@DD
Fatura ve vergi iade formuyla Lüksemburg havaalanındaki gümrük departmanına gidilecek ve oraya kaşe bastırılacak. Evrakları kaşeletmeden ürünü bagaja vermeyin, gümrük memurları görmek isteyecektir. Türkiye'ye indiğinizde yapmanız gereken herhangi bir şey yok, yalnızca evrakları satıcı firmaya postalayacaksınız.
Bu arada ürünün faturası getiren kişinin adına olmalı. Fatura sizin adınıza ancak getiren kişi farklıysa gümrük kaşe basmaz.
@erdlylmz Google’ı açtım, ilk reklamlarda sizin Canyonun satılık ilanı çıktı. Bir bakışta sizin olduğunuzu anladım, bir yandan da üzüldüm. Niye motorsiklet almakta karar kıldınız?
Merhaba, öncelikle yeni bisikletiniz hayırlı olsun. 3 kez farklı model Canyon bisiklet getirtmiş ve bu heyecanı yaşamıştım. Sizin adınıza gerçekten sevindim.
Bisiklet'e aktif olarak 2011 yılında başlamıştım, ancak bir çok etken (fazla detaya girmek istemiyorum) beni bisikletten uzaklaştırmaya başladı. Hem ulaşım hem de gezi amaçlı motosiklet almaya karar verdim. Tabi bisikletim kısa süre zarfında satılır ise daha kısa sürede bu işe girişeceğim. Süreç uzarsa plan uzun vadeli olacak. Ehliyet öncesi bir kaç firmadan eğitim alma planım var, süreç uzun anlayacağınız. Ötv, zamlar, vergiler derken her gün farklı modeli incelemeye başladım. Hayırlısı bakalım zaman ne gösterecek.
BU ARADA gümrük Biz hiç böyle bir şey ile karşılaşmadık demiş ve damga vurmamış. FAkat çıkan kişinin THY 30 euro taşıma bedeli kağıdı, ülkeden paket ile çıkışı vs. tüm kağıtlar var. Hafta içi Canyon Gülşen Hanım ile görüşeceğim.