Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Canyon Kullanıcıları Kulübü

Bana geri alacagim tutari satin alirken gosteediler aslinda. Denemelerimde bisikletin ustune ne kadar urun koyarsam VAT de artiyordu.

Scudo
Tax-free formunu PTT ile gönderdim. Gönderi bedeli 20 TL'nin altındaydı.
Tam 1 haftada PTT teslim etti.

Canyon ile irtibat kurdum. Yazışma şu şekilde:

Support Thorsten: How can I help?
Me: Hello Thorsten
Just a moment...
Me: My concern is having my tax back to my credit card. I've posted documents to you 1 week ago. Can you please check if you received or not?
I also sent an e-mail to you a few minutes ago.
Support Gabriel: Hello
ok, can you give me your customer number please?
Me: Customer number: 924xxxxx
Support Gabriel: yes the taxt formular has arrived and we will replace you the taxes in the next days
we have to wait untill 30 days are over
Me: okay
can you tell me exact amount
https://www.snapengage.com/img/emote/smile.png
Support Gabriel: no I am sorry
our account stuff will inform you
Me: Okay thank you

Gelen bedel ile alakalı da sizi bilgilendiririm sonrasında.

Herkese iyi bayramlar.

@Doğan_Öztürk hayırlısı Doğan, o zaman SLX ile bir Şile git gel patlatmak lazım bekleriz her zaman, malum esneyen kadroları test etmek gerek :)

• Beğen
Tepkiler: Doğan_Öztürk
@fblisaru bedel hakkındada bilgi guzel olacak.
teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Celeste
@fblisaru @Mehmet Vidinli Tax free yi hesabınıza yapıyorlar, bundan da swift ücretinini kesiyorlar. Bana 289 Yu Es Dallırs yerine 269 Yu Es Dallırs ödendi. Sebebini de swift masrafı olarak bildirdiler. Hayırlı olsun bisikletleriniz.

@skywagon çok teşekkürler bilgi için.
geriye kaldı gidip almak.
almanya gidis geliş cok pahalı, yunanistan uygun ama tanıdık yok. yunanistan için bir çözüm bilen var mı?
yer kiralayıp adına isteyebileceğimiz bir yer gibi.
yada yunanistan a girişini takip etmiş olsak, girişten itibaren kaç günde selanik ya da dedeağaç a gelir. en azından bunu bilsek gider tatil yaparız.
bu konuda tecrübesi olan varmıdır acaba?

• Beğen
Tepkiler: Groims
Herkese tesekkur ederim. Canyon bir yerde hata yapmış, onu da anlatırım artık :)

@Mehmet Vidinli Hocam, mis gibi Atina ve çevresinde bir hafta ya da 5 günlüğüne tatile git. Bisikletin gelişi 3 ila 5 iş günü olarak düşün. Ben Perşembe Sipariş verdim Pazartesi bana ulaştı. Gitmeden kalacağın otele yola çıkart. Sonra 3-4 gün git denize gir sonra atla uçağa gel derim.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Vidinli
@Mehmet Vidinli
Perşembe günü bisiklet gelince iki kutu vardı. birinde matara kafesi, matara ve pedal vardı. Çanta, tool kit, diğer mataralar yoktu. Dedim herhalde bisikletin içine attılar. Dün baktım bisikletin için de yok. İstediğim Suluk matarasıda Canyon değil Elite Cannibal, yazdım Canyon'a dedim böyle böyle elime ulaşmadı.
Thorsten vardı. Dedi sana gönderelim hemen diğerlerini de, şuan diğer siparişlerimin Türkiye'ye gelmesini bekliyorum.

Sanırım yaz yoğunluğundan başkasının kutu ile karıştı etiketlerim.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Vidinli
bu arada 2 temmuz yani bu gece itibari ile 23gün boyunca çeşitli indirimler olacakmış arkadaşlar. oranlar ve fiyatlar belli değil.
benim istediğim roadlite 6,0 10 gün sonra indirimde. sizlere uygun birseylerde olabilir.
@Groims ve @bulentbuy sizi düşününce umarım çok olmaz diyorum ama kendimi düşününce %10 bile süper geliyor.

yeniden inceledim. roadlite modellerinde 100$ indirim var. 11-17 temmuz arasında sipariş vericem galiba:)

linki
(link)

@Groims bi an fiyatta yaptılar sandım:)
valla siz aldınız ben heyecanlandım.
bende bir an once almakk istiyorum.

