Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çadırlı kamp yapmak ve vahşi hayvan sorunsalı

Scudo
@ippon gecen Karacabey- Bogaz'da oğlumla kamp attik, gece yaklasik 7-8 tane dev gbi domuz önumuzde takilmaya basladilar. Ben tirstim tabi. Oradaki mekan isletmecisi abimiz eliyle alkis yaparak ,kış kışlayarak kovaladi koca koca domuzlari. Ben tabi A-101 den Şok'a giren masum köylü şekli :D
:koptum: :naslyany:
20190702_052524.jpg

@Hakorman
@turcudede
sırtlan ayıdan farklı olarak sen ayıkken ve ayaktayken değil, uykudayken saldırır çünkü geceleri aktiftir. ayı sadece tr de karadeniz ve doğu anadoluda var sanılanın aksine ayı uysal bi hayvandır. herşeye saldırmaz. sırtlan ege, güneydoğu, doğu, akdenizde bulunur. gündüz seni görürse muhtemelen kaçar. rambo bıçağı ve ses tabancası onu zaten öldüremez kaçırır anca sat komandosuysan vb... zaten saplayabilirsin, ultra çevik ve cesur biri olman lazım ki bencede bu imkansız kim bile bile sırtlanı halletmeye cesaret ederki bıçakla. elini kaptırırsa inanın eli gider 1 ton basan çenesi vardır çizgili sırtlanın. ayrıca saatte 60 km hızla koşar etrafta yüksek bi yer yoksa kaçamazsın. gündüz ise ürkektir. taş atsan kaçar. misinalı çan sistemi en iyisi. uyurken sabaha karşı çadıra geldimi sesten uyanacağın için zaten korunacaksın amaç burda sırtlan avlamak değil, uykudayken avlanmamak. ayrıca güçlü bir fener ışığı gördümü de kaçar. ege de bu efsanevi hayvana andık kurdu veya alaca canavar derler. hakkındaki hikayelerde hiç ama iyi değildir eski çobanlar veya yaşlı köylüler bu canavarı çok iyi bilirler. zevk için sürüyü telef edip koyunların karnındaki yavruyu çıkarıp yerler. o derece şerefizdirler inanın. yeni gömülmüş cesedi bile yerler köylüler cenaze nöbeti bile tutarlar inanmazsanız netten inceleyin. burnu inanılmaz hassastır kaç kmden kan ve yemek kokusu alır. en sevdiği avda köpeklerdir. köpek buldumu önüne ineği koy bırakır köpeği yemeye gider ve yer. gerçek erkek kangal veya presa canario veya 2 eğitimli dogo yu koyacan önüne görsün gününü kerata:))) şaka bi yana kangal ile kapışmasında ikisininde telef olduğu ve başabaş mücadele ettiği söylenir. bu sebeple telle çevrilmiş kamp alanı dışında kamp yapmak bence risktir.

@ippon
Büyük ihtimalle Güzelçamlı/Millipark burası. Domuzlarla iç içe piknik yapılır her daim

Gerekli önlemlerinizi aldıktan sonra hayvanlardan size bir zarar gelmez.Hayvanların sizlerle bir işleri yok aslında acıkıyorlar gelip yemek varmı bro manasında etrafınıza sokuluyorlar.Yiyeceklerinizi dışarıda bırakmayın çöplerinizi çadıra almayıp dışarıda bırakacaksanız iki üç torbaya birden koyup her birinin ağızlarını sıkıca kapatın etrafa kokuları yayılmasın.Hayvan hiç bir zaman dur şu insana bir zarar vereyim maksat ibnelik olsun demez bunu ancak insanlar yapar.O yüzden hayvanlar için aldığınız önlemin daha fazlasını insanlar için alın.

@ippon
Burası davutlar milli parkı galiba. Bunlardan 10lu 20li süruler halinde görebilirsiniz ama insanlara hic saldirmazlar. Gittigimde jelibonla beslemiştim bunları. Insanlar karpuz kabuklariyla filan da besliyor ?

3-4 kere tek başıma ıssız yerlerde kamp yaptım, bırakın vahşi hayvan görmeyi sadece 1-2 kere çakal sesi duydum ve gece zifiri karanlıkta çalı hışırtıları sesi duydum onun haricinde başka bir ürpertici olay ile karşılaşmadım.

