Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Canyon Kullanıcıları Kulübü

Globalblue benzeri aracı firmalar harici tamamı geri alınabiliyor. Hollanda'da 2-3 mağazadan yaptığım alışverişlerde verginin tamamını geri almıştım.

Scudo
Ben eskiden ebay tarzı sitelerden 500$lık şeyi pakete 50 -40 diye yazdırtıp vergiden muaf oluyordum. Bunun suçu , cezası nedir?

@:DDD

Vergi muafiyetinin bitmesine az kaldı, yine yapabilirsiniz fakat göze batan veya inandırıcı olmayan bir şey ise kendileri ürünün fiyatını araştırıp ona göre vergi koyarlar, eğer ki tespit edemezlerse ödeme şeklinize göre ekstre isterler ve ona göre vergi eklemesi yaparlar.

Son düzenleme:
@Taylan Gören
Allahtan bir şeye ihtiyacım yok da eskiden hep yapardım. Acaba vergi muafiyetinin gelmesinde ben de etkili oldum mu :D

Son düzenleme:
haftaya gidip alacagim insallah

bizim havalaninda son cikarken gumruk muhafaza memuru problem olabilir diyenler var

kutuyu eskitmek lazim `yeni almadik bunu zaten kullandigimiz bisiklet` izlenimi vermek gerekir diyorlar

var mi deneyimli arkadaslar

NOT: Izmir den giris yapacagim

haziran sonu demislerdi
bir bucuk ay one cektiler

@mrd

alakası yok. T.C gümrüğü karışmıyor. Almanya veya nereden alıyorsanız orada gümrüğe belgenizi kaşe imzalatıp , nereden aldıysanız oraya yolluyorsunuz. uçakta büyük bagaj bölümünden teslim edip , aynı yerden teslim alıyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@mrd

Bisiklet getirme hakkınız var. Ki, geçen sene bir kez koca bir kolide sıfır bebek arabası (durdurup xray e koydurdular, yanımda bebek yoktu) bir kez de sıfır oto koltuğu getirdim (onla direkt geçtim ama büyük bir koliydi), kimse bir şey demedi. Sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Her ikisinde de tax return belgesini gönderdim, tamamını bana yolladılar.

@mrd

Yeni bisiklet olmadığı izlenimi vermek zorunda değilsiniz. Yolcu beraberindeki bir adet bisiklet, 2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Eki 9 Sayılı Listede olduğu için gümrük vergisinden muaf. Aynı listede 1 litre alkollü içki ve 3 karton (600 adet) sigara da var; duty free'den aldıklarınız için bir kısmını tüketip "yeni almadık bunu, hep içtiğimiz zıkkım" demeniz gerekiyor mu?

Sorun çıkabilecek tek nokta, kendiniz için değil, başkası için bisiklet getiriyor olmanız (veya forumun üyeleri için daha olası olanı kendi bisikletinizi başkasına getirtmeniz).

Murat Bey 60 adettir o 600 adet olsa yıkarlar oraları. ? ?

• Beğen
Tepkiler: :DDD
3 karton yanlış olmuş bence. 1 karton sigara 10 adet.

Bence 600 adet derken bir paket sigara 20 adet. 30 paket sigara manasında yani 3 karton olarak belirtilmiş. Kıbrıs'tan gelirken 3 kartona müsaade ediliyordu.

Tamamdır 1 paket gibi algılamamdan kaynaklandı kusura bakmayın.

• Beğen
Tepkiler: efaruk
430 avro diyor 1500 avro doyor bunlari geciyo bizim bisiklet
2500 avro kdv dahil

@mrd
İnternetten mi alacaksınız? 2500 avroya internetten alınmaz.

Koblenz den teslim kendim havayolu ile getirecegim

O zaman vergi iadesi yaparsanız sıkıntı çıkarmaz.

Hayirlisi bakalim nolacak?
Tesekkurler ilginize

İnşaallah istediğiniz olur. Ben de siparişi veriyorum.

Da güvenemiyorum. Bir 25 mayıs diyor bir 2 ağustos. Kaçmadan hemen alıyorum stoktan.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mrd
Siparisi verdikten sonra ben biraz e mail tacizleri yapmistim
Etkili oldu mu bilemiyorum ama
En kotu istemediginiz bir tarih olursa iptal edersiniz

Geri