Scudo Sports

Çakma artivelo :)

mehmet.ali

Forum Bağımlısı
Tepki
2.408
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
Peugeot
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaşlar merhaba. Uzun zamandır aklımda olupta bilgisayar başından kalkamadığım için yapamadığım bisiklet askısını, iş yeri değişikliğinden dolayı, türktelekomun 12 gündür telefon ve interneti nakil yapamama acizliğini fırsat bilip birkaç yarım projemi bitirme kararı aldım.

En başta gelen yurtdışı fiyatı 189€ olan artivelo ( (link) )bisiklet ve aksesuar askısını yapma kararı aldım ve dahası yaptım.
Tabi sadece görsellerden yola çıkarak ölçülendirdiğim için biraz büyük oldu sanırım :)
Henüz duvara sabitlemedim yarın yapacağım inşallah.
Talep olursa satışınıda yapmayı düşünüyorum:)

Ufak bir görselle veda edeyim :D

20161223_162011.jpg

Scudo
eline sağlık, güle güle kullan. Burdan Artivelo yetkililerine sesleniyorum. Anasayfadaki görsellerde birde dağ bisikleti göreydik iyiydi be kardeşim, :acpsnr::acpsnr:

@Volkan Metin Dağ bisikletine uygun değil. Hem ağırlar(geneli) hemde gidondan dolayı tavan uzunluğu epey artacağından dolayı bisiklet aşağı sarkar :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Maşallah abkant giyotin lazer kesim hepsi var :rolleyes: Güle güle kullanın...

• Beğen
Tepkiler: Literary
@CY3535 Lazer yok hocam malesef çok istedim ama olmadı :)

Punchla işledim bende :)

• Beğen
:) yakında seri üretim gelir benden demesi :koptum::koptum::koptum:

Fiyat rica etsek :islik:

@CY3535 Punch ile olacak iş değil laser kesim için fiyat alıp ona göre bir maliyet çıkarıcam :)

Montajı tamamladım. Bence güzel oldu bir iki detayla dahada güzel olacaktır diye umuyorum :)

30997893284_3b1d97c87a_b.jpg

31722054791_8e78398f18_h.jpg

Gayet başarılı,emeğinize sağlık...

Açık söyleyeyim basit bir tasarım olmasına rağmen görsellik çok başarılı olmuş.Tebrik ederim.

• Beğen
Tepkiler: mehmet.ali
Ellerinize sağlık. Bu işlemeyi punch press ile yaptıysanız muhtemelen ya patronsunuz, ya da işletmenin önde gelenlerinden biri. Ne kadar sürede işlediniz merak ettim :) Bu iş için punch'dan ziyade laser daha uygun olurdu diye düşünüyorum.

• Beğen
Kac para bu ? :D

• Beğen
Tepkiler: Tuguj
@alperr125 Çok zor olmuyor benim için boyuma göre ayarladım :)

@uguryilmaz144 1d36sn sürüyor zaman uzun değil. Laser kesim olursa rafları ve askılarıda ara parçalardan çıkarırım, punch ile kesilince hurda oluyor :)

@mariokaldato Lansman fiyatlarıyla bek yakında bf raflarında olacak :D

bende programcıyım landek kullanıyorum program duruyormu sizde peki

Eskiden CNC Plazmayı, Lantek CAM yazılımıyla en az %80 verimli nesting ile kullanırdım. Bu projedeki işleme nispeten kolay olsa da, buradaki en kritik bölüm sacın abkant'a girmeden önceki kıvrım paylarının hesaplanması ve en dıştaki kesimin nizamı olması. Bu kadar düzgün ve birbiriyle denk gelen büküm noktalarını ilk denemede mi çıkardınız merak ettim.

• Beğen
Tepkiler: mehmet.ali
Geri