Hatta son kampımı hamak üzerinde geceledim.

Beni tek düşündüren şey çoban köpekleri, korktuğumdan değil içlerinden biri ola ki ısırdı uğraş dur, onun haricinde ıssız yerlerde kamp yaptığım için tek başıma oluyorum ve diğer insanlar tarafından rahatsız edilme gibi bir durum da olmuyor.

yaklaşık 10 senedir düzenli kamp yaparım Türkiye'nin minimum 50 şehrini gezdim ve her birinde defalarca kamp yaptım. 35 derece sıcaklardan -42 derece soğuklara ulaşan vahşi hayvanların bolca bulunduğu dağların etekleri de dahildir bunlara. kurt, yaban domuzu, ayı aklınıza gelebilecek cins cins hayvan ile her seferinde olmasa da 5-6 defa çok yakın(neredeyse 1 ila 3 metre arası) karşı karşıya kaldım ancak bunca yıllık kamp tecrübemde tek bir hayvanın saldırısına uğramış değilim. şunu üzerine basa basa söyleyebilirim; hiçbir hayvan boğazına çökmediğiniz, yavrusuna ya da yiyeceğine karışmadığınız sürece size saldırganlık göstermez.

şunlar can alıcı maddelerdir;
dere, su yatağı vb. akıntıların yanına çadır kurulmaz. (hayvanlar geceleri su içmek için buraya muhakkak gelirler)
yiyecekler çadır içinde tutulmaz. (mümkün mertebe kendinizden uzak bir ağacın dalı vs. asılmalıdır)
en can alıcısı ise onlar sizin değil siz onların evinde misafirsiniz ve onlara saygı göstermelisiniz.

bunun gibi birçok dikkat etmeniz gereken kural var aslında ama özellikle bu üç kurala dikkat ederseniz hiçbir sıkıntı yaşamadan huzurlu bir şekilde kampınızı tamamlar evinize dönersiniz.

yeşili sev, doğayı koru, ayıyı öp 🤗

@mariokaldato Yahu çok güzel..😁🤣😂..Usta nasılda buluyorsun be ya...@Atasoy un paylaşımına bakıp dönünce koparttı beni..🤣...

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
(link)

Kamp yaparken buna da dikkat etmek gerekiyor.
Diğer ülkelerde ''dul bırakan'' denilen ağaç devrilme/ kırılma durumu..gerçekten buna da dikkat etmek gerekiyor. Bursa'da ara sıra vakit geçirmek için gittiğim ufak bir çam ağacı ormanında , sırtımı yasladığım ve sağlam olduğuna neredeyse emin olduğum ağacın , kırılıp yanındaki genç ağacı da kırdığını gördüm. Rüzgarlı havalarda ormana girmeden iki kere düşünüyorum.

@roycolt peki hiç yabani hayvan tehlikesi atlattınız mı? Ben tek başıma bu cesarete sahip olamıyorum..Halbuki eskiden balığa gider sabahlardık göl kıyılarında...

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@roycolt peki hiç yabani hayvan tehlikesi atlattınız mı? Ben tek başıma bu cesarete sahip olamıyorum..Halbuki eskiden balığa gider sabahlardık göl kıyılarında...

herhangi bir şekilde saldırıya uğramadım hocam bir keresinde dalgın dalgın ormanda yürürken sağ tarafıma baktığımda 5-6 metre ilerimde bir ayı ve yavrusu ayağa kalkmış bize bakıyorlardı ancak hiçbir şekilde temasımız olmadı usul usul devam ettik :) ben gerek vahşi doğada gerek şehir hayatında yabani hayvanlardan değil iki ayaklı hayvanlardan korkuyorum çünkü onlar daha tehlikeli oluyorlar.

