Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro CR-Tour World hakkında bilgisi olan var mı?

Merhaba carraro cr-t wold un gidon bogazı kaç mm dir bilen varmı degiştirmem gerekiyor

Merhaba carraro cr-t wold un gidon bogazı kaç mm dir bilen varmı degiştirmem gerekiyor

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@Genç89
Aynen katılıyorum donanımı değişmek keyif işi kadro kalıcı ve 130 kğ yük taşıma garantisi var :))

Herkese selamlar,

Bisikleti kullanan ya da hidrolik v-fren sistemi tecrübesi olan arkadaşlara bir sorum olacaktı. Bisikleti henüz yeni aldım. Servise götürme şansım olmadı daha, aslında tüm ayarları kendim yapmak istiyorum, hem de hidrolik v-fren sisteminin çalışma mantığını anlamak istiyorum.

Evde temel ayarlarını yaptım ki çoğu da ayar gerektirmedi ama ön frende sanki basınç yetersizliği varmış gibi pabuçlar yeterince hareket etmiyor. Arka taraf çok kuvvetli fakat ön frenler tutmuyor. Acaba atladığım bir ayar mı var yoksa yağ eksikliği mi var? Eğer yağdan kaynaklı ise servise götüreceğim yok farklı bir ayarı varsa kendim yapmak isterim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Hidrolik V fren sistemiyle ilgili tecrübem yok. Ancak çalışma mantığı hidrolik disk frenle benzer diye düşünüyorum. Disk frende hidrolik basınçla kaliper içindeki balatalar sıkıştırılıyor; V frende de fren bacaklarının hareket ettiriliyor.

Sizin yaşadığınız sorunun, yani düşük frenleme gücünün kaynağı, sistemde yeterince basınç olmaması. Bunun sebebi de, sistemde hava olmasıdır. Kapalı sistem olan hidrolik fren sistemleri hava yaptığında, sizin fren koluna uyguladığınız güç sistemin diğer uç noktasına kayıplı aktarılır. Bu sorunu gidermek için "bleeding" denilen yöntemle sistemin havasının alınması gerekiyor.

Aşağıdaki videoda, hidrolik V fren sistemlerinde uygulanan bleeding yöntemini izleyebilirsiniz. Uygun ekipmana ve tecrübeye sahip olmadığınız için kendi başınıza yapabileceğiniz bir işlem değildir; ancak en azından fikir sahibi olursunuz.

Arkadaşlar bu gün carraro 011 aldım aynakol 3 lü arka dişliler 7 li yani 21 vitesli bir bisiklet vites seçimini doğru mu yaptım bilmiyorum genelde 2 li aynakol görüyorum. Fikirlerinizi paylaşırmısınız

@Demirci41
Isini gorur telas etme

@Mehmet Altuğ Yardımınız için teşekkür ederim hocam. Ben de sizin gibi düşünmüştüm, evdeki sıradan ekipmanla da halledilebilecek bir iş değil anladığım kadarıyla. Kendine has özel kitleri var ve tecrübe istiyor.

Servise gittiğimde de 2-3 günden bahsediyor fakat o kadar sürecek bir işinin olduğunu zannetmiyoum, yine de ibre orayı gösteriyor.

Ekstra olan (en küçük olan dişli) ile çok güzel rampa çıkabilirsin.
Tabi herşeyin bir bedeli var. (Biraz fazla ağırlık ve daha karmaşık sistem-sorun olasılığı daha fazla-)

carraro, servis ve garanti konusunda türkiyede bir numara lakin yıl olmuş 2019, en üst seviye bisikletinde kabloları dıştan götürmek nedir allah aşkına?

@Teknika
Müdahale derken kopan kabloyu mu bağlıyoruz ? kablo kanalı var sıyırıp alıyorsun sonra aynı kanaldan değişim yapılıyor. Cerrahi operasyon değil sonuçta ?

Fren kollarında ayar vidası var oradan denediniz mi? Eğer sorun ordan kaynaklanmıyorsa fren sisteminde yağ kaybı vardır. Lakin servisine gittiğinizde onlar da anlamıyorlar ben kendim youtube Magura sayfasından bakarak kendim yağ ekledim.

Bir adet 5 ml lik enjektör yetiyor emin olabilirsin :)

tur bisikleti için önerebileceğiniz pedal modelleri nelerdir? klipsli olmayanlardan özellikle

Tur bisikletleri arasında fiyat performans oranı en iyi bisikletlerden biri budur. Belkide en iyisi. Alanı kesinlikle pişman etmez. Donanım olarak gayet yeterlidir. Bence ön maşa havalı olsaydı daha iyi olabilirdi. Bu tercih kişiden kişiye değişir. Daha iyi olsun isterseniz Lastikleri"schwalbe Maraton" , Gidon yükseltmek için bir aparat, Brooks sele koydunuz mu mükemmel olur.

Tur bisikletlerinde bana göre önem sırasına göre dikkat edilecek özellikler şunlar olmalıdır;
1).Kadro, 2).Jant ve Lastik (28"), 3). Fren Sistemi 4).Aynakol ve Ruble 5) Sele 6) Ön ve arka taşıyıcılar

NOT: Ben 9 sene Trek Fx 7.3 ile uzun turlar yaptım. Hiç problem yaşamadım. Bu bisiklet genel olarak benim bisikletten daha üstün. Eğer temiz ve bütçeme uygun bir CR-T World bulursam gözüm kapalı alırım. Trek Fx7.3 ile (27 vites) takas yapmak isteyen olursa üstüne para verip alabilirim buradan duyurulur.

CRT'nin çamurluk markası nedir, nereden temin edebiliriz. Bilgisi olan var mı? Bu arada CRT'nin selesi çok kötü, üstündeyken selenin metal aksamını tutan ucundaki plastik parça kırıldı. Özetle selesi kırıldı. Hemen brooks sele aldım. Garanti kapsamında değişmeleri için carraroya bilgi verdim. Sallamadılar. Garanti ve servis hizmetleri zayıf olduğundan bir daha carraro almayacağım. Ciddiyetsiz bir firma. Cube candır, diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Geri