Scudo Sports

Bursa'da Toplu Ulaşıma %125 Zam!

@Candan Biberci

bu halk çaresiz kılınmış,tüm çalışanların hakkını hukukunu koruyacak çok güçlü ,işçi, memur ,çiftçi sendikaları lazım,bu partilerin ve iş adamlarının ve banka sahiplerinin ve de yerli gelişmemiş poposunu ithal mala dayamış montaj sanayicilerin en büyük korkusu örgütlenmiş emekçi ordusudur,bunlar bir kenetlenirse öyle bir dayak yerlerki ,
şimdi bu bursa belediyesinin bu tavrı karşısında devreye örgütlü işçi,memur sendikalar girecek ,diyecekki hop hemşerim ne oluyoruz,

işte mücadele diye buna derim,

(link)

http://media.dunyabulteni.net/haber/2016/05/21/fransa.jpg

(link)

Fransa’da işçi eylemleri giderek radikalleşiyor
ALİ RIZA TAŞDELEN / PARİS
Fransa 2016 baharına eylemlerle girdi: Avrupa’nın Rusya’ya uyguladığı yaptırımlara karşılık, Rusya’nın da Avrupa’nın et ve süt ürünlerine koyduğu ambargo ile sarsılan Fransız çiftçisi yürüyor; yüz yıllık kazanılmış haklarını kaybetmemek için işçiler yürüyor; geleceğinden endişeli üniversiteli gençler, liseliler yürüyor; yıllardır işini kaybetmiş ve yoksulluk sınırında yaşayan işsizler yürüyor; evsiz barksız sokakta yaşayanlar, mülteciler, kağıtsız yabancılar yürüyor. Hatta eylemcilere saldıran, gazlıyan polisler bile yürüyor.
Ağır bir ekonomik kriz yaşayan Fransa’da kayıtlı işsiz sayısı 3 milyonu geçmiş, bir o kadar da asgari ücretin çok altında bir gelirle yarım yamalak çalışanlar sitemin en yakıcı sorunu durumunda. Yatırımların dibe vurduğu, istihdam yaratamayan, bütçesi açık veren ve yüzde 96 iç ve dış borca sahip Fransa.
Sosyal demorkat hümetin bulduğu çare mi? İşçi sınıfının yüz yıllık mücadelesiyle kazanılmış haklarına saldırmak; iş yasasının altı oymak. Öyle ki sağ hükümetlerin cesaret edemediği “reformları” dayatmak. Dayatmak diyorum çünkü iki aydır direnen halkın mücadelesine kulağını kapatan hükümet, Meclis’i de hiçe sayarak yeni iş yasasını yasalaştırmak istiyor.
İŞÇİLER KARARLI
1995’de Sosyal Sigortalar “reformu”na karşı yapılan ve iki ay süren eylemlerden bu yana ilk defa Fransız işçi sınıfı ve öğrenciler kesintisiz iki ayı aşan bir mücadelenin içindeler.
31 Mart’ta İşçi ve öğrenci sendikalarının düzenlediği grev ve yürüyüşlere 1,5 milyon kişi katılmıştı. O günden bu yana hafta da bir gün grev ve yürüyüşler, üniversite ve liseli gençlerin Republique Meydanı’nda başlattığı “Gece Ayakta” eylemiyle de hergün devam ediyor.
Geçen hafta başlayan kamyoncuların eylemi ve petrol rafinerilerinin işgali ve üretimin durdululması mücadeleyi giderek radikalleştirdi. Benzin istasyonlarının tankerleri boşaldı. Valilikler rezevrleri olan istasyonların benzin ve mazot satışına sınırlama getirildi. Polisin ve jandarma araçlarının, ambulansların yakıt ihtiyacı için bir çok benzin istasyonuna el kondu.
Hükümet petrol rafinerilerin işgalinde direnen işçilerin üzerine polis gönderme kararı aldı. Sendikalar ise kararlı “gelecekleri varsa görecekleri vardır”. İki aydır yürüyen işçi ve öğrencilere orantısız ölçüde saldıran polis, bu kez rafinerileri tutan işçilere saldırmaya hazırlanıyor.
DİLLERDE GENEL GREV
Eylemler işçileri ve gençleri giderek politikleştiriyor; anti-kapitalist söylem yaygınlaşıyor. Öyle haftada birgün grev değil ancak bir genel grevle hükümete geri adım atırılacağı fikri öne çıkıyor. Başta CGT, FO, Solidaires ve FSU olmak üzere 7 sendika başından beri birliğini korudu. Hükümet yanlısı CFTD ise eylemlere katılmıyor. 26 Mayıs’ta sendikalar 9. kez ulusal çapta grev ve eylem kararı aldı.
Fransız Komünist Partisi ve Sol Parti eylemleri destekliyor ama reformist programlara sahip bu partilerin kaygıları işçileri savunmaktan çok önümüzdeki yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy potansiyeli yarattmak. Seçmenine ihanet eden Sosyalist Partinin dibe vurmasını fırsata çevirmek istiyorlar.
İktidar hedefi olmayan irili ufaklı Troçkist parti ve gruplar da aynı durumdalar. Soru şu: geçek anlamda bir sol oluşumun olmadığı Fransa’da işçi eylemleri bu reformcu sendika ve partilerle nereye kadar gider? Yeni oluşumlar ortaya çıkar mı?

