Bende yurtdışından bisiklet alacağım ama fiyat 1500 euro üstü.Bu fiyat üstü ne olacağı ise tam bir muamma bilginiz varmı ? veya bilgisi olan yardımcı olabilir mi ?
@Noeserd
1500 euro üzeri bir siparişe kargo yoluyla girmeyin. bir çok örneği yaşandı, forumda da paylaşıldı. eklenecek ilave vergilerle astarı yüzünden pahalıya gelecektir.
Arkadaşlar, kardeşimlle ben 2-3 ay içinde yol yada gravel türünde bir bisiklet alıcaz ama gümrük'de fiyat sınırlaması var mı ? Birde 1500 dolarlık modellerinden kardeşimle kendime 2 adet sipariş verecek olursak bir sorun çıkar mı ?
@DD
Zaten istediğim model gravel bisikleti henüz satışta değilmiş yakında gelecek bilgisi verilmiş. Birde internetten 2019 gümrük vergisi hesaplama sitelerinden hesaplattım ama orada hesaplanan miktarlar hemen hemen doğrudur değil mi ?
@DD
Bu söylediğiniz 1500 Euro altındaysa geçerli. 1500 Euro üstünde ise ticari mal statüsünde işlem görüyor, bir gümrükçü ile anlaşıp vekalet vermeniz, malı gümrükçünün beyanname açıp çekmesi gerekiyor. Astarı yüzünden pahalıya gelecektir bu işlemlerle, bulaşmayın.
Arkadaşlar ben Azerbaycan da yaşıyorum. Canyon buraya ürün göndermediği için Türkiye ye bi arkadaşa sipariş verdim. Ve bu 1500 euro olaylarından hiç haberim yoktu? Bisiklet 2300 euro kargo Cumartesi girdi gümrüğe. arkadaşı ups aramış ve noter onayı felan istemiş. Ne olacak bi bilgisi olan varmı? %40 civarı bi vergimi çıkacak? Peki böyle bir durumda bisikleti gümrükten geri canyona iade edilebilirmi? Yada gümrükten Azerbaycan a gönderilebilir mi? Çok karıştı durumla