@OguzTML Yakınınız orada sürekli ikamet eden birisi değilse ve uzun süredir orada durmuyorsa(tam süresini bilmiyorum) faturayı kendi üzerine kestirip gelirken gümrükte tax free yapabilir.
@OguzTML Arkadaşın'da belirttiği üzere, eğer arkadaşınız gezi amaçlı gittiyse ve orada oturma izni yoksa, tax-free devreye girer. Öbür türlü vergi iadesi alamazsınız. Her halükarda vergi ödeniyor bunu geri almak mümkün. Almanya'Ya gidip alsanız da vergi ödeniyor, gitmeseniz de ödeniyor. Almanya'da %19 olarak ödeniyor ve Euro cinsinden. Üründe Euro cinsinden alınıyor. Türkiye'den alırsanız dolar cinsinden alır ve vergisini de dolar cinsinden ödersiniz. Türkiye'de geri ödeme nasıl bir politika izlendiğini bilmemekteyim.
sitede yazan fiyatlar, almanya'nın bizim tabirimizle kdv dahil fiyatı oluyor değil mi?
yani bu tax free dediğimiz şey almanya'dan buraya gelirken almanya'ya ödediğimiz vergiyi geri almak mı oluyor?
Yalnız şöyle bir durum var her aldığınız üründe tax free olacak diye bir kaide yok. Önce ürünü alacağınız mağazaya ürünlerinizde tax free var mı diye sormalısınız ve mutlaka fiş kesilirken tax free olacak diye belirtmelisiniz. Her mağazanın anlaşması olmuyor tax free umuduyla gümrüğe girip vergiyi alamadan geçmeyin sonra
@bua Rica ederim. Belli mi olur alacağınız gün nasıl yol izleyeceğinize dair bilginiz olur en azından
Merhaba, Canyon firması global blue ve benzer tax free işlemi yapan firmalar ile çalışmıyor. Vat iadesini bizzat kendisi yaptığı için, ödenen %19 vat'ın tamamını geri alabiliyorsunuz.
Canyon'un Almanya'dan başka satış yeri yok Kargoyu Bulgaristana yaptırmaktan bahsediyor arkadaş. Ben kargo ücretinde çok bişey fark edeceğini düşünmüyorum. Ayrıca bisiklet avrupa birliği ülkelerinden dışarıya çıkmadan vergi iadesi alabilir misiniz orası da muamma bence..
Satın alacağınız bisiklet, 1500 euro altında ve kargo yolu ile Türkiye'ye gelecek ise, çıkartmanıza gerek yok. Gördüğünüz rakam Almanya'nın aldığı vergi düşülmüş rakamdır. Teslim alırken Türkiye'de %18 vergisini ödeyip alırsınız. Satın alma işleminden önce ülke bölümünden Türkiye seçiniz.
Almanya içinde bir adrese kargo ile gönderilecek ve yolcu beraberinde Türkiye'ye gelecek ise, gördüğünüz rakam %19 vat yani vergi dahil rakamdır. Satın alma işleminden önce ülke bölümünden Almanya'yı seçiniz.
@kutsaruzgar ben de yunan adalarından birine kargolatıp feribotla gidip getirirsek vergi iadesi alıp alamayacagimizi merak ediyorum. Deneyimleyen bir arkadaş yol gösterir artık