Aşağıdaki fotoların ilki, ilk sayfadaki çalınan bisikletim, ikincisi yeni Q4üm hatta yorumlarda yazmışım hırsızlıkla ilgili
Bir günlüğüne kol gibi kilitle bağladım, kilitte buydu
(link)
Adam açıp bisikleti almış, sonra güzelce kapatıp yerine koymuş kilidi, dalga geçmiş resmen ne bu kilit mi dercesine
kesinlikle önermiyorum, hatta Abus'un en üst seviye kilitlerini dahi önermiyorum, işi bilen adama hepsi çocuk oyuncağı. Süreyi falan da uzatmıyorlar, direk açılıyor.
Zamanında 2013te Q4ü deneyip de arada görmediğim farkı, şimdi Q4'ü alınca gördüm, en önemlisi de lastikler. dandik kenda lastiklerden sonra schwalbe'ler hem sessizlik hemde asfalttaki gidiş kalitesi olarak harika. Eziyet çekmişim yıllarca kenda'larla. Aynakol ve ön vites farklı, önceki tourney m191di, bu bir üst seviye altus ama her nasılsa ciddi fark var arada, özellikle ses olarak. pamuk gibi çalışıyor bu, önceki aynakol ve orta vites market bisikleti gibiydi. Elcikler çok daha iyi olmuş, fren kolları da daha iyi. Karbon maşanın bir farkını görmedim, ağırlık olarak da görmedim ancak uzun sürüşlerde belli edecek gibi. Sele ve arka viteste daha iyi, göbekler jantlar daha kalite hissini veriyor hemen. Q5te akıcı aletti ama bunda farklı bir yol bisikleti gidişi var. Q5 düşünen hiç bakmasın bile, 250tl gibi bir fark var arada. Belki aynı fiyata deoreli fuji absolute varken alınmaz ama daha bir parasının bisikleti olmuş Q4 kesinlikle.
Beğenmediğim 2 şey var, birisi kadronun kaynak işçiliği 2013 Q5'teki gibi düzeltilmemiş bunda, kaynak yerleri daha belli. Diğeri de vites göstergesi, pek hoşuma gitmedi, eskisi daha sade ve anlaşılırdı. 2016da 3x8'den 3x9'a geçilmiş bu arada.