Scudo Sports

Canyon Kullanıcıları Kulübü

Scudo
ya adamlar kargo parasını üzerine ekleyip hesaplama yapmışlar şimdi silbaştan tekrar işleme girecek yarında bizim gümrük cristmas tatiline giriyomuş (o_O ne alaka lan..) o yuzden pazartesine sarkmış olay...

@sinobjk normal koşullarda getirtirdim, zira Canyon ATR belgesi gönderebiliyor Ünsped'de de tanıdıklar var. Tanıdık olmasada halledilebiliyor, çıkacak masraf saf saf davranılmazsa 300 lira civarında olur %18'in üzerine tabi. Bu yazdığım süreçten bu arada %99 eminim. Hem Ünsped ile doğrulattım hemde Gümrük'ten (Memur tanıdık buldum)

Şirket seyahati çıkması vs dolayısı ile vize işlerim ücretsiz halloldu gidiş dönüş biletim şirketten olacak, tüm bu imkanlar varken bisikleti gidip almamak bence biraz enayilik oluyor öbür türlü kafa kafaya denk gelirdi zaten. Heleki kasktan bile vergi alınacağını öğrenince gitmek en mantıklısı oldu :)

@Dogannn Ünsped bu tip konularda dürüst bir şirket değil, insanları daha çok yolmak için yapıyorlar. Ben ilk aradığımda 1500€ üzeri için ordino vs çıkacak en az 500-600 tutar diyenler, tanıdık olaca max 200-300 tutara döndüler...

• Beğen
Tepkiler: Doğan_Öztürk
gümrüğe takılsa bile fazla korkulacak bedeller çıkmıyor güzel bir bisikleti göze aldıysanız.
her halükarda kdvyi zaten ödüyorsunuz.
ATR varsa gümrük vergisi ödenmiyor, adamlar unutursa bile ATR yi sonradan verip paranızı geri alabiliyorsunuz.
bun haricinde ekstra notere 100 lira vekalet ödeniyor.
300 lira civarı gümrükçüye komisyon.
250 falan ardiye ödenir
180 ordino ödenir.
60 lira damga falan ödenir.
bu kadar.

@Burak Salgın Hocam ordino ardiye vs aslında olmaması gereken ücretler firmalar sıkıştırılırsa ödenmiyorda

@leCandas ardiyenin ödenmemesi gibi bir durum söz konusu değil. ürün depoya girince kaçış yok o parayı ödemek zorundasınız. ordinoyuda tıpış tıpış ödüyorsunuz ondanda kaçış yok, bireyselseniz eğer tuttuklarını geçiriyorlar. kurumsal ise belirli normal standart ödeme oluyor:)

yalnız bu ordino ücreti hem uluslararası taşıma yapıp hemde gümrük işlemi yürüten firmalarda standartlaşmış bir uygulama. normal sadece taşıma yapan firmalar ordino ücreti talep etmiyor müşteriden. belgeyi teslim ediyor gümrükçünüz kimse işte.
mesela tnt, dhl falan bunlar ordinosuz çalışmaz. o belgeyi teslim ederken alır ücretini.

@leCandas ben arastirirkende Valla iste ole oluyomustu da bole oluyomustu diyen cok oldu herkes bise diyo bu konuda getiren kimseyle karsilasmadim o yuzden ben kendim alirken riske girmedim. Siz getiricektiniz ilerisi icin bi tecrubemiz olacakti. Sizede guzel bi firsat cikmis riske gerek yok. Biz ogrenememis olduk yine ama olsun.

• Beğen
800 tl vergi çıktı hediyelerdende KDV almışlar ama çakal ünsped fiyatı dolar üzerinden gördüğü için %20 vergi diliminden hesap yapıp bana 880 tl gönderdiler dikkat etmesek kazıklayacaklar.. :D
arkadaşlar size tavsiyem ups sizinle ilk irtibata geçtiğinde bisikletin fiyatını özellikle belirtin ve kargo fiyatının faturanın içerisinde olduğunu bildirin. aksi taktirde toplam fiyatı dikkate alıp size 1500 euronun üzerinde olduğunu idda ediyolar ve direk size 2 gün kaybettiriyolar bunları ilk baştan altını çizerek belirtirseniz 2 gün kazanacaksınız ;) @alpyese @mustafa ç

@Burak Salgın Depolama ücreti eğer işlem 3 günden fazla uzarsa çıkan bir ücret, bir bisikletin gümrük işlerinin takip edildiği takdirde 3 gün den uzun sürmesi normal değil. Eğer vekalet vs gibi işleri önceden hallederseniz o ücret çıkmayacaktır. @Dogannn 'ın belirttiği gibi ünsped size kasti olarak zaman kaybettiriyor. Ayrıca bireysel bir bisiklet gümrüklemesinde ordino istenmesi veya bu gerekiyor gibi ücret istenmesi tamamen saçmalık öyle bir şey yok isterseniz direk bir gümrük memuru ile görüşün gerekir mi gerekmez mi diye.

