Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Cannondale Kullanıcıları Kulübü

@Güray Görkem

Teşekkür ederim Güray bey, çok daha iyileri sizlerin olsun. Havalar müsait olduğunda ekibe katılarak sizinle tanışmayı isterim.

• Beğen
Tepkiler: Güray Görkem
Scudo
Kaza haberlerini duydukca bisikleti satayim diyorum. Ama su basliga bakip da bu sanat eserlerini gordukce yine vazgeciyorum. Iyi ki Cannondale imiz var :), bakin bisikletimiz demiyorum :)

Aşağıdaki fotoların ilki, ilk sayfadaki çalınan bisikletim, ikincisi yeni Q4üm hatta yorumlarda yazmışım hırsızlıkla ilgili :) Bir günlüğüne kol gibi kilitle bağladım, kilitte buydu

(link)

Adam açıp bisikleti almış, sonra güzelce kapatıp yerine koymuş kilidi, dalga geçmiş resmen ne bu kilit mi dercesine :) kesinlikle önermiyorum, hatta Abus'un en üst seviye kilitlerini dahi önermiyorum, işi bilen adama hepsi çocuk oyuncağı. Süreyi falan da uzatmıyorlar, direk açılıyor.

Zamanında 2013te Q4ü deneyip de arada görmediğim farkı, şimdi Q4'ü alınca gördüm, en önemlisi de lastikler. dandik kenda lastiklerden sonra schwalbe'ler hem sessizlik hemde asfalttaki gidiş kalitesi olarak harika. Eziyet çekmişim yıllarca kenda'larla. Aynakol ve ön vites farklı, önceki tourney m191di, bu bir üst seviye altus ama her nasılsa ciddi fark var arada, özellikle ses olarak. pamuk gibi çalışıyor bu, önceki aynakol ve orta vites market bisikleti gibiydi. Elcikler çok daha iyi olmuş, fren kolları da daha iyi. Karbon maşanın bir farkını görmedim, ağırlık olarak da görmedim ancak uzun sürüşlerde belli edecek gibi. Sele ve arka viteste daha iyi, göbekler jantlar daha kalite hissini veriyor hemen. Q5te akıcı aletti ama bunda farklı bir yol bisikleti gidişi var. Q5 düşünen hiç bakmasın bile, 250tl gibi bir fark var arada. Belki aynı fiyata deoreli fuji absolute varken alınmaz ama daha bir parasının bisikleti olmuş Q4 kesinlikle.

Beğenmediğim 2 şey var, birisi kadronun kaynak işçiliği 2013 Q5'teki gibi düzeltilmemiş bunda, kaynak yerleri daha belli. Diğeri de vites göstergesi, pek hoşuma gitmedi, eskisi daha sade ve anlaşılırdı. 2016da 3x8'den 3x9'a geçilmiş bu arada.

quick 5.jpg quick 4.jpg

@ElcaSeJawS güle güle kullanın. Renk şahane, bana göre 105 setli modellerde şu ana kadarki en iyi renk. Bunları gördükten sonra kendiminkinin rengi hiç iyi gelmiyor bana. :)
Yalnız o pompa hiç yakışmamış, en kısa zamanda çıkarmanız dileğiyle. :)

• Beğen
Tepkiler: ElcaSeJawS
@Ozan Duran Karbon pompa felan yapıcaz artık sımdılık dursun da :D Resimde sırıtmıs :)

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160224/29d2200c6a9ea5e68f6784b6752ccec8.jpg

0 km de iyilesmemi bekliyor canavar :-D

Bende hala kullanamadim. Sol bacagimda sinir sıkışması varmis. 0 km yatiyor evde kuzu. Onumuzdeki ay sonu kullanmaya baslayacagim insallah

@Eibec Gecmiş olsun bende mr felan cektirdim bursa da problem var mis baktım kağı da dedim evet problem var ligte kotu durumdalar :D Bacakta bursa neresıyse artık :D 2 gundur ilacları alıyorum iyi gidiyor gibi yani bursa ya bir iki transfer sart :D

• Beğen
Tepkiler: Eibec
ilk defa biraz once kullandim bisikletimi. Yaklasik 4 km kullandim. Yolun yarisinda sokak kopekleri saldirdi. 2 saat sonra donus var eve ayni yoldan. O bolgede bisiklet elde yuruyerek gidecegim artik :)

Bacaklarimda bir yanma ve maalesef malum bolgede bir agri olustu. Sanirim pedli bir tayt ile sorunu cozecegim. Arti eldivensiz kullandim ve parmaklarim dondu neredeyse. Bisiklet ucuyor bu arada :)

Bir daha gece bisiklet surmem sanirim. Donusum izdirap oldu. Korku filmi gibi, heryerden bir kopek hirlamasi, pesime takilanlar.. Gece gece aklim gitti yeminle. Gozluk inanilmaz derecede bir zorunlulukmus, onuda farketmis oldum. Sag gozume birsey kacti ve hala cikaramadim.

Ben de kulube Synapse ile dahil olmak üzereyim. Kadro kargoda. Elime geçtikten sonra Sram red set ile toplanacak. Umarım red set ile 7kg altına inebilirim.

http://i67.tinypic.com/2r59clc.jpg

Bu arda BB30a göbeği gxp aynakol ile kullanmayı başaribilen var mı?

@Baki KAYAN
Ooo bu iyiymiş. Bisikleti de kablosuz, tertemiz gösteriyor.
Bak şimdi Di2 düşünmeye başladım.:D

@Çakırgöz

7 Kg altında bir Endurance topladığınıza göre jant setiniz muhtemelen Lightweight markalı :) Bittiğinde görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.

BB30 - GXP dönüşüm kitleri için takip ettiğim forumlarda Praxis ürünleri öneriliyor. Fiyatı gayet tuzlu olsa da performans getirisi yüksek. Ancak ağırlığa olan etkisini iyi araştırmak gerek. Bir de 2015 ve üzeri Synapse kadrolarda kullanılan BB30A standardı herhangi bir sorun çıkarır mı bakılmalı.

Ürün linki şurada:
(link)

2014 yılında da bb30a var. Normal BB30 dan farkı orta göbek yatağı 5mm daha geniş. Praxis ürünlerini incelemiştim, b330a ile uyumlu değil dediğin hatırlıyorum. Wheels Manufacturing in var onun da ayarları sıkıntılı sanırım. BBright için yapılmış ama ekstra spacer ile BB30a içinde uyumlu olabiliyor. Dediğim gibi onda da chainline yarı yapmak sıkıntılıymış.

Maalasef jant seti Lightweight değil, 1470 gramlık jant setim var. Elime ulaştıktan sonra göreceğiz, sele, sele borusu, gidon, gidon boğazı, jant otomatiği vs parçalarda yaptığım cimrilikle ne kadar ağırlığa inebilecem. Gerçi amaç hafif bisiklet elde etmek değil ama hafiflerse de ne ala :)

@Anonim slm benide ekleyebilirsiniz badboy 7 kullanıyorum ben de:))

image.jpeg

Dosyalar

• image.jpeg
    image.jpeg
    85,3 KB · Okunma: 10
Geri