Scudo
@Ahmetgitar
Düşünceme katılmamanıza saygı duyuyorum fakat belirttiğiniz örgütlenme olayını malum kesimle nasıl yapmayı becereceğiz gerçekten merak ediyorum. Ne zaman ki cepler yanmaya başlar, insanlar o zaman örgütlenmeye başlar. Karşı taraf kepenkleri indirmiş durumda, konuşarak maalesef artık anlaşamaz duruma geldik.Yoksa bizler zaten elimizden geldiği kadar her konuda boykot ediyoruz fakat çoğunluk olmadığımız için hep havada kalıyor. Şu durumda isterseniz bir deneyelim o tramvayı tek santim hareket ettirmemeyi. Sonucunda yiyeceğimiz biber gazının, sopanın boyutlarını az biraz gözünüzde canlandırmışsınızdır.

Keske bu durum halki bisiklet kullanimina tesvik etse diyorum ama buna sizin inanmadiginiz gibi kendi soyledigime ben de inanmadim.
Bizim halkimiz yine paşa paşa biner toplu taşımaya.
Aslinda 3 gun protesto etseler ve binmeseler dorduncu gun mecbur cekecekler fiyatlari geriye ama bizim istikrar yanlisi halkimiz oyle anarsistlik gezicilik teroristlik asla yapmaz. Gunah la en başında.
Bu nedenle hak ediyorlar baslarina geleni. Bu memleket yansın, su veren itfaiyenin...

Fakirlere not
Bu zam bütün illere göre uyarlanmalı.Kimse itiraz etmemeli.Ne var ki bu zamda .Asgari ücrete zam yapılmadı mı?
Orta direk zaten yok...Onun için notta yok
Zenginlere not:Fakirlere acımayın....

@Kudret Kurtcebe
Sendikalı çalışanım.Türk-iş yada Disk farketmiyor ikiside sermayenin kulu kölesi..
Geçen yıl işçi eylemleri oldu Bursa'da renault ve Tofaş dahil iş durduran 5 firmadan biriydik.2 yan sanayi büyüktü ama bizden erken çöktüler bununda tek sebebi hükümet ve patron işbirliğiyle sahte ceo,emniyet amiri gibi pskoloji uzmanlarının devreye sokulmasıydı.
600 kişiiydik ama türk otomotivinin çarkını biz durdurduk.Ummadık taş öyle bir baş yardıki bizi terör suçlusu olmakla itham ettiler yüzlerce polis yolladılar,yakınlarımızı teröre destek verdiğimizi söyleyerek bizi ikna etmeleri için aradılar.Ben eve ve yakınlarıma haber uçurdum benden başka kimseye itimat etmeyin diye.Babamı aramışlar oda sövmüş direk sözde emniyet mensubuna :)

Biz 5 gün tüm emekçilerin ve gelecek nesillerin haklar için toprakta gecelerken bakanlar Bursa'da açılış yapıp 3 maymunu oynuyorlardı.
Bize ne sendika nede devlet sahip çıktı.Kendi göbeğimizi kendimiz kestik.
İşçi hakkını sadece kendi birlik ve beraberlik içerisinde kazanabilir.Biz üretimden gelen gücümüzü kullandık ve dosta düşmana bunun en güzel örneğini gösterdik.

