Ben kendi kategorimde ufak bir karşılaştırma yaptım. Canyon iyi bir bisiklet markası dolayısıyla ucuza bisikleti yok ancak yüksek komponentli ve kaliteli bisikletler yaptığı için benim gördüğüm kadarıyla muadillerine göre ucuza geliyor denebilir.
Ben 2450 TL 'ye Giant Escape 1 Disc almıştım mesela. Komponentleri alivio, altus, acera karışık.
Bunun muadili olabilecek Canyon Urban 4.0 SL (link) Bu bisikletin componentleri Deore, SLX vs karışık şu an 659 Dolar, 872 dolarshipping dahil fiyatı oluyor. Bu da 2600 TL eder. (üstüne vergiyi de ödeyince 3000'e gelir) Ben bisikletimi Deore seviyesine çekmeye çalıştığım zaman grupsetleri fiyatları malum. Bu arada bu alınabilecek en ucuz Canyon sanırım, giriş modeli.
Arada 600 TL fark var, daha hafif daha iyi komponentli bir bisiklet için verilebilecek bir rakam. Komponentlerin yanında muhteşem tasarımından vs bahsetmiyorum çok daha nadir daha güzel bir arzu objesi. keşke bisikleti almadan önce canyon'a baksaymışım diyorum ben her seferinde.
@sinobjk Bende canyon endurace al 5.0 almayı planlıyorum fiyatı 809 dolar +15 dolar kutu parası +200 dolar kargo toplamda 1024 dolar yapıyo dediğiniz gibi 1500 Euro'nun üstünde yapılan alışverişlerde vergi kesiliyor demiştiniz peki ben böyle bi alışveriş yapsam vergi kesilecekm
Niye herkes xs yada s bedeni alıyor aşırımı büyük bu bisiklet 1.80 Boyu olan adamlar s alıyor mesela benim boyu. 1.78-1.80 L boy alur 700 kullanıyorum aşırı fatk oluyormu bisikletler arası.
@zubeyr gun alur 700 yanlış bilmiyorsam Btwin'nin bir modeli, Btwin kadroları normale göre değişik, ben normalde 48-50 kadro kullanan biri Btwin'e göre 52-54 kullanıyorum. Canyon'un kendi sitesinde verdiğiniz ölçüler dahilinde çıkan kadro boyu doğrudur. Tercih kişiden kişiye değişebilir ama doğrumu yaparlar bilemem.