arkadaşlar merhaba.
bende 2buçuk ay önce spariş verip halen bekleyen biriyim. sparişimi verdiğimde endurace cf 8.0 fiyarı 1343 euro idi.
şimdi maillerime cevap da gelmiyor. parayı da henüz çekmediler. sadece, spariş geçtiğim gün spariş maili gelmişti. mailde de 1343 usd yazıyordu. o gün mail'de usd görünce şaşırdım ve online chat ile sordum, mailde yazana güvenmeyin, sonra düzelir tarzı bişey söyledi.
şimdi siteye girdiğimde endurace cf 8.0'ın fiyatının 1499usd olduğunu görüyorum. bisikletin fiyatı değişmiş.
size soracağım ise şu, bu adamlar bir üçkağatçıkıl yapıp benden 1500usd talep etmeye kalkarlarsa eğer, gümrükte sorun olur mu?
yani kısaca, türkiye gümrüğünde 1500 euro sınırımız var. peki para birimi $ olursa bu sınır ne oluyor?
eğer canyon benden 1500 talep ederse (alldığım yedek parçalarla toplam bedel 1500 ü geçecek o zaman) gene bu iş sarpa mı saracak
lanet olsun ya delirecem, daha önce de bi kez almıştım ve bisikleti yollamadıkları için iptal etmiştim. şimdi neredeyse 3 ay bekledim ve bu sefer de fiyatı değiştirdik derlerse hakikaten çıldırırım
eğer 1500 $ üzeri ürünler gümrükten geçiyorsa (tabi ki %18 vergisini ödeyeceğim) o zaman sıkıntı olmaz. o zaman toplam bedel altı üstü 50-60TL artmış oluyor ki önemsiz. yeter ki gümrükten geçsin şu lanet olası bisiklet artık!