Herkese Merhaba,
Bende bir kaç hafta önce yaşımın verdiği (35 öncesi) hislerle heveslerimin karşılanması adına bu bisikleti ( Race 052 - 54 cm kadro ölçülerinde ) Anadolu Yakasında bulunan bir bayiden aldım. Foruma üyeliğimde oldukça yeni bu arada. Üstteki soruları güncel bilgiler ile yanıtlamak istiyorum;
- Bisiklet firmanın stoklarında yok, dolayısıyla bir bayinin 052 modeli için kendi stoklarından karşılama yada elinde bu üründen kalan bir bayiden tedarik etme dışında çözümü yok. Ben Anadolu'da 7 bayi, Avrupa'da 6 bayi aradım. Sadece bir kaç tanesinde 54 cm kadro ölçülü 052 modeli ile bir kaç tane 52 cm kadro ölçülerinde 032 modeline ulaşabildim. Bir iki online satış sitesinde de 052 modeli stokta var (maille teyit etmiştim), netice olarak bolca telefon görüşmesi yapıp bayi aramanız gerekiyor. Kararlı iseniz İstanbul'a yakın illerde denenebilir.
- Bisikleti aldığım gibi tartmıştım, pedalları ayrı bir kutuda olmak üzere tek parça olarak ambalajından çıktı ve pedalsız 8.9 kg idi. El kantarının + - 200 gr doğruluk ile tartacağını düşünüyorum. Daha sonra pedalları ile tekrar tartmadım,
- Hepsiburada linkindeki ürün teknik özellikleri (sora setli), fiyatı ile 032 modeli olduğundan menfi yönde beklenti içerisinde olunmamalı.
Bunlarla birlikte 052 seçimim arefesinde Berke Bey'in yaptığı incelemeden ve bilgilerden istifade ettim, kendisine de teşekkür ediyorum bu vesile ile. Toplamda yaklaşık 350 km 'lik ( 15 gün) semt içi ve Şile yolu sürüşlerimde Berke Bey'in tespitlerini çoğunlukla teyit ettiğimi belirtmek istiyorum. Sadece 1 sefer patlayan lastikler dışında henüz sorun yaşamadım ki lastik tamiri de sayıca az olduğu sürece ayrı bir zevktir kanaatimce. Daha önce farklı markaların 5- 10 km lik sürüşlerinde edindiğim ve beni çok rahatsız eden pedala yüklendiğinizde kadronun ön tarafının esnemesi meselesi bu modelde olmadı. 95 kilo olan beni ani olarak girdiğim çukur ve bozuk zeminlerde henüz mahçup etmedi.