Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Çanakkale'den Çıldırtan Bisikletçi Vakası

@Uğur Digan
Sen etmedin zaten baska bi arkadas etmisti...serhat di galiba ismi..Konu bu degil..Bak ben bugun kal almaya decathlona gittim amacim kal alip cikmakti sirf personelin sirinligine ve ilgisine ve bilgisine binaen 400 tllik alisveris yapmisim ivir zivir..magazadan 4 saatte anca ciktim...Musteri ne yaparsa yapsin velinimettir...Sonucta bisikleti calip gitmemis..musteriye bisiklet alirken borclu gibi hissettiren bir satici kesimi var turkiye de..ben genel konustum bu konuda..aklim almiyor..allahtan bu arkadaslar bi ayakkabi magazasinda calismiyor..30 cidt ayakkabi giydirip tesekkur ederim le kaldigimi bilirim ben...yaw mosso bisikletin geometri tablosi lazim..bayiye soruyorum yok bizde diyor..ulen bi allahin kulu mosso merkeze yazip istemez mi...v.s bin tane ornek...genelden payiniza dusen sey su..musteriye duyhusal davranamazsiniz.musteri hata bile yapmis olsa (ki yapmamis ) siz o servis hizmetini vermekle yukumlusunuz..en azindan orasi kucuk yer musteiyi tamamen kaybetmemek adina..adam belli bisikletsever..kendi bacaginiza sikiyorsunuz...sizin konunun ozune gelirsem eger...olay basit..siz nette incelicem yarin gelirim diyen musteriyi onemsememissiniz baska musteri cikinca satmissiniz..ekmeginize yani isinize geleni yapmissiniz..o arkadas da o an icin isine geleni yapmis...ben de olsam guvenmezdim size..cunki arkadas bisiklet bakarken samimi oldugunuzu v.a soyluyor..neyse ne olursa olsun kurumsal bi mantikla calismadikca kurumsal kafa her zaman o esnafi ezer...siz belki gormezssiniz ama bugun bakkalin marketin basina ne geldiyse migros v.s den dolayi..bu kafa ile ilerde bisiklet esnafi da ayni hale gelecek...selamet saygi ve sevgi ile...

Scudo
hala olayı anlamamışınız ve eksik bilgiyle devam ediyorsunuz. geldi baktı ve gitti. tamam aldım bu benim diye bir şey demedi ki beni bilen bilir bunu aldım param 15-20 gün sonra gelecek diyene bile tek kurş kapora almadan satıldı diye yazar bekletirim..

yazmayı unutmuşum onuda ekliyeyim ; yani ben bisiklet i önce hocaya satıp sonra parayı bulunca başkasına satmadım....hoca baktı ve gitti...kendiside buna rahatlıkla cevap verebilir..

@Uğur Digan
Birader bu olayon duygusal yani...oyle bile olmus olsa sen lapierre bayisi degil misin ?? Adam baskasondan almistir yanlis yapmistir diyelim sen o hizmeti vermek zorunda hissedersen kendini firma olursun..oteki turlu al msiketlerini ver misketlerimi kafasi ile ha isportaci ha esnaf..sattifiniz mallar 4-5 bin lira...ayrica arkadas baska cakal bir esnafin gazina gelmis..burda asil konu bisiklet saticilarinin neden bisikletsevere guven veremedigi..genel konu bu..bi sendikaniz meslek birliginiz olsa da akli salim kisiler bunu bi masaya yatirsa...su soruyu kendine sormali bisiklet bayileri..NEDEN BISIKLETSEVERLER BIZDEN ALISVERIS YAPMAYO SEVMIYOR??? NEDEN ELESTIRIYORLAR?? NEDEN MENUN DEGILLER?? Bu en cok bizim derdimiz..Yoksa gangi bisiklet sever inanarak guvenerek alisveris yapmak istemez..yine soyluyorum ben genel bisiklet bayileri hakkinda konusuyorum..siz uzerinize alinin ve ya alinmayin o sizin karariniz..selametle..

