Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çadırlı kamp yapmak ve vahşi hayvan sorunsalı

hocam sürekli kamp yaptığım için doğal olarak kampçılar, dağcılar vs. çevrem bayağı geniş bu konuda ve daha önce hiçbir şekilde bir ayı, kurt vs. bir hayvanın kurbanı daha doğrusu akşam yemeği olan insan haberi ne duydum ne şahit oldum fakat ayının yavrusuna kurşun sıkıp bir müddet sonrasında annesi tarafından bulunup beş parçaya bölünen insanın fotoğraflarını dağcı bir arkadaşımın kamerasından görmedim diyemem. kimse kusuruma bakmasın açıkçası üzüldüğümü de söyleyemeyeceğim sen bir yavruyu annesinden ayırırsan onun da bunu yapmaya hakkı var. insan yemeyi düşünürler mi konusunda akıllarından ne geçtiklerini bilmediğim için net bir şey söyleyemem tek söyleyebileceğim insanlardan korktukları ve bu yüzden yaklaşmadıkları :)
Peki hocam o avciyi 5 e bölenin yavrusu öldürülen ayi oldugunu nasil anlamis dagci arkadaslar ?

Scudo
Başka bir başlıkta şöyle bir mesajım olmuştu benim de bu konuyla ilgili.
HakanAydn demiş ki:
@ayhanakbuga Merak ettiğim bir konu var, anayola 100 m mesafede, doğada yakında yerleşim yeri olmayan bir lokasyonda kamp yaptığımızı düşünelim. Günü birlik kalıyoruz, ertesi sabah gideceğiz. Bu 12 saatlik dilimde uyurken çadırı keşfedip bize doğrudan saldıracak bir hayvan var mıdır? Yollarda porsuk, sansar, gelincik, tilki vs gördüm. Bunlar kokuya gelebilir ama saldırmaz. Peki ayı, kurt, çakal, domuz çadıra nasıl tepki verirler? Birde güvenli kamp için ağaç yoğunluğunun fazla oluşu mu daha iyidir yoksa seyrekliği mi?
Yaklaşık 25 yıldır bir şekilde doğada bulunurum. Dağcılık ve sportif kampçılık (kamp yüklü uzun mesafe rotaları, trans geçişler) hala aktif olarak yaptığım şeyler. Bu faaliyetleri çoğu zaman tek başıma yapıyorum (bazı tırmanışlar dahil). Şimdiye kadar hiç bir zaman vahşi bir hayvanın yakınımda olduğuna bile şahit olmadım. Mesire alanlarına yakın yerlerde artık çöplerden beslenmeyi alışkanlık haline getirmiş domuz dışında hayvan da görmedim. Emin olun, ayı dahil, hayvanların tamamı insandan mümkün mertebe uzak durma eğiliminde. Bu tabi ki doğada vahşi hayvanla karşılaşmayacağınız anlamına gelmiyor. Böyle tecrübeleri olan arkadaşlarım oldu. Ama saldırıya uğramadılar. Bu konuda bildiğim tek örnek 2019 yılında Everest zirvesi de dahil bir çok önemli tırmanışı bulunan Serhan POÇAN'ın Tunceli'de uğradığı ayı saldırısı.
Bunların ötesinde şahsen doğada tek çekincem iki ayağı üzerinde durabilen canlılar. Emin olun en büyük tehlike kaynağı insandır. O nedenle insandan uzak durmaya çalışırım.
Diğer vahşi hayvanlara gelince, ateş yakmak evet bir ölçüde sizden uzak tutar. Diğer bir önlem yiyecek barındıran çöplerinizi çadırın hemen dışına bırakmamaktır, su kaynağının çok yakınına kamp kurmamak da alınabilecek önlemlerden birisi. Bir de kuru sıkı taşımak yerine çocukken bayramlarda patlattığımız torpillerden edinip yatmadan önce 2-3 tanesini patlatırsanız daha sabaha kadar semtinize uğramaz çoğu hayvan.

Kamp hayatı ,yaban hayatı derken Kaz Dağları savunucuları Cengiz İnşaat’ın talimatıyla nöbet alanlarından gözaltına alındı ve nöbet alanları dağıtıldı.
Cengiz Holding'in talimati uygulanıyor! Kazdağlarında nöbet alanına müdahale edildi! Gerekçesi ormanlık alanda izinsiz çadır kurmak!
4D41F42E-2EF3-4162-9AE0-E6BC1663338D.jpeg

@Emre Yönlüer Belgesellerde 100 m. yaklaşmıyorlar ayılara. Tabi cinsleri var illaki, büyük, küçük yapıda olanlar.Türkiye' dekiler çok saldırgan değiller sanırım..Alanına girmedikçe, yavrusuna zarar vermedikçe, birde çiftleşme dönemi dışında muhtemelen neden saldırsın..En azından teoride öyle..😁

Diğer vahşi hayvanlara gelince, ateş yakmak evet bir ölçüde sizden uzak tutar. Diğer bir önlem yiyecek barındıran çöplerinizi çadırın hemen dışına bırakmamaktır, su kaynağının çok yakınına kamp kurmamak da alınabilecek önlemlerden birisi. Bir de kuru sıkı taşımak yerine çocukken bayramlarda patlattığımız torpillerden edinip yatmadan önce 2-3 tanesini patlatırsanız daha sabaha kadar semtinize uğramaz çoğu hayvan.
Bu kısmı aklıma yazdım..👍

Peki hocam o avciyi 5 e bölenin yavrusu öldürülen ayi oldugunu nasil anlamis dagci arkadaslar ?

yavru annesinden 40-50 metre falan ileride kardeşiyle oynuyor bu adı insan ama kendi olmayan mahlukat yanında iki arkadaşıyla beraber yavruları görüp ateş etmeye başlıyorlar ve bir tanesini yere yığmayı başarıyorlar sonrasında annesinin geldiğini görünce kaçmaya başlıyorlar 10 dakika sonra da arabalarının yanındayken anne ayı gelip bunları buluyor ve bir tanesini paramparça ediyor. diğerleri arabayla kaçmayı başarmış. ayıların koku duyuları pek güçlüdür sanırım o şekilde ulaştı bunlara yani bu benim tahminim bilmiyorum belki de başka şekildedir :)

Geri