Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Büyük Viteslerde Gelen Zorlanma Sesi

Yol göstermeyeyim ama bir fıkra anlatayım:

Temel midesini üşütmüş, kusma-ishal vs. derken hastaneye gitmiş. Hastanede kliniği ararken koridorda gördüğü bir hemşireye sormuş. Hemşire de yanlışlıkla Temel'e psikiyatri kliniğinin olduğu yeri tarif etmiş.

Birkaç gün sonra Temel ve hemşire hastanede karşılaşmışlar. Hemşire Temel'e sormuş, "Ne oldu iyileştiniz mi? Geçti mi ishaliniz?"
Temel de "Yok geçmedi, ama artık kafaya takmıyorum." demiş :)

Bence siz de Temel'in yöntemini uygulayın. Çıkan sesi kafaya takmayın. Zamanla alışır ve hiç duymamaya başlarsınız...
Her pedal atışımda duyuyorum bu sesi. Arabada yaşanılan trim sesi gibi bir şey de değil. Bisikletin performansını bile düşürüyor. Ses geliyor diye asılamıyorum pedallara. Korkutuyor dağılacak diye 😅

Scudo
Bir de öyle deneyeyim abi. Çatlak olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

O en son düşüneceğimiz şey.
Başka kelepçe varsa kelepçeyi de değiştirip denemekte fayda var.

Bu ara benimde başımda var böyle bir dert pedaldan gibi de geliyor,gidon boğazından gibi de..Her yere wd40 sıkacam en sonunda.
Benimki bagajdanmış. Bagaj varsa bir sökün derim önce 😀

• Beğen
Tepkiler: Alazarhus
Her pedal atışımda duyuyorum bu sesi. Arabada yaşanılan trim sesi gibi bir şey de değil. Bisikletin performansını bile düşürüyor. Ses geliyor diye asılamıyorum pedallara. Korkutuyor dağılacak diye 😅
Bende e var trek fx7.3 yeni bisiklet alınca uzun zamandır kullanmadım ama onda da pedala basınca ses geiyordu

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Bir kaç arkadaş diğer başlıklarda sele borusu temizliği diye belirtmiş fakat ben konuya biraz farklı yaklaşmak istiyorum. Özellikle havaların ısınmasıyla birlikte sele borusunun girdiği kadronun içteki boruya nazaran daha fazla genlestigini düşünüyorum. Bu sebeple belli periyotlarda sele borusu kelepcesi önce gevsetilip tercihe göre boru ve kadronun iç kısmı güzelce temizlendikten sonra tekrar torklanirsa seleden gelen bir ses varsa kesilecektir. Benim bir süredir artarak gelen bir ses vardı. Bu şekilde düzeldi. Şu an sadece zincirden cılız bir ses geliyor.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Benim Canyon’da geçtiğimiz ay başladı bu ses mevzusu ancak vites seçiminden bağımsız olarak, bisikleti özellikle ayakta sürdüğüm zaman duyuyorum bu sesi. Olağan şüpheliler sırasıyla:
Alt göbek
Gidon
Sele
Bayramın bitmesini bekliyorum, Karşıyaka’da profesyonel birkaç bisikletçi var onlardan birine götüreceğim zaten disk fren baltaları da değişecek (2600 km. de balata mı biter arkadaş!)

Benim Canyon’da geçtiğimiz ay başladı bu ses mevzusu ancak vites seçiminden bağımsız olarak, bisikleti özellikle ayakta sürdüğüm zaman duyuyorum bu sesi. Olağan şüpheliler sırasıyla:
Alt göbek
Gidon
Sele
Bayramın bitmesini bekliyorum, Karşıyaka’da profesyonel birkaç bisikletçi var onlardan birine götüreceğim zaten disk fren baltaları da değişecek (2600 km. de balata mı biter arkadaş!)
Ayakta sürerken geliyorsa seleyi elemek gerekmez mi

Geri