Arkadaşım ben hobi amaçlı çok uzun yıllardan beri bu işi yapıyorum... 600D Hoş makinedir aldığında seni pişman etmez asıl soru bu makineyi ne kadar alabileceğindir, hani fazla verirsen şayet o zaman sorun olur... Ben bana makine soranlara sorduğum iki soru vardır genelde... 1-) Hangi amaçla kullanacaksın ? 2-) Bütçen ne kadar ? Bu sorular doğrultusunda uygun makineye yönlendirmişimdir... Şimdi sana da sorum şu ki sen bu makineyi nakit parayla mı alacaksın yoksa kredi kartı ile mi ? Eğer nakit alacaksan o zaman Sirkeci de Hayyam Pasajını öneririm... Orada da Odak Fotoğrafçılık ve girişte soldaki Babataş Fotoğrafçılığı tavsiye ederim, bu adamlar 1 TL lik mal da satsalar her türlü arkasında dururlar... Eğer kredi kartı ile alacaksan Hayyam bu konuda sıkıntılı % 20 komisyon koyarlar... ( Kaldı ki Hayyamda 600D yi sıfır bulma olasılığın şu ara biraz düşük) Kredi kartı kullanacağın satışlarda biraz pahalı da olsa Vatan Bilgisayarı önerebilirim...Eğer ikametin hala İstanbul da ise dolaşarak en uygun fiyatı araştırıp alabilirsin... Burada da dikkat etmen gereken şu, Sirkeci de bulunan dükkanların ERKAYALAR desteğini verip vermediğidir... Hani sen Hayyam ın içinden alsan makineyi adamın sana diyeceği yurtdışı garantili bu makine... Ama pasaj dışında herhangi bir dükkandan aldığında her zaman dürüst olmayabiliyorlar... Şahıs garantisi verenler var, yurt dışı garantili diye açık açık dile getirenler var... Burada karar senin...
Şimdi saana düşen makinenin piyasasını araştırıp yanında sana hangi objektifi vereceklerini öğrenmen... 18-55 mm verirlerse yaramaz, 18-135 mm verirlerse diğerine göre çok daha iyidir...
Sen bunları araştırıp öğren, gerekirse özelden mesaj atarsın doğrudan iletişime geçerek de yardımcı olmaya çalısırım...
Şimdiden hayırlı olsun...