Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Carraro CR Race 052

@Mustaac Benim bildiğim kadarıyla karbon maşanın avantajı hem hafiflik hem de darbe emme özelliği ama darbeden ziyade hafiflik sağladığı için daha çok tercih ediliyor sanırım?

Scudo
Hocam karbon genellikle titresim emdigi için tercih ediliyor. Arada aman aman bir ağırlık farkı yok bildiğim kadarıyla. Tabi 105 set ile tiagra set arasındaki 200 gram bir fark mevcut. Alu masa karbon masa arasında da belki 100 gram fark olabilir bilen yesillendirirse sevinirim. Jant seti rs010 1850 gram yazilmis. Hafif bir jant alarak aradaki ağırlık farkını kapatmak mümkün yani. Aslında 062 sahibi bir arkadaş bisikletin net ağırlığıni yazsa cok daha iyi fikir sahibi olunabilir. Benim ölçümüm 52 kadro 052 için 10 kg pedal ile birlikte.
Ekleme: 1570 gramlık sıfır cole rollen elite rulmanlı jant setini benim jantlarin üzerine 1000 tl ödeyerek alıyorum bu hafta. Yurtdisindan da yuvarlanma direnci baya düşük olan vittoria rubino pro 3 lastik siparişi verdim. Bu iki değişiklik aradaki fiyat farkina esit. Bisikletin ağırlığını da 9 kiloya düşürüyor gibi. Bakalım nasıl bir sonuçla karşılaşacağım. Tabi ben de maşa karbon olsun isterdim ama bu şekilde üretmişler. Hissiyatını bilmediğim için eksikliğini hissetmiyorum. Umarım ilerde de gerek duymam. Olmadi öder parasını bir de karbon masa alırız. :)

Cole rollen elite Jant ve vittoria rubino pro lastik değişimini yaptim. Uzerindeki jantlar zaten yeterince hafifmis, 2400 gram tahmini yanlış olmuş biraz. Olsa olsa 1800 gram civarıdır maximum. Lastikler telli lugano onlardan da 150 gram kadar kazandık. Toplamda 400 gramlik bir hafifleme oldu, onu da on arka ışık, plastik kalpiye ve Suluk kafesleriyle dengeledik. Bisiklet hala 10 kg ama eski haline nazaran inanılmaz akıcı... Ağırlık konusuna fazla takılmamak lazım onu anladım. Eskiden yokus çıkarken geri çeken bisikletim şimdi yokuşta neredeyse kendi gidecek. Bu kadarı gayet yeterli.

• Beğen
Tepkiler: otb ve makifir
Arkadaşlar 052 hidrolik fren 54 kadro almak istiyorum boyum 173 iç bacak 78 nasıl olur ? Sizce

• Beğen
Tepkiler: SametUYNDRN
@Mtt Bence 52 kadro. Boyum 1,68 52 kadro Lapierre kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Mtt
@Mtt 168 boy 78 iç bacak 52 kadro Cr 052 kullaniyorum. Ayni kadro oldugu icin 52 diyorum. 54 buyuk gelecektir bence.

Tabi diger 052 kullanicilarina da ulaşin bi derim.

Simdiden hayirli olsun:harika:

@Mtt
Hocam 54 kadro büyük gelecektir size. 1.80 boy için daha uygun 54 kadro. Ne kadara buldunuz sorun olmazsa paylaşır mısınız ?

Bu bisiklette sonra geçen ay XRS030 Apex'e geçtim henüz pek kullanma fırsatım olmadı ama ilk izlenim olarak Sram Apex, Tiagra'dan çok daha iyi geldi.

AF64DE37-5AD2-4F27-A5F1-B268F59FA01F.jpeg 052 hidrolik hakkında neler düşünüyorsunuz alınır mı sizce yoksa v fren mi dhaa mantıklı ?

@Mtt
Çok ağır alınmaz.

• Beğen
Tepkiler: Mtt
@Mtt @Berke Berke nin de dedigi gibi agirligina bi bak. Hani 052 v fren olan daha hafiftir diye dusunuyorum. Bi kac gun sonra v fren de agir gelir ama hidrolikten hafiftir.

@mmakif bütçemi de aşıyor zaten :( ikinci el temiz bulunsa keşke en makulu oda denk gelmedi

@Mtt Aslinda V fren modeli çok satildi diye biliyorum en azindan benim bisikletci 4 tane sattigini soyledi. 1 yila sıkılıp alisamayıp koyanlar oluyor.

Vala ya kredi cekilcek bu alet icin ya da 1 yil biriktirceksiniz benm gibi zor da olsa, 1 yil sosyallige paydos bisiklet ugruna :islik: Hatta yazin bi yerde calissaniz çok rahat birikir ben calismadigim için bilmiyorum ama düşünün derim hem de kesin düşünün baska programiniz yoksa.

2 ay askeri ucret, al bisikletini mutlu mutlu:)

@mmakif şuan kendimi zorlayarak 042 alabiliyorum :) ama carraro için kadrosu ağır diyorlar ne kadar doğru bilmem tabi

052 sahibiyim. Bisiklet 10 kg. civarında. Bu başlıkta eski bir mesajımda tartılmış tam ağırlığını yazmıştım. 700×23 schwalbe lastikle spd pedal kullanmadığım halde bana göre gayet akıcı geldi. Amatör bir yol bisikletçisi için tavsiye ederim. Jant seti değiştirilirse daha da akıcı olacaktır.

Eski mesajimdan alıntı:
Bu arada üzerindeki tanesi 440 gram lastikler, dolu 500 ml. suluk, suluk kafesi, pedallar, ışıklar vb. dahil yaklaşık 11.845 gr. geldi.

@Berke Evet, üst boru daha aşağıdan geçse iyi olurdu ama sürüşü etkilemiyor.

2 haftadir kullaniyordum. Daha akici olmasi adins Rs 11 jant taktim. Bisiklette hissedilir bir fark olustu. Benim tek sıkıntım sele. Onu da yakin zamanda degistirmek istiyorum.

Geri