En ucuz hidrolik frenli 21 vites dağ bisikleti 1737 lira. Hem de zoom maşa. Geçmiş olsun. Sporun geleceği zaten parlak değildi, şimdi mezara girmiş oldu.
Carraro sportive 225 modelini geçen sene 1700 civarı almıştım, bisiklet fena değil ancak çok da ağırdı sanırım bir 20kg civarı vardı. 5.Katta oturduğum için indirip çıkartmak zor oluyordu bu sebeple 1000 tl'ye satıp 3100 tl'ye Merida Scultura 100 (2017) yol bisikleti aldıydım. O da kullandığım güzergaha çok uygun değil yollar yarık içinde zıplaya zıplaya gidiyorum Onu satmak istedim 2200 civarı felan satamadım. Daha ucuza da satmayı gönlüm el vermedi onu bir kenara kaldırıp Trek'in DS Hybrid modellerinden birini almayı düşünüyorum.
İnanın bendeki carraro 225 o civarda değildi, baskül ne derece doğru ölçmüştür garantisini veremem ama 20kg civarı gösteriyordu Artı şuan meridan'ın scultura 100 modeli var 9-10 kg civarında tek elle 5.kata çıkartıyorum. Ama carraro beni öldürüyordu ve bu fark kesinlikle 4-5 kg civarı değildi.
Siteyi inceldiğimde en üst modellere bile ayaklık koyduklarını gördüm. Ben o bisikletteki sram eagle ruble olsam, gider intihar ederim beni bunun üstünden alın diye diğer taraftan sonunda geometri tablosunu koymayı akıl edebilmişler. Ağirlık bilgisi yok, kadro boyu durumu sıkıntı... 44 48 52 şeklinde dizilmesi çok saçma. Ara boylar yok.
Bu fiyatlar nedir böyle?? Buradan bütün yetkilelere sesleniyorum, enflasyonla mücadelede, bu zor günlerde bu kadar zam normal değil bu bir kalkışmadır
Şaka bir yana sanırım dövizin sene içinde artma riskini de fiyata kitlemişler, riske girmemişler. Salcano falan da böyle açıklarsa geçmiş olsun olan bize oldu yine. Hep yerli markalara destek verdim kendimce, kendim de yerli marka kullanıyorum ama orta sınıf, vasat bisikleti 2500 3000 gibi fiyatlara satmak ne olursa olsun soygundur. Bu ülkede asgari ucret 2000 lira ki o da yeni oldu. Kızdım yine, neyse sağlıcakla kalın.
Son dakika..Enflasyonla mücadele kapsamında MERMİ fiyatlarında indirime gidilmiş..Ne güzel değil mi?Bundan sonra pompalı tüfekle sokakta kadınları öldürenler(2018'de 440 kadın öldürüldü) veya düğünlerde filan havaya ateş edenler,mermiye daha az para ödeyecekler..
Siz de burada bisiklet fiyatlarından şikayet ediyorsunuz..Çok ayıp