Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çadırımız bizi vahşi hayvanlardan koruyabilir mi?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar, hani olurda kamp alanına varamayız hiç olmadık yerlere çadır kurmak zorunda kalırızya; hah işte ben tam olarak ondan bahsediyorum.

Gece çadırımızın içinde uyurken ne kadar güvendeyiz?

Vahşi hayvanlar korunmak için çadırımızda ne gibi önlemler almalıyız acaba?

Scudo
Güzel soru, ben de hep merak ederim bunu. Takipteyim.

• Beğen
Tepkiler: Veysel A.
Valla benim de aklıma gelmişti!
Takipteyim.

Tek bildiğim yöntem yediğimiz yemeğin artıklarını çadırdan uzak tutmak. Hayvan kokuya gelir çünkü.

Daha tecrübeliler vardır ancak şu birkaç basit maddeyi ekleyeyim.

Öncelikle rotanız üzerinde bulunan yerlerde yaşayan yaban hayvanlarının türleri nelerdir kabaca bir ön bilgi edinmenizde fayda var.

En önemlisi yemek işini bitirdikten sonra artıkları mümkün olduğunca uzağa götürün ve temizleyebiliyorsanız kapları da temizleyin.

Ateş yakma durumunuz varsa bir Ateş yakın. Duman ve ateş bulunduğunuz yerin insan bölgesi olduğu mesajını verecektir.

Başka neler var ben de öğrenmek isterim. Domuz konusunda korkmuyorum ama Karadeniz turu için en büyük endişem.

Yediğiniz yiyeceklerin çöplerini yada koku yapabilecek yiyeceklerinizi poşet içerisine koyup ağzını kapatın.Poşeti çadırınızdan biraz uzakta bir ağaç dalına asın.Bunu yaptığınızda bir kere bile vahşi bir hayvanın çadıra girmeye çalıştığını ne okudum ne duydum ne de gördüm.Olur da size denk gelirse hayret içerisinde ibret alacağımdan emin olabilirsiniz.

Bu aralar bildiğiniz gibi ortalık karışık.Oluk olmadık yerlerde(dağ,bayır,sapa yerler v.b) insan görünümlü vahşi hayvanlar çıkabilir.Bu konuda henüz bir tecrübem olmadı.Karşılaşanlar aldıkları önlemleri yazar ise biz de gönül rahatlığı ile kamp atabiliriz.

Unutmadan ateş yakmak çoğu yerde yasaktır.Lakin yasak olmayan uygun alanlarda yakarsanız ne kadar ateş vahşi hayvanları korkutur deseler de özellikle dere kenarlarında gece ne kadar yengeç,kaplumbağa,kırkayak,çıyan ve böcek türleri var ise çekiyor.Beraber ateş kenarında oturursunuz.Ben bazı böceklerden tırsıyorum açıkçası =)

Güzel konu içeriği bulmuşsunuz takip ediyorum bende :harika:

En güzel yöntemler şöyledir

1.Vahşi doğa kamp kurallarını adam akıllı öğrenmek

2.Ruhsatlı tabanca ya da tüfek taşımak

3.Silah yoksa torpil gibi ses çıkarıp hayvanları korkutan bir şey de olabilir.

4.En kötü bir bıçağınız sopanız olsun. Her ihtimale karşı tedbir iyidir

İnsana yaklaşmıyorlar kolay kolay. Yemel artığını uzakta koymakta fayda var ve de ateşden tüm hayvanlar korkak ateş de önemli.
Kaliteli bir bıçak+biber gazı 2-4 ayaklı hayvanlara karşı korur.
Asıl korkulacak yolda giderken arkadan yapıştıran hayvanlar

Akrep gibi bocek turu hayvanlari cadirdan uzak tutmak icin kullandigim yontem: cadirin etrefina ufak bir kanal kazin, icine mazot dokun. Tabi bu kanal su hendegi gibi degil, cay kasigi ucu kadar. Hani buldugunuz bir dal parcasiyla yapsaniz yeterli. Mazotu nerden bulucam diyorsaniz 250 ml lik su pedine koyup yaninizda goturun. Ates yakma konusunda da yardimci olacaktir. Sahsen ben boyle yapiyorum ;)

Eger hava soguksa atesin etrafina koydugum taslarin sayisini arttirir, uyurken cadirimin icine koyarim. Tabi bu hayvanlari uzak tutmaz ama isinmaniza yardimci olur.

