Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Campagnolo Athena vs Ultegra

Roux

Aktif Üye
Tepki
170
İsim
Taha KK
Bisiklet
Trek
merhaba arkadaşlar, kış bitiminde yol bisikleti almaya karar vermem üstünden 1 ay geçti ve ben de endurace kadrolar daha uygun olur düşüncesiyle onların üstüne yoğunlaştım. Canyon'un websitesinde Endurace al modelinde bir team modeli var bir de normal modeli. aralarındaki fark 80 euro civarında. Pahalı olanın üstünde campagnolo athena set varken diğerinde ultegra set var. Bunların arasındaki fark nedir acaba?

105 set'li bir bisiklet bana gayet yeterli bence aynı fiyatta 105 setli karbon modeli var ( (link) ) ama fiyatlar da bütçeme uyunca ultegra veya bu hiç bilmediğin athena set de alabilirim. Dürüst olmak gerekirse bu team modelinin rengi çok hoşuma gitti.

Ne dersiniz?

(link)

edit: konu doğru yerde mi?

Scudo
@Gökhan Toros

Karbonu hafif olmasından dolayı mı öneriyorsunuz. Sitesinde verilen bilgilere göre 150gr fark varmış aralarında. Kendi kilom zaten 93 olduğu için pek önemsemiyorum açıkçası:)

@Taha K.

Her yönüyle alüminyum modelden daha iyi.

@Gökhan Toros

Evet, hiç karbon kullanmadım ama bu kadar insan yanılıyor olamaz. Takım modelinin renkleri cezbediyor insanı işte

Arkadaşlar bende bu bisikleti almayı düşündüm ama ellerinde 7.0 modeli yokmuş. Bende dedim acaba aliminyum mu alsam aralarında zaten 150 gr fark var. Yani devede kulak kalır bu ağırlık. Zaten aliminyum ile carbon model arasında bu kadar küçük bir fark olması aklımda bir ton soru işareti bıraktı. Ne diyorsunuz sizce karbon modeli mi bekleyeyim yoksa aliminyumu alayım mı ? Mart-Nisan gibi hazır olur diyorlar karbon modele.

Ve ayrıca 8.0 modeli var sadece jant seti değişiyor gördüğümce ama arada 150 euro fark var :( Bunu da anlayamadım nasıl bir jant geliyor ki bu kadar fiyat artıyor. Bisiklette sadece 150 gr hafifliyor zaten.

8.0'da şu (link)

Acaba bütçemi çok zorlayıp 8.0 mı alsam ? Bana ne önerirsiniz ? Karbon modeli mi bekleyeyim, aliminyum modeli mi alayım yoksa 8.0 mı alayım ? Siz olsanız ne yapardınız ?

Arkadaşlar Umut yazmış da ben de yazayım. Haftaya cuma nasip olursa gidiyorum Almanyaya. Dönüşte de umuta ve kendime birer canyon alıp dönücem. Endurace CF 7.0 istiyorduk ama taa marta teslim tarihi veriyolar. Ellerinde sadece cf 8.0 ve al 7.0 var endurace kadroda. CF 8.0 biraz belimizi büküyor açıkçası ve sadece mavic aksium jantlar dt swiss ile değişiyor 200euroluk bir fark ile. Değmez diye düşünüyordum. AL da yukarda ilk postta yazdığım şartlarda teslim ediliyor. 1100 euro, ultegra yada athena set amma velakin aliminyum kadro. Al kadroyla karbon kadro arası da sadece 150gr farkediyor. Tabi esnemezlik, güç aktarımı vb falan hiç söz etmiyorum

Siz olsanız ne tercih ederdiniz?

Al'den karbona geçince farkı direkt hissetmiş bir olarak karbonu önerebilirim. Karbon modelde campy olsaymış iyiymiş aslında.

Canyon'da bisiklet taşıma çantası satıyorlar, bisikleti çanta ile getirirseniz (40 Euro civarı sanırım), uçaktaki ek 30-40 euro kargo parasını vermekten kurtulabilirsiniz, bisiklet taşıma çantası bedavaya gelmiş olur.

Hocam almanya ici de koblenz den hamburga kargo ile alacagiz, malesef. canyon bisikleti cantayla beraber alsaniz bile onun icinde gondermiyor guvenlik sebeplerinden oturu. Hem karton almis oluyoruz hem de canta bi anlami kalmiyor.

karbonun en önemli özelliği esnememesi. yoksa karbon kadar hafif alüminyum bisikletler çokça var.(Örn: Cannondale Caad10)Karbon kadrolar pedala uyguladığınız gücü daha verimli bir şekilde yola aktarır,kontrolü kolaylaştırır v.b.

burayı da güncelliyoruz sürekli de inşallah baş ağrıtmıyoruzdur. bu kadar para verirken herşeyin en iyisini istiyoruz malesef elimize bu kadar para çok nadir geçiyor:) Forum ekseriyetle ille de karbon ille de karbon dediğine göre al seçenekleri erittik. Şu an aklımda 2 seçenek kalıyor biraz da daraltınca medium kadroları olan.