Ben yaklaşık 3 aydır bisiklet mevzularına kafayı takmıştım ve bu konulara şu aralar epey kafa yordum.Çanakkale'li değilim Ankara'lıyım işim dolayısı ile burada yaşıyorum.Büyük şehir esnaf tecrübem epey çoktur.İçime sinmeyen esnafa asla uğramam başka alternatifler denerim.Bir bisiklet alacaktım bütçem dahilinde en içime sinecek aracı almak istiyordum. Diganlar Bisiklete gittiğimde gerek Uğur bey ve gerekse kardeşi benim ahiret sorularıma sonuna kadar sabırla cevap verdiler.Aklımda Trek yada Cube vardı.Aynı zamanda Trek için Caliber 9 modelini almaya karar verdim.Tam alacaktım ki aynakol ile ilgili içime sinmeyen bir durum oluştu.Sonra gittim geldim düşündüm ve Cube almaya karar verdim.İnanın Uğur bey beni destekledi hocam hangisi içine siniyorsa onu al dedi.Arada telefon açarım tuhaf sorularıma sabırla cevap verir tecrübelerini aktarır.Hatta bisikletimi onların dükkanına göndertip cüzzi bir miktar karşığında toplatıp ayarlattım.Yani kompleks sahibi bir esnaf değildir.Mesela o gün dolu ise işinizi yapamayabilirler ama bunu mutlaka söylerler..Kısacası şahsim fikrim tüm firmalarla irili ufaklı şikayet durumları olabilir her sektör için geçerlidir bu ama önemli olan tek taraflı karalama politikasının güdülmemesi..Saygılarımla..

genel anlamda sadece bisikletçilerin değil tüm tamircilerin "zamanla oturur, bir süre sonra ses kalmaz" gibi söylemlerine asla kanmamak lazım.
çok tehlikeli hareketler bunlar.

• Beğen
Tepkiler: M.Bulat
@mehmet.ali
abi düvenönündeki bisikletçilerden dükkanın adını bilmiyorum da beğendiğin arkasındaki yerdekiler

@Atalı Olay sanırın senin başına gelmiş olayda ortada birtek sen varsın amma sahiplendin olayı yahu..
Katalizör gibi tepkimeye soktun herkesi, sonrada bozulmadan ayrılırsın ortamdan.
Müşteri derdini anlatmış eksik, orada olanlar olayın doğrusu ile düzeltmiş hala müşterinin hatası yok.
Söyleyeyim Çanakkalede yapılan satış İstanbula benzemez, Ürün spariş verirken çok daha dikkatli olmak gerekir, biri müşteri çıktıysa kapıdan diğerine satarız ne olacak demek zordur 100.000 nüfuslu yerde.

Biraz empati kurun, tek taraflı düşünmeyin lütfen.

@Uğur Digan
Evet diganlar bisiklete bende gidiyorum oldukça kapsamlı bir çok şey bulabiliyorsunuz ve ilgililer
@ebayusu

kardeş o değilde halıyı batırmışşın :D

Su ana kadar bir sorun yasamadim Diganlar ile. Her zaman amator sorularima sabirla cevap verirler. Severim Diganlari:)

Çok şükür bizim burada -İzmir Bornova- usta konusunda sıkıntım yok ufak paralara kısa sürede gereken işi yapıyorlar ancak buna rağmen sorunları kendim çözmeyi tercih ediyorum, en iyi iş kendi yaptğın iştir her zaman.

Ben de Çanakkale de yaşıyorum. Bu şehirde işini en iyi bilen bisikletçinin de Diganlar olduğunu düşünüyorum. Elimden geldiğince fiyatı nete göre pahalı bile olsa desteklemek amaçlı fiyatta hiç pazarlık yapmadan buradan alıyorum parçaları. Ancak burada bu firmadan memnun olmadığını söyleyen kişilere atarlanan arkadaşları da anlayamıyorum. Sonuçta Diganlar kendisinden alışveriş yapmayan kişilere servis hizmeti verip vermeyeceği konusunda bir açıklamada bulunmuyor. Profesör abimizin mevzunu da biliyorum. Kendilerinden parasız bir hizmet talep edileceği zannı ile edilen yakışıksız laflar var ortada. Neyse Diganlar var olsun Diganlar para kazansın tabi. Ben onları Çanakkale'nin bir zenginliği olarak görüyorum. Ancak Çanakkale deki bu gidiş gidiş değil bana göre. Artık istemeden de olsa elimiz alet tutuyor ,oturup izleyip deneyip yapıp öğreniyoruz bir şeyleri. Aman ihtiyacımız kalmasın diye uğraşıyoruz yani. Başlığı açan arkadaşın durumu da bunun en güzel örneği zaten. Ancak istenen de bu değildir sanıyorum. Başka bir başlıkta Çanakkale bisiklet sevenlerine bir teklifte bulunacağım. Bakalım başarabilecek miyiz?

@Ozan Cansel
Bu internetteki ilginin sebebi "feedback" olayı. Mesela ebay vb. siteler adı kirlenecek diye afedersiniz kıçlarını yırtıyorlar. Ama bir mağazaya gittiğinizde kapısında kaç yıldız olduğu yazmıyor. Bu yüzden de kişiye ve kişinin o anki moduna kalıyor hizmet olayı.

