Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Canyon bisiklet siparişi ve teslimat süreci

@Erdal Yılmaz abi benim dayi oglu Almanya'dan izine gelecek. Getirse olur mu?
konu magara kokmus yine. .:krktm:

@turac000 2-3 cm buyuk degerdir. Cok seyi degistirir.
82 bacak boyumla S kullaniyorum. Siz 76 ile XXS bile bakabilirsiniz.

Scudo
(link)
bu bisikleti alsak tahmini bize kaça gelir, çok uğraştırır mı ? Almanyaya gitmeye zaman yok.

@Fatih EZEN

Bu bisikleti posta yolu ile satın alırsanız, kargo ücreti dışında %20 ithalat vergisi ödersiniz. Ayrıca, gümrük çekim işlemleri için müşavir tutmanız gerekiyor.

@Erdal Yılmaz ithalat ve ihracat belgesi olan bir firma adına yaptırsak bisiklet alma işine ne gibi avantajları olur?

@nurullah memiş

Bu sorunun cevabını yukarıda vermiştim.

(link)

(link)

Soru: Posta/hızlı kargo yoluyla gönderilen eşyanın tek başına kıymetinin 1500 Avro'yu aşması halinde ne işlem yapılır?
Cevap: Söz konusu eşyaya yürürlükte olan ithalat vergilerine ilişkin oranlar uygulanacaktır.

kusura bakmayın kafam biraz dağınık tam dikkat etmemişim.

Yurtdışından 1500 euro üzerinde bisiklet almak istiyorsanız en mantıklısı gidip alıp getirmek. Tax free aldığınız gibi vergi derdiniz de olmaz. (Vize derdi/masrafı vb. olabilir, ayrı)

endurace 7.0 cf olan modeli almak istiyorum ama havale ile alsam bize havale masrafı ne olur onu bilmiyorum hesaplarıma göre vergi ve kargo dahilinde 6000 tl ye denk geliyor. Türkiye vergisi hariç 1499 dolara tamamladım.

Bu kargonun türkiyeye ulaştıkdan sonra kargo firmasının bizimle iletişime geçmesi aslında süpriz olur. Herhalde amazondan alış veriş yapanlar ve konu sahibininde üzerine basarak yazdığına göre bizim ups firması ile iletişime geçip kargo takip no iletmemiz lağzım kargo firması ile iletişime geçtikden sonra firmanın bizim e-postamıza göndereceği vekaletname belğesi resimdeki gibi birbelgemi ve bu dosyayı pc üzerinden doldurduğumuz da geçerli olurmu bu belgeyi çıktı alıp doldurup taratıp tekrar göndermemiz dahamı iyi olur ve biz bu vekaletname belge işini hafta içinde yaptık ve aynı gün içinde sonuçlanıp başka müsait zamandamı kargo elimize ulaşacak şimdiye kadar herşeyi anladım ve bura kafama takıldı.

Resim: (link)

@Futurisma

İkinci paragraf için yazıyorum. O şekilde işlemi başlatmanız daha iyi olur ve evet, siz vekaleti gönderdikten sonra ki 2 iş günü içerisinde gümrük çekimi yapılarak adresinize teslimatı gerçekleşecek.

Erdal Bey cevap `ınız için çok teşekürler. Peki Resimdeki belge size gönderilen belgemi .

@Futurisma zaten kargo firması sizinle iletişime geçiyor. Eğer onlardan önce siz arayıp takip ederseniz sizin yararınıza olur tabiki. Ama illa aramanız gerekmiyor diye biliyorum. Sizin mailinize ek de yolladığınız ve başka bir kaç evrak daha yolluyorlar. Nerelerin doldurulacağını zaten az çok anlıyorsunuz. Belgelerin çıktısını alıp el yazınızla doldurup, taratıp tekrar onların brlirttiği adrese mail atmanız gerekiyor. Evrak da imza atılacak yerler var ondan çıktı alıp tekrar taratmanız lazım. Ondan sonraki süreç onları ilgilendiriyor. Gümrük vergisi hakkında da size dönüp ödemenin kendilerine yapılmasını isteyeceklerdir. Her şey doğru yaparsanız zaten beklemekden başka bir yolunuz kalmıyor.

• Beğen
Tepkiler: Futurisma
@ilberto @Futurisma kendinizin takip etmesi süreyi kısaltıyor. Vekalet belgesini iletme ve vergi miktarını firma hesabına havale dahil toplam yarım saatte hallettim. Aynı gün yurtiçine sevk ettiler ve bir gün sonra akşama doğru kargo elime ulaşmıştı.

• Beğen
Tepkiler: Futurisma
@Bahadır S.
bu ups evimize kadar yollamak için başka kargo firmasınamı veriyor ürünü.

Geri