Scudo Sports

Canyon Kullanıcıları Kulübü

@ElcaSeJawS

Yol bisikletlerinde doğru kadro boyu seçimi diğer sınıflara göre daha meşakkatli bir iş. Hatta bazen kadro boyu doğru dahi olsa gidon boğazı, gidon, sele borusu, aynakol değişikliği gibi "ince ayar" gerektirebiliyor. En doğrusu bisiklete ayrılan bütçenin içine "bike fitting" hizmetini de dahil etmek.

Sadece bacak içi boyuna göre hareket edildiğinde hata ihtimali çok fazla. Racing ve Endurance sınıfları arasındaki geometrik farklar nedeniyle bir modelde 54 cm olması gereken boy diğerinde 56 cm çıkabiliyor. Ayrıca bu konuda markalar arasında da bir mutabakat yok. Canyon'un M dediği ölçü (54.5 cm) Eddy Mercx için 51cm'e denk geliyor.

Mutlaka geometri tablolarını inceleyin. Beklentilerinizi tam karşılayan bir bisikletin geometrisini referans alıp almayı düşündüğünüz model ile kıyaslayın.

• Beğen
Tepkiler: ElcaSeJawS
Scudo
@Sadettin Z. aynen dediğiniz gibi pazartesiyi bekliyorum bir iki telefon gorusmesi yapıcam gerekirse almadan önce bike fit gidicem bir iki yer bisiklet almadan önce hangi ölcülerde almaniz icin test yapıyor ondan sonra karar verip keyifli keyifli senelerce sürmek istiyorum :D 4 ay boyunca 3 gunde bir 4 gunder bir ayar yaptım bir turlu istediğim gibi olmadi olamiyordu :) Teşekkürler bilgiler için.

@ElcaSeJawS boyumuz ve bacak ici olculerimiz ayni bana small kodro dedi ve small aldim bence sende small almalisin ;)

@Dogannn Benım ust bolge bıraz daha uzun sanırım bacaklara gore omuz genıslıgı orda 50 var benım 51 :) Cıkıyor soyle dusun altta l ustte xl gıyıyorum bıraz orantısız spor yaptık boyle oldu :D 53 kadro cube de rahat edemedım s beden canyon da da rahat edemem dıye dusunuyorum profesyonel yardım alıcam o dogrultuda kararimi vericem. Aklim canyonda mantıgın cannondale de :)

• Beğen
Tepkiler: Doğan_Öztürk
Ultimate CF 7.0 bisikletim elime ulaştı ve ilk dikkatimi çeken kadro üst borusunda gölge şeklindeki iki çizgi oldu. Bu büyük ihtimalle karbon un yapısından kaynaklanan bir durum ama benim merak ettiğim şey şu, bütün canyon larda bu durum var mı yoksa sadece bana mı denk geldi? Bisikleti gelen arkadaşlar bu soruyu cevaplarlarsa çok memnun olurum. Teşekkürler.

benim bu konuyu açma nedenim canyon kullanıcısı bulup alacağım kadroyu kıyaslamaktı.

boyum 187cm iç bacak boyum 85. pps e göre M kadro almalıyım. ben de siparişimi böyle verdim.

sonra fabian dediki: abi benim boy 183cm, ben bile L kadro kullanıyorum. hiç şüphen olmasın L al. öyle deyince L kadro almaya karar verdim.

bir de tam olarak abi dememiş olabilir :)

• Beğen
Tepkiler: itsaboutyou
@Erdal YILMAZ saolun daha önce söylemiştiniz. benim de kafamda soru işareti kalmadı zaten. benim boyumda birisine L olur XL olur ama M olması saçmaydı.

Bu canyonun sitesin deki size ne ise yariyor o zaman :-D Hani boyle bir ortami olmayan soru sorup cevap bulamayan biri alim dese alcak kucuk bedeni oturcak asa.

@İlker Karakuş

Evet, 2016 modellerde fiber katmanları yeni bir teknoloji ile birleştiriliyormuş bu çizgi normal, biraz da imzası gibi bir durum mevcut anladığım kadarıyla, çiZgisiz canyon kadrolar çakma,

• Beğen
Tepkiler: Doğan_Öztürk
Merhabalar Canyon'cular,

Boy ile ilgili yardımı olacaksa: Boyum 178cm, iç bacak 83 cm. Diğer bütün verileri Canyon'un web sitesindeki program ile yaptım. Bana M beden önerdi ve şu ana kadar 100 km oldu. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

@İlker Karakuş Bisikletteki çizik carbon katmanları ile alakalı, elinizle hissetmiyorsanız herhangi bir sorun yok.

