Scudo Sports

Canyon Kullanıcıları Kulübü

@Dogannn

105 5800 kullanmadım. Ancak 105 5700 ile Ultegra 6800 arasında, biraz daha seri ve hızlı vites geçişi dışında, bence fark yok. Tabi bu kıyaslamayı prof. birisi yaparsa daha iyi olabilir. :)

Scudo
@Erdal YILMAZ 105 5800 serisinede cok iyi diyolar nerdeyse gecisler ultegraya yakin diyolar sadece farklari ağırlıkmış.. Ama bunu kullanan ve kıyaslayan biri daha iyi soyleyebilr diye kerem beye sorimm dedim :) tesekurler

@Sadettin Z.

Siparişi verdiğim saniyede hesabımda dolar ve euro tutuyorum isterse 4 olsun beni etkilemez :D

Yerli üreticide olsa kim olursa olsun dolar arttıkça bisiklet fiyatları artar. TR'de üretilen hangi parça varki dolar artınca fiyat artmasın?

Lastikten, janta, karbon kadrodan, seleye kadar kaliteli ürünlerde her parça ithal zaten. Salcanolarda shimano parçaların dışında, kadro Taiwan, sele zart zurt rickey, lastikler continental ee geriye ne kalıyor :) garanti belgesi umarım TR'de olan bir matbaada basılıyordur.

@leCandas

1400 euro tutan ücretin 1000 eurosunu döviz cinsinden ben de hazır ettim bugün. herhalde ödemeyi bisikletin gelmesine yakın isteyecekler onu tam anlayamadım ama hazırda bulunsun istedim, ne olacağını kestiremiyorum.

bu arada banka havalesi ile ödemeye ilişkin ücret ne zaman talep ediliyor bilgisi olan var mı konuyla ilgili?

arkadaşlar merhaba.

bende 2buçuk ay önce spariş verip halen bekleyen biriyim. sparişimi verdiğimde endurace cf 8.0 fiyarı 1343 euro idi.

şimdi maillerime cevap da gelmiyor. parayı da henüz çekmediler. sadece, spariş geçtiğim gün spariş maili gelmişti. mailde de 1343 usd yazıyordu. o gün mail'de usd görünce şaşırdım ve online chat ile sordum, mailde yazana güvenmeyin, sonra düzelir tarzı bişey söyledi.

şimdi siteye girdiğimde endurace cf 8.0'ın fiyatının 1499usd olduğunu görüyorum. bisikletin fiyatı değişmiş.

size soracağım ise şu, bu adamlar bir üçkağatçıkıl yapıp benden 1500usd talep etmeye kalkarlarsa eğer, gümrükte sorun olur mu?

yani kısaca, türkiye gümrüğünde 1500 euro sınırımız var. peki para birimi $ olursa bu sınır ne oluyor?

eğer canyon benden 1500 talep ederse (alldığım yedek parçalarla toplam bedel 1500 ü geçecek o zaman) gene bu iş sarpa mı saracak :acpsnr::acpsnr::acpsnr: lanet olsun ya delirecem, daha önce de bi kez almıştım ve bisikleti yollamadıkları için iptal etmiştim. şimdi neredeyse 3 ay bekledim ve bu sefer de fiyatı değiştirdik derlerse hakikaten çıldırırım :acpsnr:

eğer 1500 $ üzeri ürünler gümrükten geçiyorsa (tabi ki %18 vergisini ödeyeceğim) o zaman sıkıntı olmaz. o zaman toplam bedel altı üstü 50-60TL artmış oluyor ki önemsiz. yeter ki gümrükten geçsin şu lanet olası bisiklet artık!

şimdi tekrar hesapladım, fiyat 1499 usd olsa da kargo ve diğer ücretler nedeniyle sonuçta ödeyeceğim para gene aynı.

ama! tek farkla, gümrük! daha önceki fiyat 1500EURO'nun altında olacaktı. şimdi ise dolar cinsinden ama 1500dolar'ın üstünde olacak.

ne kadar aratsam da internette dolar cinsinden gümrük sınırı diye bir şey bulamadım. nereye girsem hep euro cinsinden bildirim yapılmış. dolar cinsinden alışverişlerin sınırı ile ilgili bir şey yazan yok.

@Muaz Ş. 1500 euro' nun dolara çevirilmiş hali dolar sınırıdır hocam.
Şu an için 1657 dolar mesela. (1 euro=1.1 usd)

@NKurtuldu
beni ne kadar rahatlattınız anlatamam. bisikletin fiyatı 1499 $, iki adet yedek kulak 35 $, paket ücreti 14 $. toplamda 1548 usd ediyor.

kargo ücreti olan 200 dolar sanırım gümrükte sayılmıyor. yani ben 1548+200=1738 usd ödeme yapacağım ama gümrük bu rakamın 1548 usd'lik kısmını dikkate alacak.

eğer prosedür bu ise, bisikleti sorunsuzca alabileceğim demektir.

bir yıldan fazla süredir bu lanet canyon firması ile uğraşıyorum. bisikleti elime alabileceğime olan inancımı kaybettim artık. o bisikletin gerçekten gelirse buna inanamayacağım.