Godomanlar dize geldi noterden ve avukatlardan talep edilen haklara ilişkin belge çıkarttık hemde gecenin 2 sinde:)
Hakları gasbedilen arkadaşlar sayılarının azlığına bakmasınlar birlik beraberlik herşeyin üstesinden gelir.Ulaşım zammını boykot etsek 3 günde dize gelirler yeterki örgütlü olalım.

Böyle şeyleri(haksızlıkları) yok efendim oy verirken düşünselerdi,yok efendim yandaşçıları haketti falan filana getirmeyin sevgili dostlar! Hep bir olalım bütün haksızlıklara ve beraber göğüs gerelim! Ben de Diyarbakır'dan uğradığınız haksızlığa karşı çıkmak için elimden ne gelirse yaparım.Sevgi ve saygılar...

@BağdatlıRuhi
Kesinlikle bisikletleri sınıfına göre vergiye bağlarlar:)Vergi değil haraç sistemi kurmuşlar böylesine ağır vergileri tarihteki zalim hükümdarlar bile uygulamadı.Afedersin s.çtığımızın vergisini bile su faturasına kanalizasyon-atık su bedeli adı altında alıyorlar.Osuruk-egzost emisyon vergisi bile alırlarsa şaşırmam..
@muratturan2121
Allah razı olsun.Halka yapılan her türlü haksızlığa kendimize yapılmış empatisi ile yaklaşarak tepki koymalıyız diyeceğim ama malum ötenin sesini kesiyorlar!Harami sistemi almış başını gidiyor çalana mükafat hak arayana ceza..

Belediyeyi tebrik ediyorum,madem bisiklete binmiyorsunuz,demek öyle deyip zammı yapıştırmış :D

@Erkin Kalender
Yol varda bizmi binmedik?Bu ülkeye bisikletin yaygınlaşması için duble yol yapılmadı daha fazla akaryakıt+araç vergisi için duble yol yapıldı!
Önce zihniyet değişsin diyeceğim ama bunu ne biz ne gelecek nesil görecek bunların hesabını mizanda Allah elbet soracak !
Halktan aldıkları haraçla lüks içinde saltanat sürenlerin elbet cezası görülecek.
Rabbim herşeyi affeder Gafur'dur ama KUL HAKKINI asla !

@Candan Biberci Hocam ben haftada 1 Politik 2'si Tarih olmak üzere kitap bitiriyorum,okumayı ve araştırmayı severim yani.Diyeceğim şu ki,Tarih Tekerrür ediyor.

@Erkin Kalender
Tarih ve ezber bozmak ancak bilinçli bir toplumla olur.
Reformları yönetimler yapmaya devam ederse halk modern kölelikten hiç bir zaman kurtulamaz..
Eğitim seviyesi düşük toplumlarda kaçınılmaz son budur.

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
Halk olarak firavun zulmüne karşı birlik olup bir tepki koyulması lazım sadece Bursa için geçerli değil her Kesim için geçerli

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Mert E.
Daha cok gencim ama bu sisteme isyandan baska bi yol goremiyorum

Okumayı sevmeyen , anlamayı sevmeyen, sürü psikolojisi seven bir toplum olduğumuz için ve gidişata göre bu gelişim zor gözüktüğü için daha uzunca bir süre böyle olucaktır. Kaç yıldır üniversite sınavlarında matematik neti ortalaması 10'u geçememiş. Almanya'da ortanın altı denilen okulların başarı ortalaması Türkiye'de en iyi denilen okuldan daha iyi. Gençlere bilim, sanat, spor teşviki yok denecek kadar az. Tabi şuan yönetime sallıyormuş gibi bir yorumum olsada birlik beraberlik olmadan başarıda olmuyor. Halkın birlik beraberlik sağlaması lazımki yönetm boşuna buyruk davranamasın. Durum biraz al birini vur ötekine aslında şahsi görüşümce.

Geri