Scudo Sports

Çamurluk kullanıyor musunuz?

@rahmi kocaman

Çok güzel çok şık çamurluk budur işte.. Benim için öncelik işlevselliğidir ikinci planda şıklığı. Kaldı ki sportif çamurluklardan bence daha şık duruyor tam boy çamurluklar. Ya zaten şu var ki işe yaramayan çamurluğu neden takayım!? Güle güle kullan rahmi kardeş çok güzel.

Scudo
Aynen harika durmuş, çamurluk süs değilki yapması gereken bir iş var..

Bu arada bisiklet de yakıyor yani:in:

yardım edebilecek yokmu ? arkada bayrak gibi sallanıyor bilseydim almazdım böyle çamurluğu. :((

alyan anahtarı veya hangi anahtar oluyorsa ile vida yerinden sıkın(bendeki çamurluk alyanlı sıkınca oynama kalmadı)

işte sorun orda bağlanma yeri sadece resimde görüldüğü gibi halat var vidalı değil çok saçma yapmışlar.

aynı camurluk bendede var xlc marka.
o kumaş parcayı okul cantası askısı gibi sıkıp gevşetebiliyorsunuz.
onu biraz sıkın.
bende oynama olmuyor

Yada kayışı çıkartın tamamen kalın kablo klips, ile bağlayın..
birde sele borusunda takacağınız konuma birkaç kat siyah elektrik bandı dolayın, kaymadan dolayı olan sallanmayı engeller böylece.

• Beğen
Tepkiler: Melih Çolak
@tuna karahan

Bu ürün çok güzel görünüyor. İsmi de gayet cüretkar :D Ama iyi iş görür mü bilmiyorum. Ben bazen sırılsıklam olmak için yol bisikletimle çıkıyorum kafamdaki başlığa kadar ıslanıyorum, sular önüme atlıyor. Yani su bisikletin tekerinin tepe noktasını aştığı anda fırlamaya başlıyor. Belli bir hızdan sonra işe yaramaz sanırım-ki yol bisikleti ile de basmazsak olmaz :)

Bu tarz bir malzeme elimize geçse keserek biz de yapabiliriz aslında...

@rahmi kocaman

Rahmi bey bende de crossover var çamurluklar bi halta yaramıyor. Yanlardan sıçrıyor, bittiği kısımdan yani uçlardan zaten sıçrıyor. Paça denilen şeyi bulmak zaten sorun. Pet şişeden yapıp spey ile siyaha boyasam mı falan diye düşündüm ama sizin bu çamurluk çok korunaklı görünüyor. 35-40 km hızlarda ayaklar dahil herhangi bir su sıçratma sorunu falan yaşıyor musunuz?

Düzgün montaj yaparsanız sıçrama vs. söz konusu değil. Hızlı giderken sıçramadan çok, sprey etkisi beni bezdirmişti, o sebeple bunu aldım. Çok memnunum. Ama yol bisikletine takamazsınız sanırım bunu.

Düzgün montaj derken: Tam koruma için; çamurluk her noktadan tekere aynı uzaklıkta olacak şekilde takılmalı. Bu dediğim özellikle arka teker için geçerli. Ben bir kaç kez ayar yaptım. Fotolar ilk montaja ait. Arka çamurluk şimdi biraz daha yakın tekere mesela...

• Beğen
Tepkiler: war3z
@rahmi kocaman

Yok, yol bisikletine takmayacağım zaten. Benim lastikler 38C, sizinkine göre daha kalın.

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/q77/s720x720/1469970_10152019409784410_1684170035_n.jpg

ürün yol bisikletine takılmaz mı? Ağırlığı vs. önemli değil. İşlevine önem veriyorum. Bahara ya da yaza sökeceğim zaten. Şu günlerde işe gelirken paçalarım bayağı ıslanıyor.

Fotoğraf bulunamadı.
buda güzel bir çamurluk ama biraz pahalıdır.

şu iki üründen birisini almak istiyorum. fakat arka çamurluk hiç hoşuma gitmedi. çok havada duruyor ve bisikletin duruşunu basitleştiriyor. oluşan görüntüyü sevmiyorum.

(link)

(link)

acaba sadece ön için bu modeli tercih edip arka için başka bir model mi almalıyım. arka çamurluğu biraz daha tekerleğe yakınlaştırma opsiyonu varsa şayet alabilirim. kullanan var mıdır acep bu modeli.

@aeneskral Arka çamurlukta kızak görünüyor. Sanırım yaklaştırılabilir. Ama ben buna benzer bir arka çamurluk kullandım ama hangi pozisyonda ayarladıysam da üzerime hep çamur sıçrattı. 14km hıza geldiğim anda yolda az biraz su olsa bile sırtım çamur oluyordu. O yüzden ben size tavsiye etmem. Ama ön çamurluk için birşey diyemem. Ben Xlc'nin ön çamurluğundan çok memnunum. Bu arada bu çamurluklar çok pahalıymış. Ben 60 liraya almıştım.
Ben Xlc'nin şu çamurluğunu kullanıyordum:
http://shop.accellbisiklet.com.tr/ProductImages/95911/middle/2502500000.jpg

• Beğen
Tepkiler: aeneskral
@sarkihalindekal

teşekkür ediyorum bilgiler için. peki xlc dediğinizden memnun musunuz. tavsiye eder misiniz. olmazsa öyle bir şey alayım. nasıl olsa alınacak. almışken tek atayım istiyorum.

@aeneskral Ön çamurluktan memnunum. Hem koruyor hem de bisikleti güzel gösteriyor ve sağlam. Öyle düşmeyle falan kırılacak bir şey değil. Ama arka çamurluk hiç işe yaramıyor. Ben o yüzden önde xlc arkada ise şehir bisikleti için olan çamurluklardan taktım. Belki bisikletim tuhaf görünüyor ama işe yarıyor:)
Bence daha keskin hatlara sahip bir çamurluk daha güzel görünür. Ama görüntüyü dert etmiyorsanız ve gerçekten korusun istiyorsanız şehir bisikletleri için olan türde çamurluk kullanın.
Bisikletimin görünümü böyle:

DSC_0251.JPG

• Beğen
Tepkiler: akifersoy26
Geri