Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Burası bisiklet yolu buradan gidemezsin!

bugün kendimi çok sakin gördüm, yine bir 4 teker denyo, hem yolu hem kaldırımı hemde bisiklet yolunu kapatıcak şekilde triple double yapmıştı.

bende durdum arabanın yolcu kapısının önünde bekledim ve ne mi oldu tabi ki bir adam 4 teker denyo ve yanında yine bir bayan geldi ve bana adam çekilirmisiniz dedi.

kendimi zor tuttum hiç bir şey söylemeden geri geri gittim ve çıkıp gitmesini bekledim :eek:ut:

zamanında ben arabadakilerin bir ihtiyacı olunca 5 dakika arkamı döndüğüm arabamın onlarca araç içinde trafik çekicileri (kurtarıcıları tarafından) çekilmesini hatırladım da demek ki adalet ve ceza sistemi adamına göre uygulanıyor. şimdi ben ve benim gibiler şikayetçi olsa da bu gibi park yasak olmasına rağmen, trafiği kaldırımı ve bisiklet yolunu işgal edenler hakkında neden işlem yapılmaz...

Scudo
Bisiklet yolundan yürümeyi ve parketmeyinin zevkini

https://i.hizliresim.com/x3VQEM.jpg

Millete bisiklet yolundan yürünecek artık deseler bisiklet yolundan yüremezler.

eğer dikkat ederseniz, caddebostandan başlayıp kartala kadar kültür farkının ne kadar düştüğünü anlarsınız.. bisiklet yolunda mangal mı yapanlar, halay mı çekenler, güreş mi tutanlarr. görmediğim pek şey kalmadı

• Beğen
Tepkiler: Tunakan Önen
Bunun kültür farkıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Bu ötekileştirmekten başka bir şey değil.

Bu Türk halkının genel bir sorunu. Kendi hassasiyetimizin olmadığı konularda odunlaşıyoruz. Herhangi bir yerde kuyruk beklerken insanlar birbirlerine ne kadar saygı gösteriyorlarsa, bisiklet yolundan ya da yaya kaldırımından yürürken de o kadar saygı gösteriyor. Metrobüse binerken ne kadar saygı görüyor ya da gösteriyorsan, bakkalda ekmek seçmeye çalışırken tüm ekmekleri elleyen yaşlı teyze de o kadar saygılı. Oysa pamuk gibi kadındır, torunları ve komşuları ona tapar ama topluma ve kendinden sonra ekmek almaya gelecek insanlara saygısı yok. Genel bir problem, bir çeşit gen bozukluğu bu; ve dışa vurumu "saygısızlık" olarak gerçekleşiyor. Sürekli olarak ötekileştirmeyi, dışlamayı ve benmerkezciliği öne çıkartan bir toplum olduğumuz için bu gibi örnekler hiçbir zaman bitmeyecek, sosyal yaşamın her anında bir şekilde karşımıza çıkacaktır.

Tek çözüm eğitimdir ve eğitimin içeriği saygı olmalıdır. Empati kurabilme yeteneğine sahip olduğumuz zaman bazı yanlışlar düzelebilir. Belki.

Tek çözüm eğitimdir ve eğitimin içeriği saygı olmalıdır. Empati kurabilme yeteneğine sahip olduğumuz zaman bazı yanlışlar düzelebilir. Belki.

Evet aslında öyle gibi ama bu sözüm ona üniversite okumuş ama odun gelmiş odun giden tiplerde çok bu işin asıl eğitimi ailede başlar istersen oxford,cambridge yada odtü'de oku ''''değişen hiç bir şey yok''''

Cem arkadaş zaten eğitim içeriği nasıl olması gerektiğini yazmış. Nasıl olduğunu bilmiyorum ama Almanya da bir şekilde nereden yürüyeceğim, yere çöp atmamayı, insanları rahatsız etmemeyi. Belki kurallara uymak zorunda kaldığımdan belkide anaokulundan belki çevre yaptı bunu bana. Aileye çocuğun terbiyesini vermesi çok önemli ama günümüzdeki aileler hepten yozlaştı. Bir örnek verecek olursak. Çocuk otobüsün arka kapısından gizlice biniyor. Gideceği yere gidiyor. Annesine diyor ki bugün otobüsün arka kapısından gizlice girdim otobüse para vermedim. Annesi de aferim böyle uyanık ol. Şimdi nerede kaldı aile eğitimi?

EEEEE 12 senedir istenen buydu bu ülkede ve başardılar işte!!!!