Endurance cf 8.0 ritchey cockpit li modelin stealth rengi, bu derin siyah değil de biraz daha griye yakın mat siyah oluyor malesef. Renk olarak içime sinmediği için almak gelmiyor içimden ama en mantıklı seçeneğim bu. 1259 euro

(link)

İkinci seçeneğim endurace değil de performans kadrosunun en düşük modeli Ultimate cF sl 7.0 modeli. Endurace modelden farkı kadrosu tabii ki ve de jant setleri DT swiss r24 den mavic aksium one a düşüyor. Jant setinde kalite düşmesine rağmen fiyat malesef artıyor €1,343.70 ya çıkıyor. Aman canım 50 euro demeyin zaten 1100 euroluk kadroyu zor alabiliyorken stok olmaması yüzünden buralara geldik ve 700-800 tl arttı masrafım.

(link)

Umuta large kadro uygun geldiği için endurace cf 8.0 modelinin canyon cockpitlisini alabiliyor large kadro stockta. Derin siyah üstüne kırmızı detaylı rengi var çok güzel. Benim için ise iki seçenek de TR şartlarına göre çok uygun, bu gittiğimde kesin almak istiyorum. O yüzden bu gece siparişimi geçmek zorundayım ki ben hamburga gittiğim de bisikletler de hamburga ulaşmış olsun. 7-8 gün ortalama iletim süresi veriyor canyon. Acaba mat kadronun rengine aldırmayıp onu mu alsam, yada performans alıp rahatlıktan mı ödün versem. Karar vermek zor forumdaşlar

Canyonu severim ama elde seçenek yok ise

(link)

bu nasıl sizce?

@Onur Ali İmren

Hocam güzel de bu bisiklet araştırdığıma göre 1550 euro :) Ama 1000-1250 arası bulursanız belki düşünebiliriz. 2015 model tabi bizim alacaklarımız. 8.5 kg de fazla gibi. Bizim alacağımız bisikletler 7.5-8 kg arasında geziniyor

ben de kısa süre içinde internet üzerinden almak istiyorum.
105 set bana yeterli gelecektir, ama burdaki arkadaşlar gibi cf-al arasında kalmış durumdayım...
forum kararı cf üzerinde vermiş, ama o günkü ekonomik durumuma göre davranacağım...
bir ihtimal biraz daha biriktirip almışken karbon almaya yönelebilirim.
aldığım birşeyi uzun süre kullanan birisi olarak, iyice hakkını verdikten sonra 105leri değiştiririm :)

Yeni konu açmamak için buraya yazıyorum.Team olan bisikleti ben de bugün gördüm ve çok ama çok beğendim.Nedense karbon'un kırılması gibi şeylerden korkuyorum tuhaf bir şekilde, hem bakımı falan, peteğin yanına koymayın diyen bile var.Sırf bunlardan Al almak içime daha çok siniyor ancak sormak istediğim şu: Campagnolo Athena, Shimano viteslerden hangisine denk gelir sizce? Ne kadar iyidir yani? Tiagra gibi midir yoksa 105 gibi midir mesela?

Korkacak bir şey yok, pamuklara sarıp özel bakım yapmanız gerekmiyor, alın kullanın. Ayrıca karbon kadroya sahip bir bisiklet, peteğin yanına koyulunca ne oluyormuş merak ettim doğrusu.

Üretim aşamasında preslenen bir ürünün, peteğin yanında eriyecek hali yok. Kim uydurmuşsa artık, bir şehir efsanesi daha çıktı ortaya.

Videoyu hayranlıkla izledim gerçekten.Ama ilk yol bisikletim olarak karbon seçmem ne kadar mantıklı olur bilmiyorum biraz da bu yüzden bulaşmak istemiyorum.Cevap için teşekkür ederim ayrıca :) Athena ile ilgili de cevap alsam süper olur :D

@Uptown Cyclist

(link)

Genel olarak aşağıdaki kanıya varmış kullanıcılar, ki bu forumda da birçok kişi böyle yorumluyor zaten.

#ShimanoSRAMCampagnolo
1 Super Record
2Dura-AceRedRecord
3 ForceChorus
4Ultegra Athena
5 RivalCentaur
6105
7 ApexVeloce
8Tiagra
9Sora
10Claris

• Beğen
Tepkiler: BoysOfHell
Süpermiş :D Çok teşekkürler cevap için.Cevabımı aldım :)

Campagnolo, Sram ve Shimano listesi size gercekten bilgi verdimi?
Bu bilgiler bence doru degil. Campagnolonun vites atis baska, Shimanonun baska ve Sramin baska.
Verilen liste belki fiyat olarak + - esitdir ama kulanisda esit oldugunu sanmiyorum. Karsilastirmayi kullanicini kendi kullanarak karar vermesi daha iyi olur.

Mesela centaur rival ile esitdir yaziyor listede.
Sram rival arka atirici 50€
Centaur arka atirici 150€
Yada
Sram Rival aynakol 150€
Centaur Aynakol 300€
bu nasil bir esitlik anlamadim

Mesela forumda 300 Üye varsa ve bunlardan simdi diyelim 100ü sarm daha iyi dedi 100ü Shimano 100ü de campa daha iyi dedi. Siz simdi bu durumda hangisine karar verirdiniz. Bana soracak olursaniz ben yolda en alt seviyesi olsun ama Campa olsun diyorum. Tabiki simdi Shimanoyu seven cikar ve "hadi be Shimano varken Campada neymis" der.
Insallah anlatmak istedigimi anlamistirsiniz.

Karbon icinde bu video isinize yara belki.

Geri