Pazar gunu Bostanci'dan sonrasina Kartal'a dogru gideyim dedim.
Ne mumkun. Kadikoy yonunde istisnalar disinda firil firil bisiklet kullanabilirken, en azindan uyardiklarin ozur dileyerek cekilirken...
Bostanci sonrasi Kartal yonunde bisiklet kullanmak resmen sinir harbi. Yolda yuruyenler, kuruyemis satanlar, mangal yapanlar.
Ama kizmadim, kizamadim. Cunku belediye bisiklet yoluna bank koymus, insanlar da banka oturmaya calisiyorlar. Oyle basa boyle tarak.
Diger tarafta niye boyle hokkabazliklar olmuyor? Belediye ayni belediye, insanlardan da vize alinmiyor bildigim kadariyla Kadikoy tarafina gecmeleri icin.
Hakikaten acayip.
Bir de eve donerken salak bir cift ile tartistim. Sag seritin en sagindan dikkatli sekilde gidiyorum, ileride saga donecegim. Onumde bir otomobil var, sag sinyalini yakmis, o da saga donecek. Sol arka yanimda da bir Citroen C3, bir kiz kullaniyor, yaninda erkek arkadasi, neredeyse iki seridi ortalamis sekide.
"Kesin onumdeki arabanin hemen arkasindan saga donecek beni kaale almayip" dedim, dedigimi yapti ama nasil yapti! Sinyal bile yakmaya gerek duymadan (son ana kadar acaba donmeyecek mi dedim) alabilecek en dar acidan alip beni sikistirarak. "Sinyal yak bari sinyal!" diye bagirdim arkasindan. Sag koltukta oturan odun erkek arkadasi duydu, kafasini uzatip "orasi bisiklet yolu degil, git bisiklet yolunda kullan" dedi. Trafik kurallarini ogretmek icin pesinden gitmeye tenezzul etmedim.
Karsina alip sorsan egitimli, kulturlu bir tiptir. Ama cahil her sekilde cahil, hoduk her yerde hoduk.
Pazar gunu Bostanci'dan sonrasina Kartal'a dogru gideyim dedim.
Ne mumkun. Kadikoy yonunde istisnalar disinda firil firil bisiklet kullanabilirken, en azindan uyardiklarin ozur dileyerek cekilirken...
Bostanci sonrasi Kartal yonunde bisiklet kullanmak resmen sinir harbi. Yolda yuruyenler, kuruyemis satanlar, mangal yapanlar.
Ama kizmadim, kizamadim. Cunku belediye bisiklet yoluna bank koymus, insanlar da banka oturmaya calisiyorlar. Oyle basa boyle tarak.
Diger tarafta niye boyle hokkabazliklar olmuyor? Belediye ayni belediye, insanlardan da vize alinmiyor bildigim kadariyla Kadikoy tarafina gecmeleri icin.
Hakikaten acayip.
Bir de eve donerken salak bir cift ile tartistim. Sag seritin en sagindan dikkatli sekilde gidiyorum, ileride saga donecegim. Onumde bir otomobil var, sag sinyalini yakmis, o da saga donecek. Sol arka yanimda da bir Citroen C3, bir kiz kullaniyor, yaninda erkek arkadasi, neredeyse iki seridi ortalamis sekide.
"Kesin onumdeki arabanin hemen arkasindan saga donecek beni kaale almayip" dedim, dedigimi yapti ama nasil yapti! Sinyal bile yakmaya gerek duymadan (yanimdan gecerken ozellikle dikkat ettim, sinyal gormeyince son ana kadar acaba donmeyecek mi dedim) alabilecek en dar acidan alip beni sikistirarak. "Sinyal yak bari sinyal!" diye bagirdim arkasindan. Sag koltukta oturan odun erkek arkadasi duydu, kafasini uzatip "orasi bisiklet yolu degil, git bisiklet yolunda kullan" dedi. Trafik kurallarini ogretmek icin pesinden gitmeye tenezzul etmedim.
Karsina alip sorsan egitimli, kulturlu bir tiptir. Ama cahil her sekilde cahil, hoduk her yerde hoduk.