Büyükçekmece sahilde de başıma geldi aynı olay.
Burada bisiklet yolu çok geniş. Kişilerin arasından geçebiliyorsunuz. Fakat ben özellikle çok yakın geçiyorum ki, korksunlar, düşünsünler.

Neyse, bir gün yine bisiklet yolunda yürüyen ayının yanından geçtim böyle, adam arkadan bağırdı;
"Burası bisiklet yolu mu!!!"

Güldüm, bişey diyemedim, gittim :D

Anlaşılan kültür farkı bostancı'dan sonra başlamıyormuş. Forumda çok aktif değilim, hatırlamıyorum ama sanırım ilk mesajım. Burada okuduklarımdan sonra yazmak istedim.Her bisiklet süren, bir şekilde arkadaşımızın söylediği konudan şikayetçi olan arkadaşlarımız arasında da kültür farkı var. Kültür farkı olması ayıp veya garip bir durum değil arkadaşlar. Mevzu insanın yaşadığı çevreye (İnsan,Hayvan,Doğa vs.) gösterdiği saygı,bu konuda okuduklarımdan sonra anladığım bizimde aramızda da yaşadığı çevreye saygı duymayan çok insan var. (Bu söylediklerimden bisiklet yoluna parkeden orada yürüyüp bisikletle gördüğünde uzaylı görmüş gibi davranan o yol üzerinde mangal yapan vs gibi insanları haklı gördüğümü söylemiyorum aynı konulardan bende şikayetçiyim bu ayrı bir konu söylediklerimden. Tabi bisiklet yoluna çıkan terbiyesiz! köpeklere pek kızamıyorum :rolleyes: )

@Gökhan Toros
Bu insanlar yürüdükleri yerleri bile bilmiyor.Ya azcık daha 2 metre sağdan veya soldan yürü ölürmüsün yok olmaz.Bugün gene Maltepe-Kartal yaptım insanlar bisiklet yolunda zil basıyorum ya dön arkana bana ne bilim kenara kayıyormuş gibi yap yok yürüyen direk bunlar

Vallahi bence en iyisi sabah 7.00-8.00 hem de o saatte caddebostan'da her sabah spor yapmayı alışkanlık edilmiş insanlar var ancak bana ben insanlara göre mi saati mi belirleyeceğim derseniz ona cevap veremem.

• Beğen
Tepkiler: boracelebi
Bisiklet yolunda bırakın yürümeyi, insanların mangal keyfi yapmaları, neyi ne zaman, nerede yapacağını bilmemekten kaynaklanıyor. Konu içinde bunun kültürsüzlük olduğunu söyleyenler de oldu. Ben de bunu eğitmsizliğe bağlıyorum. Ama salt okullarda (ilkokulundan üniversitesine kadar) verilen eğitim değil toplumu medenileştirecek olan. Yaşanıp görülen olayların tümü kişilere birer ders olmalı ve bu derslerden sonuçlar çıkararak eğitim gerçek anlamda tamamlanmalı.

Yıllar önce TBMM'de milletvekilleri çiğ köfte partisi düzenlemişlerdi. Köfteyi yoğuran kıvamını kontrol etmek için tavana atmıştı yapışıyor mu diye. Bu benim aklımda iz bırakan bir örnek olmuştur. Milletin vekili, milletin meclisinde nasıl davranılacağını bilmiyorsa, millet de en olmadık yerde aklına eseni rahatça yapar.

Milletin kalite seviyesi ne kadar yüksek olursa, tesadüfen vekil seçilecek her ferdin kaliteli olma ihtimali de o kadar yüksek olur.

• Beğen
@Mert E.

1.Yayalar 2.Mangal,Kafeler bunların çözümü umarım en kısa sürede bulunacaktır ya :/

@ouzoo

bu insanları hadım edecen abi yoksa it gibi türüyorlar :) adam bura bisiklet bağlama yeri diyor kafaya koymuş orası o işe yarıyor işde

bu sorunu iç savaş halleder :D

Haklı olsam da hakkımı korumaya çalışıcam diye dayak yemekten çekiniyorum. 2-3 kişi oldularmı çok cesurlaşıyor cahiller. tek kişi de beni önce tartıyor, dişine kestirirse saldırıya hazır pozisyona geçiyor hemen :/

@Salih Uygur YESE
2-3 kişiyi bırakın yanında bayan olduğu zaman kahraman kesiliyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Salih Uygur YESE
@Tunakan Önen

Grup halinde turladığımda daha huzurlu oluyorum, dişine kestiremediği gruplara küfür de etmezler yolunda da dikilmezler. ama herzaman beraber turlayacak insanları da bulmak zor

• Beğen
Yazık be bu memlekete yazık ediyorlar cahiller!!!!

Geri