@Dogannn adamlar çakal değil çakalın feriştahı

@sinobjk açıkçası şuan durumumlar benim açımdan çok iyi utanmasam ayırdığım bütçeyi gözden geçirip (link) 'e geçiş yapacam ama daha fazla beklemek istemiyorum ve duruş pozisyonu açısından korkuyorum :) olmadı komple tubeless'e geçiş yaparım jantlar iyi ve elverişli nasılsa :cool:

@leCandas ardiye ücreti ödememek gibi birşey söz konusu değil yav:)
express ile gelen kargolarda ürün eğer gümrüklemeye tabi değilse azami iş günü 3 gündür evet. kalan günleri firma ardiyeye işler. ama gümrüğe girmesi durumunda beyanname açılır ve ardiye ödenmemesi gibi birşey asla söz konusu değildir. o beyanname açılırsa ardiyeyi çatır çatır ödersiniz :)
1500 euro altı havayoluyla gelip posta kategorisine girdiğinden gümrükten muaf onun prosedürü ayrıdır. ben 1500 euro üstü alımlardan bahsediyorum. adınıza beyanname açıldığı an ardiyeyide ordinoyuda ne kadar dirensenizde ödersiniz. he ordino miktarını konuşursunuz ayarlarsınız orasını bilemem. ama yine ordino alan taşımacılık firmaları standart aldıkları miktarın altına düşmeyeceklerdir.
gümrükçüye sormama gerek yok. 6 aydır ithalat yapıyorum almanyadan, isviçreden ve çeşitli yerlerden. zaten gün içinde en az 1 kez görüşüyorum gümrükçüyle iş gereği.
1500 euro üstü alımlardan bahsediyorum, adınıza çekim için beyanname açılırsa bu paraları ödemeyeceğim direk ona göre hesap yapmayın evdeki hesap çarşıya uymaz.

• Beğen
Tepkiler: skywagon
he ama devletin ardiyesi ile özel taşımacılık yapan şirketlerin ardiyesi ayrıdır.
karayoluyla gelen bütün mallar devletin ardiyesine girer hangi kargo ile gelirse gelsin. uçakla gelenler eğer firma bu hizmeti veriyorsa kendi bünyesinde depolar mesela tnt kendi bünyesinde depolar.
burada bir 3 iş günü durumu olabilir ama haklısın, beyanda açılsa 3 iş günü içinde tnt falan ardiye almaması lazım. gerçi alıyordu ya. emin olamadım ithalatlarıma bakmam lazım :D

• Beğen
Tepkiler: skywagon
Bisikletimi bugun itibariyle sattim ve suan canyon almak icin yanıyorum bir arkadasım var almanyaya gidicek 2 3 ay sabredicem insAllah gider o zaman bu iş tamam :) Merak ettiğim iternetten sipariş verirken stoctaysa hemen alabiliyorsun magzadan stocta yoksa beklenıyor peki magzadan almaya gittiginde arkadasım ellerinde olurmu mantıken olmalı :D ya olmazsa :D

• Beğen
Tepkiler: Alper Yıldız34
@ElcaSeJawS fabrikada genellde kapali kutu satilmaya hazir bisiklet tutuyolar genelde her modelden 1-2 tane ama en cok giden modeller ellerinde kalmiyor genelde ucuk fiyatli olanlar kaliyor . ama from stock denen bisikletlerinde bildigim kadari ile emin degilim sadece kadrosu var yani montajlanmamis hali sen siparisi verdiginde 1 gun sonra teslim aliyosun montajliyolar cunki. Sana tavsiyem alacagin bisikletin siparisini ver teslim alacagin tarihi soyle hazirda tutsunlar.

@Dogannn zaten randevu günü seçimi için ayrı bir mail atıyolar , istediğin gün gidip alamıyorsun , stokta olsa bile teslim yoğunluğu varsa 1-2 hafta sonraya kalabilir

• Beğen
180 boyle m alıyor arkadaslar ve cok memnunlar ben 174 boy 78 ıc bacak la ve gerı kalan bılgılerı gırınce xs dıyor program :D kullandıgım cube zaten s kadro nerdeyse bıre bır aynı ama cannondale 54 kadro aldıgım zaman oturus acısı daha farklı gıdıp alınıp gelındıgı zaman hakkatten canyonun ustune yok ama s alıp gene sorun yasıycaksam baska markalara yonelıcem. Demek bu kadro tıpı uymuyor bana.

• Beğen
Tepkiler: Alper Yıldız34
Ben de cok arada kaldim. Cunku bacakici boyun 82 cm, yani S.
Fakat 82.5 dahi olsa M diyordu internet sitesi.
Canyon calisanlari S almami tavsiye ettiler. Pro-peloton cularin kadrolarina baktim, benimle ayni boyda olanlar S kullanmislar. Sonucta S kadro ve 110 mm bogazli siparis verdim. (Ultimate cf sl ) kadro icin.

Geri