Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Canyon bisiklet siparişi ve teslimat süreci

Scudo
@14Acemi15 ne dediğin tam anlaşılmıyor. Ne alıyorsun? Kim sipariş verecek? Kim alacak? Türkiye'den mi yurtdışından mı alacaksın?

Canyon bisiklet siparişi ve teslimat süreci

@ilberto Burada teslimata ilişkin bilgiler paylaşılmaktadır. 5 Eylül için 1 hafta önceden sipariş vermeniz kafi olur. Almanya içine ve Düseldorf'a iletildiği düşünüldüğünde işlem maksimum bir hafta en erken 3 -4 iş günü içinde hal olur. Öngörülemeyen lojistik risklerinin her zaman olduğunu hatırlamanızı tavsiye ederim.

@Sayhan Burada teslimata ilişkin bilgi girersek daha iyi olur. Orada Sohbet etme durumları oluyor. Her başlık teslimatla ilgili karmaşıklı olmasa düzenlir olur.

@Kerem Groims @Sayhan When it is from stock, it could be ready to ship within 5-7 business days after ordering. But we have a little backlog in our dispatch department, caused on the mainseason. Therefore, I cannot promise, if it will arrive at the 5th of September.

faceden konuştum verdi,kleri cevap bu yönde. Söz veremiyorlar sezon yoğunluğuna bağlı olarak. Ne yapmalıyım sizce?

@ilberto öncelikle Backlog sebebiyle benim de aldığım ikinci siparişim Cuma günü, yaklaşık 8 iş gününde yola çıktı (Romanya'ya geliyordu). O yüzden siparişinizin boyutu nasıl olur bilmez isek, Eşinizin varışından 1 hafta önce sipariş verir + kalma süresini de üstüne de koyun ona göre karar verin. Sonuçta Canyon sizi madur etmez. Büyük bir firma buna emin olabilirsiniz. Bugüne kadar siparişlerimde 1 defa sorun yaşadım onu da telafi ettiler.

20160828_124038.jpg

Merhaba Arkadaşlar, Canyon'uma kavuşmada son aşamaya geldim :) Bisikletimi getirmek için şuan yurtdışındayim. Yarın gümrükten çıkacağım. (Araç ile Romanya'dan)

Ekte göreceğiniz üzere Fabian formu doldurup gönderdi. Formu incelediğimde sadece 2 nolu kısıma pasaport numaramı yazacağım. Gümrük memurları (Romanya) ise 15 ve 16 nolu alanları dolduracaklar.

Romanya gümrüğünden girerken çok yardım sever görünmedikleri için bir hataya düşmemek için sizlerin de tecrübesine danışmak istedim.

Bilgisi olan arkadaşların yardımını rica ederim.

Saygılar

• Beğen
Tepkiler: Groims
Faturanı da vermelisin. Onlar fatura ile bu evrağı birbirine zımbalayıp damga/kaşe gibi şeylerle doldurup sana verecek. Başka bir şey yok.

@clubber
Çok teşekkür ederim.

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Sayhan Bisiklete sorun çıkarmıyor Romanya gümrüğü ama orada Sarışın bir bayan var ondan uzak dur derim. Bisikleti mutlaka Kontuarda görsünler görmek isterlerse.

Kadına son aldığım ürünü onaylatamadım. Garmin'in 450 Eurosu içimde patladı resmen. Kadının ingilizce de yok baştan söyliyeyim. Sarışın şişman uzak dur. Erkek ilgilensin seninle.

@Kerem Groims
Merhaba,

Uçak ile değil araba ile döneceğim. Endişem biraz o yüzden, kapıdakiler bu işe alışık değil ise dert olabilir diye endişe ediyorum.
Yarın deneyip göreceğiz [emoji4]

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Sayhan Aslında araba ile gelirsen, En son çıkış yaptığın Avrupa ülkesi asıl hikaye o da Bulgaristan olacaktır.