• Beğen
Tepkiler: mustafa ç
sele borusu-gidon boğazı gibi aksamlar geometri konusunda her ne kadar: "ince ayar" olarak görülseler de, aslında net değişimler yapıyolar ki ultimate-endurace geometrileri arasındaki farkı oluşturan temel etkenlerden biri sele borusudur. canyon sitesinden ultimate-endurace kadro geometrilerini kıyaslarsanız stack dışında çoğu değerin neredeyse bire bir aynı olduğunu görürsünüz. peki insan düşünüyor o zaman bu iki farklı tür arasındaki geometrik fark ne? fark şu, endurace bisikletler düşük ofsetli sele borusu ile geliyor, yani sele öne daha yakın, ultimate'ler ise yüksek offset'li sele boruları ile geliyor. yani sele borusu seleye monte olduğu noktada arkaya doğru uzanıyor ve sele daha geride duruyor. burada kafadar 2cm fark oluşuyor.

kısaca, aynı bedene sahip bir ultimate kadro ile bir endurace kadronun üst boru uzunkuğunun neredeyse aynı olduğunu görebilirsiniz ama yine de iki bisiklete oturduğunuzda seleden-gidona uzanım olarak net fark olacak ve bu farkın neden dolayı oluştuğunu canyon'un bisiklet satış sayfalarında verdiği geometri tablolarına baktığınızda göremeyeceksiniz. çünkü o tablolarda sele borusu ofseti gösterilmemiş. sele borusu ofset değeri, bisikelt parçaları listesinden sele borusuna tıklayınca görülüyor, ama geometri tablosunda yer verilmemiş. bu insanları yanıltabilir, üst boru uzunluğunun aynı olması, insanları sanki sele ile gidon uzaklığı aynı olacakmış gibi düşünmeye yönlendirebilir.

Boy için yardımı olacaksa buda benim bike fit raporum (pdf görünmüyor ise resimlemeye çalışacağım).

Ölçülerim (Türkçelerini bilmiyorum İngilizce yazdım)

Your Measurements
Inseam:
Trunk:
Forearm:
Arm:
Thigh:
Lower Leg:
Sternal Notch:
Total Body Height:
79
65
33
70
60
54
145
177

Buna göre bana Ultima "s boyu" tam oluyor.

Dosyalar

• bahadir.pdf
    548,2 KB · Okunma: 21
sırf VCLS 2.0 sele borusunu kullanmak için Ultegra donanımlı Endurace CF 7.0 SL yerine Endurace CF 8.0 aldım (biraz da jantı için ama asıl istediğim sele borusu idi) şimdi ciddi anlamda VCLS 2.0 sele borusunun bana büyük geleceği ihtimali doğacak gibi.

bu sele borusu yapısı gereği belli seviyeden daha az seviyeye alçaltılamıyor. başka bir arkadaş en düşük değerin 165mm olduğunu söylemişti ama 165mm dediği değer sadece sele borusunun uzunluğu mu yoksa sele borusu + sele yüksekliği mi onu bilmiyorum. eğer 165mm dediği değer sadece sele borusu ise, üzerine sele eklendiğinde bu değer 2-3cm daha artacaktır ve bu durumda ben bu sele borusunu kullanamayabilirim.

mevcut bisikletimin sele-pedal arası yüksekliğini ölçüyorum, sonra da canyon'un verdiği geomerti bilgilerinden sele tüpü+aynakol uzunluğu+16.5cm değerlerini topluyorum, üzerinde de selenin kendisi için 2-3 cm ekliyorum ve çıkan değer benim şu anda kullandığım bisikletimdekinden 2~2.5cm fazla geliyor. zaten şu anki bisikletimi de neredeyse en yüksek sele ayarıyla kullanmaktayım. neyse bakalım ne olacak, eğer ciddi anlamda VCLS 2.0'ı kullanamaycak olursam Endurace CF 8.0 olmanın çok alemi kalmayacak 7.0 varken.

bi yandan da internette bulduğum resimlere bakıyorum çinliler almış kullanıyolar heraldi onlara geliyosa bana da gelir diye umuyorum. boyum 165. gerçi boyumu saçla-ayakkabıyla beraber ölçsen 168~169 çıkıyor ama evde yalın ayakla ve kafaya dikey doğrultuda cetvel dayayıp saç faktörünü de göz ardı ederek ölçünde 165 çıkıyor ki gerçek boy da budur tabi.
iç bacak boyunu bilerek dillendirmedim çünkü pedal-ayakkabı gibi etkenler nedeniyle iç bacak boyu ölçü olmuyor. benim iç bacak 76cm ama şu anda kullandığım bisikletimde pedalın bağlı olduğu milin merkezi ile sele arası yükseklik 80-81 falan.

@Burak Salgın valla hocam ben direk gümrükte çalışan memur ile görüştüm, her gün bu işi yapıyor adam, ordino ve ardiye ödemezsin dedi akabinde ünsped kontağı ile görüştüm oda ok verdi, dediğim gibi alabiliyorlarsa alıyorlar sizden almışlar :) 1500€ altındaki ürünlerde zaten ups sol cebinden sağ cebine koyuyor dolayısı ile ürünü ardiyeye sokmuyor, teorik olarak GTIP'te belirtilen regulasyonlar dışında prosedür tamamen aynı işliyor.

@mustafa ç

Benim boy 186, bacak iç 89.5

PPS'e göre XL almıştım fabian benim bacak boyum'da 89 deyip benim siparişide L'a çektirdi, acaba adam bizi yanlış mı yönlendiriyor?

Geri