Yemek artiklarini uzak bir yere dokmek yerine gommek veya ustune tas falan koymak daha faydali. Hatta etrafina ses cikartacak dal, cali, cirpi, kozalak, yaprak dokmek sizin icin erken uyari sistemi olur... Yemek artigini bulmaknicin sagi solu eseleyen hayvan ses cikarir, sizin de haberiniz olur.

El fenerinizi ve cakinizi da yaninizda tutun. Kolay ulasabileceginiz bir yerde....

Vahşiliğine bağlı.
Bir de biz insanlar hiç bir vahşi hayvanın besin zincirinde değiliz. Yani bir aslan bizi görüp şu avlıyım yiyim demez. Bizi tehdit olarak görürse saldırır. Ama yemez.

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aç bir ayının dışında tehlike yok. Yıllardır ormanlarda, yaylalarda kamp yapıyorum henüz bir sıkıntı olmadı. Bu aç ayı mantığını da belgeselde izlemiştim. Ayı, nefes sesinden çadırın içindekilerin kaç kişi olduğunu anlayabiliyormuş...

@ali baykal
Evet. Asıl onlara dikkat etmek lazım. Zira beyni en büyük canlı. Canlı diyorum, çünkü bazılarına insan demek istemiyorum [emoji6]

Cemal Ç.

Yıllardır çok ekstrem yerlerde kamp yaparım.bildiğim tek şey doğada kendinden bekelenmeyen şeyler yapan tek canlı insan.merak etmeyin hayvanlar meraklıdır ama sizden szin onlardan korktuğunuzdan daha çok korkarlar.genel geçer anadolu hayvanlarının davranışların öğrenin.mesela domuz yoluna çadır kurmayın.kafasını eğer ve karanlıkta çadırınızı çalı yığını olarak gördüğünden içinden geçer.ayı zaten size yaklaşmaz bile.çadırın dışına bir küçük pilli radyo koyun ve huzurla uyuyun.ve ayı,domuz,kurt görürseniz kendinizi çok şanslı sayın.ama onlara yaklaşamayı denemeyin.genel geçer bir bilgi olsun ülkemizde yaşayan ayılar ağaca tırmanamaz.bu yüzden doğu karadenizde köylüler kovanlarını kayın ağaçlarının yükseğine bağlarlar.uzun yazdım bisikletle ilgili birşey bilmeyince bildiğim yerden çıkınca ben

ayı dışındaki hayvanların saldırısından korunma amaçlı şöyle bir set işe yarar gibi görünüyor konuyu okuyunca merak edip bi araştırayım dedim ben kullanmadım ama belki birilerinin işine yarar

(link)

Hocam böyle setler kendinizi güvende hissettirir ama daha büyük hatalara cesaretlendirir.güven hata yaptırır ve bu aletler sizi asıl o zaman kurtaramaz.domuz ayı vb hayvanlar bunlarla durdurulamaz.zaten amaç korunmaksa en önemli silahınız yukarda yazdığım radyonuz açın sesini hafifçe bakın gelen giden varmı.hele birde günümüz sanatçılarını çalın ormandan bile taşınırlar maazallah.

@Infinity dragon
Kendinizi oldurtmek icin guzel bir secim :D Sn. @haldun31'in dedigi yontem emin olun daha makul.

@CmlCLK

hayvan size saldırmadan önce yani uzaklaştırmak amaçlı yöntemler daha işe yarar tabi ama benim dediğim gibi eğer olurda saldırıya geçerse korunma amaçlı demiştim ben.
Okuduğumuzu anlamadan konuşmayalım lütfen:D

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@Infinity dragon
Sn. @infinity, ben de zaten saldırıya geçtikten sonra kendinizi öldürtmek için iyi yöntem dedim. Aç kalmış bir kurdun G3 denen piyade tüfeği ile vurulduğu halde saldırdığını duydum, aynı tüfek ile 13 defa vurulduğu halde saldırıya devam eden ayıya şahit oldum. Sizde bence bira okuduklarınızı tartın [emoji1]

Cemal Ç.

@CmlCLK
Ben de zaten ayı dışındakiler dedim yani küçük olanlar tilki sansar kirpi ..vs ;)

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Geri