Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Canyon Kullanıcıları Kulübü

Arkadaşlar bisikletim avusturya daki adrese teslim edildi kutu şuanda açılmamış vaziyette Türkiye ye gelmeyi bekliyor . Benim emanet ettiğim kişi kutuyu açmadı , kutu üzerinde herhangi bir belge de yokmuş. İhracat belgesi istediğimi özellikle belirtmiştim hatta fatura listesinde bile yazıyor acaba belgeler kutu içerisinde midir yoksa ayrıca mı gönderilecektir?

• Beğen
Tepkiler: Groims
Scudo
@NKurtuldu numan kardeş bana verilen kargo takip numarası iki ayrı numara birisi teslim edilmiş görünüyor 13 kg lık bisiklet kutusu bir de 0.20 kg lık kargo görünüyor o da sanırım belgelerdir ama onun ups den sorgulatınca gönderim için bekleniyor gibi bişey yazıyor. anlamadım en iyisi kutuyu açtırıp kontrol ettirmek sanırım.

@İlker Karakuş
Form yoksa eger formu sen de doldurabilirsin. Sadece fatura tutarini yaziyla almanca yaxarken zorlanmistim.

@NKurtuldu

Numan'cım sen bisikletini yurt dışına gidip almıştın. Aldığın bisiklet modeli aşağıda yer alıyor. Yanlış hatırlamıyorsam eğer gezi amaçlı 1 hafta kadar da yurt dışındaydın. Bisikletinin %19 vat dahil fiyatı 3300 euro.

Yaptığın toplam harcamayı zahmet olmazsa yazar mısın? Uçak bileti, vize, Türkiye'ye döndüğünde almış olduğun %19 vergi iadesi ne kadardı, vesaire. Maliyet hesabında sorun yaşayanlar olabiliyor. Ayrıntılı yazarsan eğer referans teşkil edecektir.

Yardımcı olmak için yazayım, 3300 euro - 532 euro vergi iadesi=Bisiklet için 2768 euro ödemiş olmalısın!

Bu arada yaşın 28 olmuş, umarım bu durum açıklamalarında soruna neden olmaz!

Teşekkürler

(link)

https://static.canyon.com/img/cache/16/2/0ebc497cead82abf0dccb235ac2e7.jpg

Hayır, zaten 1500€ sınırı olmasa %19 alman KDV si düşülmüş halinden buradan sipariş verip alacağız tek fark 200$ kargo olacak,

şimdi gidip almanın masrafı ile kargo ücretini denklersen,

gidip aldığında KDV iadesi yanına kar kalıyor

1500 avronun altına da ülkeye girdiğinde vergi ödeniyor. 1500 avronun üstünde ekstra vergiler devreye giriyor. Net olarak bilmiyorum ancak %19 + %20 gibi fahiş vergiler bunlar. Yani tek fark kargo parası değil, bisikletin kdv'siz fiyatının üzerinden hesaplanan vergi de var.

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@cüneyt aygün KDV iadesi yanına kar kalıyor dememim sebebi o zaten burada mecbur KDV ödeniyor... Tek farkı betimlerken eksiği sona ekledim:) 1500 € üzerine girmiyorum bile

Canyon satan var mı:)

181 cm için 105 olur ultegra olur bisikletimi sattım yenisini arıyorum :)

aranızta tax free yapan kimse var mı?
%19 un tamamını alabildiniz mi? yoksas ondada kesinti oluyor mu?

• Beğen
Tepkiler: mehmet.t
@Groims aldınız ve dönüyor musunuz?
güle güle kullanın

@Groims onun içindende kesinti oldugunu okumustum diye hatırlıyorum.
neyse 1 ay içerisinde senin geri aldığın vergi belli olur nasıl olsa. kesin sonuca ulaşmış oluruz.

yeniden hayırlı olsun :)

• Beğen
Tepkiler: Groims
Geri