Scudo Sports

Canon 600D hakkında

fatihaydın

Forum Bağımlısı
Tepki
340
Bisiklet
Look
Merhaba arkadaşlar.Giriş seviyesi bir profesyonel fotoğraf makinesi edinmek istiyorum.Kafamda,araştırmalar sonucunda Canon 600D yi belirledim.kullanan ya da ilgilenen arkadaşlardan makine hakkında yorumlarını merak ediyorum.Her alanda fotoğraf çekmeyi düşünüyorum.ağırlıklı olarak insan,manzara ve bisiklet fotoğrafları.Ek olarak Teknosa vs. gibi yerlerde değerinin çok üstünde komik rakamlar vermek istemiyorum.Hayyampaşa pasajını vs duydum.Bu gibi daha uygun fiyata alınabilecek GÜVENİLİR yerler tavsiye edebilir misiniz ?

Scudo
Hayyam'ın çoğu paralel ithalat denilen ürünleri satar. Giriş katındaki 1-2 yer sadece normal ithalat ürünler satıyor. Onlar da Teknosa'ya yakın fiyatlarla satıyorlardır muhtemelen.
Ben de Canon G12 makinemi oradan almıştım. Teknosa'da 1200TL iken makine ben 650TL gibi bir fiyata almıştım :). Garantiye de hiç ihtiyacım olmadığı için mutlulukla kullandım makinemi.
Bahsettiğiniz makineyi kullanmadım o yüzden o konuda yorum yapmayayım hiç ama ben her zaman Nikon'cu oldum :).

• Beğen
Tepkiler: fatihaydın
İllaha ki Canon sevdanız yok ise, ben Nikon D5100 bakmanızı tavsiye ederim... Kendimde D5000 kullanıyorum. 5100 siparişimi verdim bile :)

• Beğen
Makineler sağlam oldukları için genelde garanti ihtiyacı (sert bir şekilde düşürüp bozma gibi durumlarda garanti zaten işlemiyor) olmuyor. Hayyam'da FotoTeknik ve birkaç güvenilir dükkan daha var. Uyanık dükkanlar da yok değil. ABD-HongKong(Elden getiren çok oluyor) veya Spot almanızı öneririm. ABD de Rebel t3i, Japonya ve Asya pazarında Kiss (kodunu tam hatırlayamadım) etiketiyle satılıyor 600d. Ben 2 yıldır kullanıyorum memnunum yanına Tamron 17-50 ile şahane oluyor, tabii lensler ihtiyaca göre. 650d ve 700d ler de var en güncel pek fark yok zaten, bir de Canon resmi sitesinde son baktığımda 650d satışı kalkmıştı 600d ve 700d vardı.

edip bey; peki bu ithal ürünlerin güvenilirliği nedir ? garanti haricinde yani.satıcıların orijinal olmayan,sornlu olan ya da sıfır olmayan vb ürün satma olayı falan var mı ? bir de sorun olduğunda satın aldığımız dükkan falan da kendisi garanti vermiyor mu hiç ?

taylan bey; özellikle marka takıntım yok fakat nikonlarda lenslerde hepsiyle uyum sağlanmaması gibi bir şey okumuştum.tam olarak ne olduğunu hatırlamıyorum fakat her lens uymuyor sadece belli bir tür lens kullanılıyormuş.onlar da giriş seviyesinde bütçe için zorluyormuş nikonun lensleri.o da biraz canona itti beni... ek olarak yazmayı unutmuşum.bütçem en fazla 1400-1500 tl.daha üstüne çıkamam :)

@Enes Çatal

ayıp olmazsa ne kadara almıştınız siz ve genel itibariyle değerlendirirseniz makineyi ne söyleyebilirsiniz ?

Nikon lenslerin motorları genelde lenste oluyor, Canon'da ise makinede. Bu yüzden Canon'un lensleri her zaman daha ucuz oluyor gerçekten :).
Makinelerin güvenirlik konusunda sıkıntısı olmuyor. Zaten aldığınız yer de 6 aylık dükkan garantisi verir muhtemelen. Vermese de siz isteyebilirsiniz.

• Beğen
@Edip Dinçer

anladım edip bey çok teşekkür ederim.bisiklet kadar zor olmasa da yine de biraz araştırma istiyor fotoğraf makinesi ya da en azından ben o kadar zorlanmadım :)
6 ay içinde bir sorun olmazsa sonrasında da olmaz herhalde.olursa da alırken vermediğim parayı tamire öderim herhalde :D

@fatihaydın

Paralel ithalat denilen ürünlerin bir kısmı Refurbished ürün oluyor. Peki Refurbished nedir?
Müşteri tarafından satın alınmış ve çeşitli sebeplerle (arıza, beğenmeme vb) iade edilmesi sebebiyle fabrikada sıfırlanıp tekrardan satışa sunulan üründür. Buna dikkat edin. ürünü alacağınız zaman her yerini (özellikle de vidalarını) dikkatlice kontrol edin. (Buna kozmetik açıdan inceleme de denilebilir)

Ayrıca ölü piksel var mı diye kontrol etmeyi unutmayın. Google'da ''sensörde ölü piksel testi'' diye arattığınızda detaylı bilgi göreceksiniz. Şayet böyle birşey varsa ya değişim ya da ürün bedeli iadesi talep edin.

Yukarıdaki sorunlar yoksa dikkatli kullandığınız sürece kolay kolay bozulmaz. 3 senedir Canon kullanıyorum. Çok memnunum.

• Beğen
@F.Cetin

anladım çetin bey teşekkür ederim.bahsettiğiniz refurbished ürün olup olmadığını vida haricinde anlayabileceğimiz yerler ya da püf noktalar var mı ?

