Scudo Sports

Canyon Kullanıcıları Kulübü

Scudo
@Ufuk Demirtürk hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim, tam olarak hangi modeli bu kaça aldınız ??

Canyon kullanıcılarından fotoğraf bekliyoruz arkadaşlar. Mart ayına az kaldı, siparişleriniz ne durumda. :)

Canyon son 3 ayda aralarında benim de bulunduğum forumdan 5 müşterisini kaçırdı. Aferin, böyle devam. :ckskc:

@Erdal YILMAZ hakikaten ben de sorguluyorum şuan. Estetik olarak daha güzel bir bisiklet mi alsam. Belki bir italyan:rolleyes:

@mustafa ç
Vallahi Mustafa hocam Türkiye'den aynı fiyat/performans aralığında farklı bir bisiklet alabiliyorsan eğer, hiç bekleme al derim. Aksi halde parana yazık, Türkiye'den bisiklet alınmaz, şahsen ben bunu gördüm ve tecrübe edindim. Senin için hayırlısı olsun diyorum. :)

Yok zaten bu işe ilk girdiğmden beri kararım kesin, caymak gibi bir durum söz konusu değil. canyon bisiklet sevdası uzunca bir süredir var. Sadece şu an estetik olarak sorguladım.

Arkadaşıma Endurace Al 7.0 almayı düşünüyoruz, Düsseldorf'da oturan akrabası mayıs sonu gibi Türkiye ye geleceklermiş. Koblenz ile araları 150 km. Gidip almaları sorun olmaz diyor fakat buradan sipariş verip Düsseldorf'da ki evlerine paketi yönlendirmeyi de düşünüyor. Sormak istediğim 1219 dolar olan bu bisiklet için gümrükten geçerken bir indirim olacak mı, olacak ise gidip alınması ya da buradan Düsseldorf da ki adrese sipariş edilmesi arasında bir fark olur mu?

@MuratHan

Arkadaşınız turist olarak gidip gelecek ise, ödemiş olduğu vergiyi iade olarak alabilir. Ancak Düsseldorf'da ki kişinin Koblenz'den gidip alması veya Almanya içi adrese kargo ile gönderilmesi, ödenen rakamı değiştirmiyor. Sebebi ise, Düsseldorf'da ki kişinin oturma izinine sahip olması.

Benzer durumu ben yaşadım, kuzenim Alman vatandaşı olduğu ve bisikleti yanında Türkiye'ye getirdiği için, (fatura adresi Türkiye olduğu halde) vergi iadesini alamadım.

(link)

Gidilip alınması ile Düsseldorf adresine gönerilmesi arasında fark olmaz. Fatura adresinin Türkiye olması ve yurtdışında gümrükten geçirecek kişinin tursit veya geçici süreli olarak orada bulunması durumunda vergi iadesi alabilirsiniz.
Hoş biz evraklarımızı göndereli 1buçuk ay olmasına rağmen vergi iadesini hesabımıza yatırmadılar. Atılan maillere de cevap yazma zahmetinde bulunmuyorlar. Müşteri hizmetleri sıfır.
Sinir harbi yaşamak istemeyen herkese canyon dan uzak durmalarını tavsiye ediyorum. Bu kadar large bir firma daha görmedim. Kaldı ki fiyatları da eskisi gibi cazip değil. Önceden fabrikadan direk satış mantığında ucuza alınabiliyordu ancak şimdiki fiyatlara bakıyorum o fiyatlara aynı donanım ve kadro seviyesinde bisikletler alınabiliyor.

Ben de canyon ile merlinde satılan sensa arasında kaldım. Aklımdaki bisiklet;

(link)

Canyondan 300 dolar ucuza geliyor. Ama gümrük işlemlerinin nasıl olacağı konusu aklımı kurcalıyor. 1500 euro altı olduğu için %18 kdv ödeyeceğim. UPS ile gönderiliyor. Müşteri hizmetleri ile konuştuğumda ek bir çok masraf olacağını söylediler. Sanırım tam anlaşamadık. Bu konuda tecrubeli arkadaşlar vardır. KDV dışında herhangi bir ücret ödeyecek miyim? UPS ek masraf çıkarır mı? (Ordino vs.)

@Çakırgöz yurtdışından gidip almaktan bahsediyorsanız evet Canyona alternatif çok var ama TR de bana %30-35 oranında iskonto yapacak firma önerin gidip alalım hemen :)

Türkiye'den bahsetmiyorum tabi.
Sonuçta canyon dan sipariş de yurtdışı siparişi ama bir sürü problem yaratıyor en azından diğer yurtdışı mağaza veya sitelerden alışveriş canyon a göre çok daha kolay gerçekleşiyor.

@dramorey
UPS ile 75 euro yu geçen 1 kaç kez sipariş verdim. 1500 euro altı. Herhangi bir ekstra ücret çıkmıyor %18 vergi harici (3 gün içerisinde vekaleti vermek ve vergiyi yatırmak gerekiyor). PTT den faklı olarak faks ile vekalet verdim ayrıca hesaplanarak bana mail ile bildirilen vergi tutarını belirtilen hesap numarasına yatırdım.

Herkeze iyi dilekleri için teşekkür ederim. @alpyese 2016 TCR Advanced pro 1 modeli, Canyon'un maliyetini çok çok aştı 3.600$ verdim, ama memnun ve mutluyum :)

@Erdal YILMAZ, kendisi gitmeyecek, akrabası bisikleti alıp kendi aracı ile Türkiye'ye gelecek. İnternet üzerinden kendisi alıp fatura ve kargo adresi olarak Düsseldorf u gösterse, Türkiye'ye girişte gümrükten geçerken akrabasının vergi iadesi alma şansı var mı yok mu asıl öğrenmek istediğim bu. Vergi iadesi için mutlaka kendisinin mi olması gerekiyor.

@MuratHan kargo adresi düsseldorf fatura adresi türkiye olmalı arabayla almanya sınırından geçerken gümrükçüye fatura ve canyon bisikletin size yoladığı vergi iadesi belgesini onaylatması gerek ardından türkiyeye gelince bu iki belgeyi canyon bisiklete posta yolu ile yolluyosun ardından 30 gün içinde vergi iadesini yapıyolar.

• Beğen
Tepkiler: MuratHan
@MuratHan
Fatura ve kargo adresi Almnanya olması durumunda vergi iadesi alamazsınız. Alman vatandaşığı var ise yine vergi iadesinden faydalanamazsınız. Turist veya geçici süreli Almanyada bulunuyorsa fatura adresi Türkiye, Kargo adresi Almanya olacak. Çıkışta gümrükte pasaport ile birlikte belgeleri veriyorsunuz. İsim farklı olduğu takdirde gümrükte formu onaylatamazsınız. Aynı şekilde Avrupa Birliği vatandaşı olan veya oturma izni olan kişi de vergi iadesinden faydalanamaz.

Geri