahin

'Kıro' kelimesi halk arasında 'görgüsüz' , 'cahil' , 'kaba' ve 'maganda' manasında kullanılmakta olup belli bir zümreyi aşağılama ifadesi olarak Türkçe'ye girmiştir.

'Kıro', genellikle bir sevgi ifadesi olarak erkek çocuklara söylenen 'oğlum' veyahut bazı yörelerde 'canım' anlamına gelen Kürtçe 'Kuro' kelimesinden türemiştir.

Dilden dile geçerken böylesine anlam kaymasına uğramış olan 'Kuro' kelimesi özellikle 1980'lerde Doğu illerinden büyük şehirlere göçlerin yoğunlaştığı dönemde büyük şehrin dinamizmine uyamadıklarını düşündükleri göç eden Doğulu Kürtler için kullanılmaya başlanmış ardından kelime Türkçe'de 'Kıro' şeklinde yer değiştirerek literatüre girmiştir. Kürt entellektüellerinin açıklamalarına göre ırkçı ve aşağılayıcı olduğu ifade edilen kelime halk arasında gerçek manasından oldukça uzak bir anlamda kullanılmaya devam etmektedir.

caydırıcı cezalar olsa bunların hiçbiri olmaz. ama o zaman da özgürlüğümüz kısıtlandı demeyin

@Tunakan Önen

Bence bilinçsizlikten ziyade saygısızlık. İnsanlar evde farklı dışarda farklı.

Bir Japon, İstanbul'da geçirdiği bir haftanın sonunda Türkler hakkındaki fikri sorulduğunda şöyle söyler:

Türkler'in evine gittiğinizde, tanımasalar da buyur ediyorlar. Siz oturmadan kimse oturmuyor. Siz sofraya geçmeden kimse geçmiyor. En iyi yere sizi oturtuyorlar. Siz yemeğe başlamadan kimse başlamıyor. Zorla her yemekten tattırıyorlar. Siz kalkmadan kimse, evin çocugu bile sofradan kalkmıyor. Çay, kahve, meyve, ikram bitmiyor. Herkes sizi rahat ettirmek için çabalıyor.

Kumandayı elinize veriyorlar. Sırtınıza, altınıza yastık konuyor. Yorgunluktan ölseler bile siz kalkmadan kimse gidip yatmıyor. Gitmeye yeltendiğinizde bu kez bırakmıyorlar. Yataklarını veriyorlar, kendileri kanepede, koltukta yatıyor.

Sonra evden çıkıyorsunuz aynı adamlar tamamen değişiveriyor.

Herkes arabasını üstünüze sürüyor. Arabanın burnunu çıkarmazsanız kimse yol vermiyor. Kornalar, küfürler. Şerit değiştirmek bile mümkün değil.

Yaya iseniz ışık olmayan bir geçitten mümkünü yok geçemezsiniz.

Aynı insanlar evde öyle, arabada böyle, nasıl oluyor? Ben bu işi çözemedim."

@Hakan Yıldırım

Özgürlük başka kişinin özgürlüğünü kısıtlamamaktır. Ben özgürüm deyip başkalarının özgürlüğünü gasp ediliyor ise orada bir sorun vardır.

@Tunakan Önen

Yani şimdi bu aralar üst üstüne denk geldi millet beni kavgacı zannedecek ama alacan bisiklet pompasını kafasına geçirecen bun adamın. He kavga etmeye geldim diyeceksin

Adam yolun bisiklet yolu olduğunun farkına varıyor ama hemen saçma sapan nedenler söylüyor. O bisiklet işaretinin anlamı bisiklet durağı olduğunu buraya insanlar bisikletlerini kilitliyorlar diyor. Ehliyeti olupta şehir de yaşayan biri bunu mutlaka bilir. Ayrıca orada çalışan birinin (etrafta bir şey yapılınca hemen başına üşüşen meraklı bir toplum olduğumuz için) dükkanın önünde bisiklet yolu çalışması yapılırken oranın bisiklet yolu yapıldığını da biliyordur kesin.

Geri