@fatihaydın

vidalarda herhangi bir tornavida izi olmaması lazım. Bunun haricinde; gövde ve lens üzerinde herhangi bir çizik olmamalı.

Fabrikaya sıfırlanmak için gönderilen ürünlerin bazılarında shutter(çekim) sayısı sıfırlanmıyor. Nikonlar için internette programlar var. Ama Canon için en sağlıklısı yetkili servise götürüp 30-40 lira karşılığı shutter sayısını ölçtürmektir. (Canon için de programlar mevcut ama bazen sağlıklı sonuç vermeyebiliyor) Sıfır makinelerde shutter sayısı çok azdır veya sıfırdır.

Ekleme: çekilen resimlerin dosya ismini makine otomatik atar. Eğer bu değer sıfırlanmadıysa ve ilk resminizde dosya ismi olarak IMG_0500 (örnek) görünüyorsa daha önce o makineyle 499 resim çekilmiş demektir. Ama çoğunlukla o değerleri de sıfırlama işleminde siliyorlar.

• Beğen
Ben ABD'den almıştım o zman 700 dolar civarıydı, şimdi daha ucuz tabii. Yeni başlayan birini oldukça tatmin edecek bir makine, gönül rahatlığıyla alabilirsiniz, zaten sensörü vs. de oldukça iyi.
Hayyam'da 1 yıl dükkan garantisi veriyorlar genelde, CanonTürk forumlarına bir bakarsanız oradan daha çok bilgi edinebilirsiniz (dükkanlar hakkında) ;)

• Beğen
Arkadaşım ben hobi amaçlı çok uzun yıllardan beri bu işi yapıyorum... 600D Hoş makinedir aldığında seni pişman etmez asıl soru bu makineyi ne kadar alabileceğindir, hani fazla verirsen şayet o zaman sorun olur... Ben bana makine soranlara sorduğum iki soru vardır genelde... 1-) Hangi amaçla kullanacaksın ? 2-) Bütçen ne kadar ? Bu sorular doğrultusunda uygun makineye yönlendirmişimdir... Şimdi sana da sorum şu ki sen bu makineyi nakit parayla mı alacaksın yoksa kredi kartı ile mi ? Eğer nakit alacaksan o zaman Sirkeci de Hayyam Pasajını öneririm... Orada da Odak Fotoğrafçılık ve girişte soldaki Babataş Fotoğrafçılığı tavsiye ederim, bu adamlar 1 TL lik mal da satsalar her türlü arkasında dururlar... Eğer kredi kartı ile alacaksan Hayyam bu konuda sıkıntılı % 20 komisyon koyarlar... ( Kaldı ki Hayyamda 600D yi sıfır bulma olasılığın şu ara biraz düşük) Kredi kartı kullanacağın satışlarda biraz pahalı da olsa Vatan Bilgisayarı önerebilirim...Eğer ikametin hala İstanbul da ise dolaşarak en uygun fiyatı araştırıp alabilirsin... Burada da dikkat etmen gereken şu, Sirkeci de bulunan dükkanların ERKAYALAR desteğini verip vermediğidir... Hani sen Hayyam ın içinden alsan makineyi adamın sana diyeceği yurtdışı garantili bu makine... Ama pasaj dışında herhangi bir dükkandan aldığında her zaman dürüst olmayabiliyorlar... Şahıs garantisi verenler var, yurt dışı garantili diye açık açık dile getirenler var... Burada karar senin...

Şimdi saana düşen makinenin piyasasını araştırıp yanında sana hangi objektifi vereceklerini öğrenmen... 18-55 mm verirlerse yaramaz, 18-135 mm verirlerse diğerine göre çok daha iyidir...

Sen bunları araştırıp öğren, gerekirse özelden mesaj atarsın doğrudan iletişime geçerek de yardımcı olmaya çalısırım...
Şimdiden hayırlı olsun...

• Beğen
Bende şunu ekleyeyim hayyam da havasından mıdır suyundan mıdır sirkeci esnafı olduğundan bisikletçilerle aynı mantıkla iş yapıyorlar, haddinden fazla ilgi gördüğü için eskisi gibi değiller. Adı geçen isim yapmış esnaflar var ama bence acele etme,birde makinen ne kadar iyi olursa olsun kullanmayı bilmek önemli o yüzden bu seviyedeki bir makine her türlü başta yeterli gelecektir rahat ol sonra ilgilendiğin şeyler belirginleşir ihtiyaçların belli olur ekipman değişkliğne gidersin..

@Ekrem Yılmaztürk
tam isabet :in:
giriş seviyesinde de olsa bir fotoğraf eğitiminin ardından fotoğraf, makinası, piyasası vb. konularda bilgi sahibi olduktan sonra makina almak en iyisi.

• Beğen
@Remzi YOL

Bu yorumlara binayen şöyle bir sorum olacak benim ; Hiç bir şey bilmeyen bir adamı kursa eğitime gönderdiğinde hele de makinesiz gönderdiğinde anlatılanlar karşısında sadece boş boş bakıyor... Kursa katılan herkes aynı düzeyde olmadığı için de eğitmen belli bir düzeyin üzerinde anlatıyor konuyu... Haliyle nasıl anlayacak bu anlatılanları makineden ve konulardan bihaber o kursa katılan arkadaş ? Eğitmen 8 elementli lens grubu deyince bbizim kursiyer de mağazadan öyle mi arayacak anlayabilecek mi acaba ne olduğunu ya da sorabilecek mi bu nedir diye ?

• Beğen
Geri