@Muaz Ş. Evet, prosedür aynen böyle. Kargo ücreti haricindeki tutar gümrük sınırı için kullanılır.
Görünene göre sadece KDV ödeyerek ürünü alaksınız.

@Muaz Ş. Baya uzun biliyorum ama isterseniz önceki yazışmaları bir okuyun, firma ile aranızdaki iletişim biraz mesafeli olmuş anlaşılan, bizler bu süreçte fiyat düşürme yada extra extra hediyeler eklettik siparişlerimize... Bilginize

Gümrük ile ilgili bilinen uygulama dahilinde Endurace modellerinden CF SL 7 fiyatına kadar sipariş verebilirisiniz yada Ultimate CF SL 7 modeli... ama içimizde bir arkadaşımız çok daha üst fiyatlı bir Endurace siparişi geçti, gümrük olayı yüzünden herkesin merakla beklediği bir sipariş...

Canyon yılbaşı sürprizi mi yapacak acaba? o_O

Dear Sadettin, I took a look at PROV. SHIPPING DATE 12/14/ - 12/18/2015
Best Toby

Hello Toby. Thank you for the info. The bike seems to be delivered in mid February according to the website. But if it will be shipped this week it would be awesome!

It should be so. Best Toby

3 haftadır sipariş onay maili gönderemeyen arkadaşların bu hafta içi bisikleti göndereceğine inanmak istesem de inanamıyorum.

bugün order confarmation diye bir mail yolladılar. bir hata varsa düzeltin diye, mail komple hatalı çıktı iyi mi? :) bu arada dün sorduğum sorunun cevabını da bu mail ile öğrenmiş oldum, prepayment ödemesi yapacak arkadaşlar bisikletin hazırlanma tarihini içeren maili dikkate alarak bu tarihten 2 hafta önce parayı havale etmesi gerekiyormuş. hatalara gelince, teslimat adresi almanya fatura adresi türkiye olarak istemiştim, her iki adres de türkiye olarak girilmiş, bir diğer husus ise hem türkiyeye yollayıp hem üzerine %19 kdv ekleyip euro üzerinden hesap yapmışlar. teslimat adresinin almanya yapılması hususunda ve kargo bedelinin de almanya için hesaplanması konusunda iletişim için chat kısmından ulaşamadım ama mail olarak gerekli düzeltmeleri yapmaları için bildirimde bulundum.

@Engin er. en temiz iletişim facebook üzerinden işliyor canyon da 2. sırada online chat 3. sıra mail... umarım karışıklığı hallederler

• Beğen
Tepkiler: Engin er.
ürün geldiğinde tnt bir ücret alıyordu ne kadardı o? ordino ücreti alıyordu sanırım.

@alpyese Daha 1 kez bile online chat'in açık olduğunu göremedim.

Cuma günü denemek için sistemden aynı siparişimi tekrar girdim, bugün order confirmation geldi ve gelen tarih 12 şubat, ilk siparişim için mart sonu denmişti... bu nasıl iş diye yazdım ama adamlar günde sadece 1 adet mesaj atıyorlar cevap almak 6 ay sürer herhalde

@alpyese
konuyu okumaya çalıştım, farklı yerlerden toplamda 8-9 sayfa okumuşumdur ama bahsettiğiniz hediye ekletme gibi şeyleri göremedim.

yazdıklarınızı görünce şok oldum. adamlar bana mail atmıyorlar. maillerime cevap dönmüyorlar. online chat'i çalışırken gören sorgusul sualsiz cennete gider. ben adamlara ulaşamıyorum, siz ise işi pişirmişsiniz, hediyeler ekletmişsiniz. şoktayım tek kelimeyle.

daha önce de bisiklet sparişi veridm bunlardan, gene aynısı oldu, parayı çekmediler, cevap vermediler. en sonunda iptal ettim. iptal için attığım maili bile bi hafta sonra okudular.

delirmemek elde değil.

• Beğen
Tepkiler: mustafa ç
@itsaboutyou ben de canyon sayfasından giriş yaparak endurance road bike için ölçülerimi girdiğimde XS önerince oldukça şaşırdım 52 kadro bana uygun olur sanıyordum, boy 170cm iç bacak 78cm kilo 78 kg sırt 69cm omuz 48 kol uzunluğu 65 bana önerilen XS kadro..

Geri