@Erdal YILMAZ Kadro boyu büyük bana :) Bu arada bugünkü turdan kareler alalım lütfen.

@clubber Hayır kadın inat etti. VAT göremiyormuş. Romanya yasalarına göre alınan ürün ile birlikte KDV'yi göstermek için ayrıca bir kağıt veriliyor. Kadın taktı kağıt yok kağıt yok. Almanca bu diyorum anlamıyor. Kaşe basmadı.

Merhabalar,

Canyon'a kavuşma maceram benim de mutlu son ile bitti. Bu ve diğer "Canyon Kullanıcıları Kulübü" başlığı altındaki paylaşımları yapan herkese teşekkür ederim. Süreçte tıkandığım noktalarda çok işime yaradılar :)
Benden sonraki arkadaşlara yardımcı olması için de ben de özet bir kaç bilgi paylaşacağım. Detayına ihtiyaç duyan arkadaşlar yazarsa aktarabilirim.

Ben bisikletimi internet üzerinden sipariş ile Romanya'da yaşayan bir arkadaşıma gönderdim. Bu hafta sonu da araç ile gidip aldım. Dönüşü Romanya - Bulgaristan - Türkiye (Hamzabeyli) rotasından yaptım. Dolayısı ile evrağın onaylanmasını son EU ülkesi olarak Bulgaristan gümrüğünde yaptım. Gümrük görevlileri evrağa pek aşina değillerdi. Ne yapmaları gerektiğini anlatmak, nasıl yapacaklarını eskiden yapılmış Tax Free evraklarına bakarak - birlikte - bulmaları, kasa fişinin ointernet alışverişi olduğundan olamaycağını, evrağın neresini onaylayacaklarını benden öğrenemeleri ve tüm bunlar olurken diğer insanların işlerini de yapmalarındna dolayı 1,5 saatten fazla sürdü. Ama genel olarak olumlu yaklaştılar. Bulgaristan gümrüğü sonrasında bizim tarafa giriş yaptığımda önümde kimse yoktu. Gümrük memuru aracı kontrol etmek istediğini söyledi ben de açtım ve kutuda bisiklet olduğunu söyledim. Fiyatını sordu, 1499 Euro olduğunu söyledim. Memur bunun ticari olduğunu gümrüğe tabi olduğunu söylediç Benim de - buradan öğrendiğim - yolcunun yanında getirme hakkı olduğunu söyledim. Onun 430 Euro ile sınırlı olduğunu söyledi. Ben biraz itiraz eder gibi yaptım. Başka araç olmaması ve akşam saatleri olduğu için "benim dediğim gibi ama bu seferlik geçebilirsin " dedi. Ben de hiç üstelemedim, geçtim. Gümrük memurunun bu tavrından dolayı tedbiren TR gümrüğüne evrağı onaylatmaktan vazgeçtim. Devamında bir sıkıntı olmadan evime ve Canyon'uma kavuştum :)

Önerim, evrak büyük çoğunlukla almanca olduğu ve çok karşılaşılmadığı için kara gümrüklerinde sıkıntı çıkarma oranı yüksek. Eğer önemli bir avantaj veya fırsat yoksa hava yolu ile getirmek daha güvenli ve pratik gibi.

Ben hanüz evrağı Canyon'a göndermedim. Umarım sonrunsuz biter.

Ek Bilgi : Kara yolu ile yurt dışına çıkan kişilerin 3 gün sonrasında geri dönmeleri durumunda free shop hakkı doğuyormuş. Hava yolunda böyle bir kısıt yok. (Tecrübe ile öğrenildi :))

İyi akşamlar
Saygılar

Dosyalar

• Canyon_AL_SLX_90.jpg
    Canyon_AL_SLX_90.jpg
    170,8 KB · Okunma: 76
@Sayhan
Arkadaşlar kaşe basıldıktan sonra Canyon a sadece bu belgeyi göndermemiz yeterli oluyor değil mi? Yani fatura bizde kalmalı diye düşünüyorum.

Geri