Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Canyon sipariş

itsaboutyou

Daimi Üye
Tepki
202
İsim
Kerem
Bisiklet
Canyon
merhaba ,1350 Euro 'luk bir sipariş shipment ile birlikte 1500 euro üstü olmuş oluyor , bu durumda 1500 euro üstünde yapılması gereken prosedürleri mi uygulamam lazım ?

Scudo
Kargo hariç 1500€'ya kadar vergi ödeyip gümrükten malı alabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: itsaboutyou
kargo fiyatını ürüne dahil etmeden hesap yapman gerekiyor. Farklı bir örnek: 75 euro vergisiz alışveriş sınırında alacağım ürün 50euro + kargo 100euro= 150euro olsa bile 75euro altı olarak kabul görür ve vergi vermezsin.

• Beğen
Tepkiler: itsaboutyou
merhaba arkadaşlar yukarıdaki bilgi gerçekten çok güzel umarım bi hata yoktur :) bisikletin fiyatı 1599 dolar yani 1400 euro kargo dahil olunca bisiklet 1812 dolar oluyo 1590 euro oluyo yukarıdan anladığım sadece %18 kdv verip %20 gümrük vergisini ödemeyeceğim doğrudur demi? eğer olmaz ise baya para odemek zorunda kalıcam... :( şimdiden teşekürler

@Dogannn

<75€ kargo hariç alışverişiniz için vergi ödemezsiniz,
75€ - 1500€ kargo hariç alışverişiniz Avrupa birliği ülkelerinden geliyorsa %18, diğer ülkelerden geliyorsa %20 vergi ödersiniz,
>1500€ alışverişleriniz için ithalat izni almanız gerekir, astarı yüzünden pahalıya gelir.

Bunlara ilaveten Avrupa birliği ülkelerinden yaptığınız alışverişlerde, o ülke için KDV (VAT) adı herneyse ödemezsiniz.

Tamam anladım benim emin olmak istediğim kargo eklenince 1500 avronun üzerine çıkıyor bu durumda ithalat izni filan gümrük vergisi filan vermem gerekiyomu yoksa kargo hariç sadece bisikletin fiyatı üzerindenmi işliyor bu mekanizma

@Dogannn Baya heyecanlısınız sanırım :) aynı konu üzerindeki yazılanları bile doğru okuyamıyorsunuz arkadaşlar yazmış Kargo Hariç fiyat üzerinden vergi işler...

kimsenin okumak gibi bir derdi yok ki. sorumu sorayım hemen ilk cevap bana gelsin işim cözülsün. şu canyonla alakalı 4 5 tane çok güzel konu var. hepsinde de vergi, kargo, gidip alıp gelmek, bilmem ne ... tonla bilgi var ama işte kim okucak sorayım ben cevabı gelsin. bende canyon sahibiyim kargoyla getirttim. o kadar çok soruya cevap verdim ki sıkıldım artık aynı şeyleri anlatmaktan. ben nerden mi ögrendim forumdaki konulardan ögrendim arkadaş. aç oku sende ögren !!!

evet heyecan var biraz :D yok okudum onları ama çalıştığım şirkette bu gümrük işleriyle uğraşan bi arkadaşım fatura içerisinde toplam tutar üzerinden işlemin yürüdüğünü söylüyor. yani bunun içerisinde bisikletin fiyatı kargo ve paketleme var. bu bilgi yüzünden emin olmak istedim :)

emin olun forumdaki canyon ile ilgili tüm yazıları okudum ve ona göre zaten siparişimi verdim. ancak yukarıdada yazdığım gibi çalıştığım firmada gumruk işeriyle uğraşan arkadaşım bu bilgiyi verdiği için emin olmak istedim. bu forumda yazan canyon ile ilgili tüm konular çok işime yaradı. @sinobjk bu şekilde yazmanız bence yanlış bu bilgiyi bu işlerle uğraşan birisinden aldığım için herkezin faydalanması açısından ve yanlış bir bilgi var ise düzeltilmesi açısından yazdım. okumadığımdan değil yani..

• Beğen
Tepkiler: BugAdam
@Dogannn forumdaki canyon konularını okuduysanız eger aynı soru kac kere sorulmuş görmüşsünüzdür. benim ve diger arkadasların cevaplarınıda görmüşsünüzdür. 3 5 soru var herkes soruyor aynı soruları. benim yukarıdaki serzenişim sadece size deil okumaktan üşenen herkeseydi.
sizin iş yerindeki arkadaşı bilemem neye dayanarak böle bi bilgi veriyo onuda bilemem. ama ben canyon euro üzerinden satış yaparken bisikletimi ve yanında bir kaç aksesuarı 1400 küsür euro ya aldım. kargo ve paketleme hariç. vergisinide 1400 küsür eurodan ödedim...

@sinobjk tmm teşekürler istediğim cevap buydu yaşanılmış ve onaylanmış bi olay. demekki benim arkadaşım yanılmış bu konuda teşekür ederim.

• Beğen
Tepkiler: fatihİ.10
@Dogannn diğer canyon konularında da farklı bişi yazmıyor, konulara cevap yazan insanlar zaten canyon sahipleri bu süreci yaşamış kişiler, aradığınız cevaplar o konular içindeydi okurken heyecandan kaçırmışsınız. :) neyseki Sinan arkadaşımız yardımınıza koşmuş...

• Beğen
Tepkiler: sinobjk
Merhaba arkadaşlar bende almak için can atıyorum alıcağım canyon bisikletin fiyatı 1050 dolara filan geliyo kargo içinde dahil sizden ricam acaba vergi vermem benimde gerekiyormu şimdiden teşekkürler

henüz Alından fiyattan farklı fatura eden bisiklet malzemesi satan yurtdışı siteye rastlamadım. bike comp crc merlin gibi. adamlar ne sipariş geçerseniz birebir fiyat ile fatura kesiyor ve kesinlikle düşük fatura isteminde bile bizden talepte bulunmayın diyorlar. ama çok büyük makine parçaları satan dev bir şirket. siz teklif bile etmeden her seferinde ne alırsanız alın 100 Euro luk parçayı 20 Euro 50 euroluk parçayı 8 Euro gibi kafasına göre alakası olmayan şekilde faturalandırıyor. sanırım parçalar biraz kritik malzemeler olduğu için gümrük çekiminde içerisinde ne olduğu fazla irdeleniyor ve geri dönme ihtimalinden dolayı böyle bir şey yapıyorlar. keşke bizimkilerde yapsa boşaltır getiririz türkiyeye herşeyi :))

Geri