Scudo Sports

Çadır kurma çekinceleri (yardım!)

@Yiğit Kirazpınar İnsanlar genelde bisikletlerini dışarıya, çadırlarının yanına bırakıyorlar. Ben her zaman çadırımın içine koyarım. Hem güvenli oluyor hem de içeride tamir, temizlik vs işlerimi de rahatlıkla yapabiliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Güncemden
Scudo
@can onur O kadar yerim yok çadırın içinde çünkü çantalarıda alıcam içeri ve çadır iki kişilik ve kız arkadaşımla birlikte olucaz öyle yapmaya kalkarsam bisikletler için bir çadır daha almam gerekli:)
Bende bir ağaca falan eğer bulamazsam da direkt çadıra bağlıycam bisikleti;)

(link) şuna bi bakın derim kesinlikle iş görür :D

@ebayusuff her ikisi de "polis" marka.Led fenerli elektroşok cihazının yalnızca sesini köpek saldırısı olursa caydırıcı maksatla kullanıyorum.Kılıfı da var.Gidonun altına cırt cırt ile bağlıyorum.Teleskobik jopu bazen sırt çantamın yan file cebinde taşıyorum.

Kardeşim kamp alanlarını ıssız yerlerden sakin seçme çünkü kız arkadaşın yanında olacakmış. Kamp Alanları daha güvenli korunakli olur. Bıçağıni gece yanından ayırma. Bisikleti içeri alamiyorsan cadirin polune kilitle çantaları içeri al. Dedigim gibi karavancilarin ailelerin takıldığı kamp alanları senin için mantıklı seçim olacaktır. Allah kaza bela vermesin Şansın bol olsun

• Beğen
Tepkiler: Güncemden
Konuyu hortlatıyorum belki ama...

Yazın bu sıcak havalarda çadırsız tur yapmak konusunda fikirleriniz nedir acaba? Yani sahilde kum üzerine atılan bir matın üzerinde uyumak çok yanlış bir hareket mi olur?

Kapalı alanda rahat hissedemiyorum. Üzerimiz açık uyurken, çiy ve sinek-böcek dışında başka bir problem olur mu?

@07yusuf
Bunlar yeterli değil mi?
Üzerinize çiğ düştüğünde tüm kıyafetleriniz ve eşyalarınız ıslanmış olursunuz. Ufacık bir sabah meltemiyle hasta olursunuz. Sinek ısırığı önemsenmez çoğu zaman, ama özellikle suya yakın yerlerde bir gecede 20'nin üstünde ısırıkla uyanabilirsiniz. Ben Gökova turumda sinek ısırıkları yüzünden gün boyu ateşlendim. Kabus oldu ufacık sinek ısırıkları.
Bunlara eşyalarınızın ve sizin güvenliğinizi, köpeklerin işaretleme yapma riskini (Çadıra yapana denk geldim) eklemek lazım.
En azından hafif bir cibinlik iş görebilir.

• Beğen
Tepkiler: 07yusuf
@07yusuf

Birincisi konuyu hortlatmak hakkında niye suç işliyormuş gibi çekinceli davranıyorsunuz onu anlamıyorum. Zaten doğal olanı bu yeni konu açıp çöplük yapmaktan iyidir bence :)
İkincisi nasıl rahatına geliyor ise öyle takıl. Ben kampta kesinlikle çadırsız uyuyamam mesela. Direk çadır yapmaya koyulurum ilk gittiğim anda.

• Beğen
@07yusuf Ben Ege turu boyunca bu yaz kumsalda uyudum. Havaların sıcaklığından zaten çadırın içinde uyumak imkansız. Matı seriyorum. Üzerimede polar tarzı kalın bir şey alıyorum ki sabaha doğru deniz kenarı inanılmaz soğuk oluyor. Azıcık soğuğa karşı toleransınız varsa hiçbir sıkıntı olmaz. Güzelce sinek kovucunuzu sürün yeter. Eğer uyku tulumunda yatabiliyorsanız oda idealdir. Hem cüzdan telefonu içine koyarsınız hem de sabaha karşı üşümezsiniz.
Ekleme: Böcekler tarafından ısırıldım bir kaç kez. Zaten akşam vakti böceklerin çıkma vaktidir çok takmayın kafanıza. Ama yanımda Fucidin ve eczaneden aldığım Stilex vardı. Acıdığından değil ama önlem olarak ben yine de Stilex veya Fücidinden yaralara sürüyordum.

• Beğen
@Pabioo
Bu konuda güneş geçirmeyen çadır tavsiyem olacak. Özellikle Decathlon'un Fresh And Black çadırı. Ağustos sıcağında öğlene kadar çadırda uyuyabiliyorsunuz. Gayet serin tutan bir çadır.

Eylül başında 5 günlük turum olacak. Bir gravel kullanıyorum ve ağır yük taşımayı sevmiyorum o nedenle aliexpress'den aşağıdaki hamağı sipariş ettim. İnce bir polar battaniye ile sıkıntı çıkartmayacağını düşünüyorum.

S-cak-Sat-Ta-nabilir-Hamak-Tek-ki-i-I-in-Kese-I-ine-Katlanm-Cibinlik.jpg

@Pabioo
Tavsiye edilen çadır için söylemiyorum, zira turda sabah erken kalkmayı tercih ettiğim için karanlık olma, sıcağı önleme özelliği beni pek ilgilendirmiyor. Ama ekipmana verdiğiniz para o ekipmanın özelliklerine veriliyor ve o özelliğe ihtiyaç duyulduğunda değeri anlaşılıyor. Sonuçta 950 liraya da çadır var ama siz onu yaz kampında, kuru havada kullanırsanız elbette verdiğiniz o para yüksek gelir. Marketten alınan 50-60 liralık çadırlar evet ucuzdur ama ilk yağmurda neden 50-60 lira olduğunu size anlatacaktır. Kısacası ihtiyaç iyi belirlenip ona göre alınmalı ekipman. Pahalı olan değil sizin işinizi kolaylıkla gören iyidir.

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
Yalnız çıkma yanıns arkadaş al

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hiç müstakil evlerin bahçesine çadır kuran oldu mu? Memleketim Kütahya'dan Eskişehir'e 2 gece 3 gün bir tur yapacağım ve müstakil evlerin bahçesine çadırımı kuracağım inşallah. Bana yardımcı olur musunuz?

Mayıs başında Dalyan - Antalya turu yapmıştım.
İlk gece çadırı kurduk (İnlice plaja) sabah kalktığımda çadır epey ıslanmıştı.
Yağmur yağdı zannettim, ancak çiğ olduğunu sonradan anladım.
Çadır olmasaydı perişan olmuştum.

Çadır mahremiyet ve az da olsa güvenlik sağlıyor.

Taşıma açısından sıkıntı olmuyorsa çadır mutlaka bulundurulmalı derim.

• Beğen
@salih67
Plaja kurulan çadır için birilerinden izin vs. almamız gerekiyor mu? Yoksa deniz kenarında istediğimiz yere kurabilir miyiz?

@ultrAhmet
Kimsenin izin vereceğini sanmıyorum. Hatta çok farklı tepkilerle karşılaşabilirsiniz.

@07yusuf normal şartlar altında ve ilgili yasal mevzuat gereği (kıyı koruma kanunu) sıkıntı olacağını sanmıyorum.
Ancak bazı yerlerde sahilde çadır kurulmasına (yerel yönetimler veya kolluk güçlerince) olumlu yaklaşmıyor.

• Beğen
Geri