Birde kurumsal olmamaktan bahsetmişsiniz. Kurumsal firmalar karı artırıp daha fazla para kazanmaya bakar. Ama oturup karşılıklı muhabbet edebildiğiniz, yapmak istediklerinizi anlattığınız kişi sizi kazıklamaya çalışıyorsa o kişi kişiliksizdir. Ama haklısınız esnaflık öldü. Keşke ustalara dükkanlara feedback verebilseydik forum üzerinden.

Merhaba canakkale diganlara merida crossway 40 elinizde var mi diye sordum yok dediler.getirir misiniz diye sordum bakariz diye acayip bir cevap verdiler.sonra ben de adana doga bisikletten buldum aldim ve canakkale servisi olan diganlari pazartesi aradim bisikleti toplatmak icin.bana ne deseniz iyidir.beyefendiker

Beyefendiler il disindan alinan bisikletleri cumartesi gunleri topluyorlarmis.bir hafta bekliycem yani.ben de merida turkiyeyi aradim onlar da beni baska bir servise yonlerdiler.Ida bisiklette toplattim.sonra bisiklete ayak almaya diganlara gittim.ellerinde olan park ayagini sirf bisikleti onlara toplatmadim diye yok deyip beni gonderdiler.canakkalenin esnafi bu konularda bir numaradir.Diganlara bir daha birakin alisveris yapmaya gitmeyi kapilarinin onunden bile gecmem

arkadaşlar aradan çok uzun zaman geçti. benim deneyimlerim şöyle. Ben artık her işi kendim halletmeden içim rahat etmiyor. az torklamalar, yağ kullanmamalar durumunu çok yaşadım. Bisikletçi abilerimizi parça ve bisiklet tedarikçisi olarak görüyorum. Ben bisikletçiyim diyen insan jant göbeklerini kendi yağlar, orta göbeğini kendi değiştirir, rublesini kendi değiştirir hale gelmeli. Fren ayarı, vites ayarı ile başlayıp bu yolda yürüyün bisiklet hayatınızın bi parçasıysa. ben çok ciddi turlara çıkan çok uzun mesafeler kat eden, performans kasan bir kullanıcı değilim ama bunu yapma gereği duyuyorum. Çünkü bisikleti seviyorum. Çok önemli bir parçam bisiklet. 97 kilo olsamda yağ oranım Yüzde 30 lara yaklaşsa da ben bunu seviyorum. Elime bezi alıp cm cm temizliğini yapma yağını tozunu alıp baştan yağlayıp ayarlamak kitap okumak müzik dinlemek gibi birşey oldu. Bisikletinizi seviyorsanız, maddi olarak da müsaitseniz, elinizde anahtar tutuyorsa yavaş yavaş belli başlı aletleri edinin. edinemiyorsanız bu anahtarları elinde bulunan arkadaş edinin :) vakti zamanında çomü pedal topluluğunun bütün teknik işleri benden sorulurdu :) İnanın tamire bakıma harcadığınız parayı fazla fazla çıkarırsınız anahtarları edinirseniz. Ayrıca kimse size sizin bisikletinize yaklaştığınız gibi yaklaşmaz. sizin orta göbeğinizin civarından ses geliyorsa kimse tek tek orta göbek rulmanlarına pedal göbeklerine torkların doğruluklarına tek tek bakmaz çoğu adamı. deneye deneye bulun. Bisikleti sevmek masraflı bir iştir. Bisiklet sevgilidir :)

Guzel yazi olmus.benim de elim yatkindir bu islere ama iste bisikleti yeni alinca garantiyi onaylatmak icin servise goturme zorunlulugu doguyo.bir ay dolunca tekrar servise goturcem ikinci bakim icin sonrasinda da herhalde butun bakimlarini kendim yaparim

@sertactatar
Bu ne edepsiz bir dil. Sonuna kadar haklı da olabilirsiniz, ama hiçbir şey bu sözleri haklı çıkarmaz. Söz vermek başka bişey vermeye benzemezmiş. İkisini de çok verdiniz, tecrübe sahibi olarak söylüyorsunuz herhalde.
Koca forum sizin gibiler yüzünden ne hale geliyor. Sırf bu edepsizlik için üye olmuşsunuz üşenmeden.

Ben burda kendi görüşüme göre esnafı haklı buluyorum. Arkadaş eksik bilgi vermese iyi niyetli derdim ama konuyu baştan sona okuyunca esnaf haklı ...

Geri