@mariokaldato Yahu çok güzel..😁🤣😂..Usta nasılda buluyorsun be ya...@Atasoy un paylaşımına bakıp dönünce koparttı beni..🤣...
Hocam kamp işi ciddi sakat sey. Son kampımda bunu anladim. Sürü halinde dibimde uluyan hayvanlardan sonra bi tirsma geldi yalan yok hshbjsjhs 😂😂😂
13124849_10154222102564189_3072170484073756104_n.jpg

Geçen sene Karacabey bogazda yine oglumla kamp attik. Guvenli olsun diye ( ki hic alakasi yokmus hshsvs ) mesire alanina, hemde cay bahcesinin icine cadir kurduk. Biz masada oturuyoruz cay filan iciyoruz. Az ötede bir karartilar gordum. Baktim onlara ama net gorunmuyor, oglana "ne iri köpekler sunlara bak " derken mekan sahibi geldi yanimiza, bak abi dedim sunlar bize gece saldirir mi , yabani köpekler midir ? Diye sordum. Adam demez mi "köpek degil onlar domuz " ahahah aklim cikti yaa kalabaliklar bide iri iri hayvanlar. Mekan sahibi sonra domuzlarin yanina gitmez mi iyice şok ben. Hayvanlara " duaahh kj kj kj cas cas cas kileyyyy " tarzi kovalama efektleri yapip kovaladi ya hsbshshs . Bsey yapmazlar ya korkmayin diyo bde bsbzbsb 😂😂😂
2019-07-02 22.38.45.png
20190702_093510.jpg

Son düzenleme:
Hocam kamp işi ciddi sakat sey. Son kampımda bunu anladim.
Anladığını bizde iyice anladık..Çadırı yumruklamalar filan...🤣..Birde bana diyordun, gir korkma, ne olcak diye...😁👏
@roycolt Hocam ayı ya da kurt insanı yiyecek olarak hiç mi düşümez? Ya da çok küçük bir ihtimal midir? Ciddi soruyorum, çadırda uyuyan tek başına bir insanı neden yemek istemezler?

yeşili sev, doğayı koru, ayıyı öp
Karadeniz dağ, yaylalarında geziyorduk. Rehber "buralarda ayı falan da oluyor" dedi. Bende "seslensek çıkarlar mı ki" dedim, "dene" dedi. Ben şöyle bir bağırdım. Bizim rehber "olanda kaçmıştır" dedi.😅😅😅

Arkadaşlar, Uludağ da trekking yaparken ya da ne bileyim kamp yaparken yanımızda ruhsatlı tüfeğimizi bulundursak ve görülse problem olur mu ? Bilindiği üzere av tüfekleri tabancalar gibi değil kırsalda gezdirilebiliyor. Bulundurma veya taşıma şartı yok. Şehirde dahi olsa boş olduğu ve fişeklerden farklı yerde durduğu müddetçe taşınması mümkün.

Hareket sensörlü ışıklar var hem pilli hem güneş enerjili 3-4 metreden fare geçse yakalar yanar. Çadırın 4 tarafına koymak lazım gece baktın ses geliyor ama ışıklar sönük o zaman sallamamaya devam ama ışığın biri yandı diyelim o zaman tırsabilirsin. 🤔Havalı silahlar var CO2 tüplü onlar savunma için yeterince güçlüdür ehliyet gerekmez ama faturası yanınızda olmalı , veya ses yapsın diye mantar tabancası da iş görür. (Tabi bunlar kötü durumlar için normalde olmasa daha güzel olur)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Anladığını bizde iyice anladık..Çadırı yumruklamalar filan...🤣..Birde bana diyordun, gir korkma, ne olcak diye...😁👏
@roycolt Hocam ayı ya da kurt insanı yiyecek olarak hiç mi düşümez? Ya da çok küçük bir ihtimal midir? Ciddi soruyorum, çadırda uyuyan tek başına bir insanı neden yemek istemezler?

hocam sürekli kamp yaptığım için doğal olarak kampçılar, dağcılar vs. çevrem bayağı geniş bu konuda ve daha önce hiçbir şekilde bir ayı, kurt vs. bir hayvanın kurbanı daha doğrusu akşam yemeği olan insan haberi ne duydum ne şahit oldum fakat ayının yavrusuna kurşun sıkıp bir müddet sonrasında annesi tarafından bulunup beş parçaya bölünen insanın fotoğraflarını dağcı bir arkadaşımın kamerasından görmedim diyemem. kimse kusuruma bakmasın açıkçası üzüldüğümü de söyleyemeyeceğim sen bir yavruyu annesinden ayırırsan onun da bunu yapmaya hakkı var. insan yemeyi düşünürler mi konusunda akıllarından ne geçtiklerini bilmediğim için net bir şey söyleyemem tek söyleyebileceğim insanlardan korktukları ve bu yüzden yaklaşmadıkları :)

Geri