@Groims teşekkür ediyorum.
sipariş zamanı belli oldu ama kargo yeri ve ne zaman elime gececegi belirsiz :)

bu arada tax free ile ilgili bir şy sormak istiyorum.
fatura tarihinden itibaren ne kadar surede gumruk işlemi yapmak lazım. 3 ay gecti tax free zamanı doldu gibi birsey varmı?

Mini Anı

Geçtiğimiz hafta bana bisiklet bakıyoruz eninde sonunda, bayi adı lazım değil bi giant mağazasına gittik. Efenim giant şöyle güzel, giant böyle birinci, ordan dünya markası buradan en iyi kadro vs satıcı epey bi övdü markayı (bu arada benim de bisikletim giant) sonrasında yanımdaki arkadaşım giant'ın bi modeli için kendi sahip olduğu canyon'dan örnek verince satıcı bombayı patlattı "Buranın sahini falanca abi de canyon kullanıyo" :) arkadaş envayi çeşit giant var elinin altında onlardan birini alıp kullanmak ya da satın almak yerine Canyon kullanıyosan var bu işte bi cinlik :) Ben de bisikletimi seviyorum ama Canyon olayı bi başka. Haydi cümeleten iyi akşamlar.

Ekleme: Focus benim markam diyen focus bayisi abi de Specialized la evine gidip geliyo :)

@cüneyt aygün teşekkür ederim. bu durumda en gec ekimde gidip getirmem gerekiyor :)

Evet abi. Fatura tarihinden itibaren üç ay içinde ülkeden çıkarman gerekir.

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba,

Çok yakın dönemde aldığım Rose yol bisikletim için tax free yapmış ve ödemeyi aldığımı yine bu konu başlığı altında yazmıştım. Yazının detayları şu linkteydi. Canyon Kullanıcıları Kulübü

Ben Dusseldorf havaalanında tax free işlemini yaptım. Bana verilen fatura üzerinde gösterilen tax (%19) için gümrük görevlisi mühürünü vurduktan sonra formun orjinalini DHL ile Rose muhasebe birimine bana verilen kişi adına gönderdim. 2-3 gün içinde form teslim edildi. 2-3 gün içinde de Türkiye'de verdiğim EURO hesabına ait IBAN numarasına SWITF ile gönderildi.
Yatırılan tutar üzerinden benim bankam sadece SWIFT komisyonunu kesti. Bankaların SWIFT kesintileri değişebiliyor. Çalıştığınız bankadan Almanya çıkışlı bir SWIFT işleminde ne kadar kesinti yapılacağını sorabilirsiniz.
Bu arada Almanya'daki havaalanlarında tax free işlemi ile ilgili yönlendirmeler genelde çok iyi ve personel de çok yardımcı oluyor. Burada dikkat edilmesi gereken şeyler şöyle: Bisikletinizi fabrika ya da show room'dan teslim alırken tax free yapacağınızı söylemeniz gerekiyor. Havaalanına 3-4 saat önceden gitmeniz sıkışmamanız için faydalı olacaktır. Öncelikle check-in işlemi yaptırmanız ve bisiklet taşımak istediğinizi söylemeniz gerekiyor. Check-in işlemi yapan görevli biletinize bisiklet taşıdığınız bilgisini ekliyor, sizi bisiklet taşıma ücretinin ödenmesi için (THY için genel olarak 30 Euro) satış ofisine yönlendiriyor. Ödemeyi yaptıktan sonra bisiklet kutunuz ile beraber tax free işlemi için gümrük tax free ofisine gidiyorsunuz.
Buradaki görevli genel olarak kutuyu açmanızı istiyor. Bunun için yanınızda yedek bant olmasını öneririm. Kontroller yapıldıktan sonra bisikletinizi ve varsa diğer bagajlarınızı teslim etmek üzere büyük bagaj bölümüne yönlendiriyorlar. Bisikletiniz diğer bagajlarınız ile beraber uçağa yükleniyor. İstanbul'a döndüğünüzde bisiklet kutunuzu yine büyük bagaj bölmesinden teslim alıyorsunuz. Teslim aldıktan sonra kutuda herhangi bir darbe var mı, size zor gelmiyorsa içini açıp bisiklet ve parçalarına zarar gelmiş mi kontrol etmenizi öneririm. Herhangi bir hasar durumunda tutanak tutturmanız gerekiyor ve bunu havaalanından ayrılmadan yapmanız daha kolay olacaktır.

Şimdiden yeni bisikletleriniz hayırlı olsun.

Son olarak ben de bir önceki Canyon Endurace AL 6 bisikletimi yenisini aldıktan sonra satışa çıkardım. Satılık bisiklet soranlar veya ilgilenenler Market bölümünde bulabilirler.

Kolay gelsin.

Geri