Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro CR-Tour World hakkında bilgisi olan var mı?

Mevzu benim memnun olmam mevzusu değil. Ürünün herkesi memnun bırakabilecek eshaf ve özellikte olması.

Scudo
Bisiklet güzel ancak tek sıkıntılı yanı:

@monai-su
Hidrolik v-fren. Böyle bir sistemle tura çıkmak ne kadar mantıklı olur acaba. Hocam da söylemiş, servise götürmüş, yapamamışlar. Çünkü o kadar yaygın bir sistem değil. Kendi de videodan bakarak yapmak zorunda kalmış. Düşünsenize, uzun bir tura çıktınız. Yolda bu fren sistemi arızalandı. V-fren kadar basit, pratik yöntemlerle tamir olacak bir malzeme de değil kendisi. Tamam kardeş çek kenara, çıkar yağı, aletleri(bir de onları taşıyacaksınız tabi), aç telefonu 1 saat uğraş. Kusura bakmayın ama ben bu aleti alıp tura çıkacak olsam değişecek ilk şey fren sistemi olur.

• Beğen
Tepkiler: Burak Afrasyap
@dodurgalı_06

Şu hidrolik bakımını fazla abartıyorsunuz. Kendi fren sisteminizi tanırsanız büyütülecek, yanınıza kilolarca yük bindirecek bir olay değil hidrolik bakımı. Tamirini bilmiyorsanız uzun tura değil, gezmeye bile çıksanız sıkıntı olur. (8-9 dakika süren bir işlem bu arada)

Bakın bu abimiz Sram hidrolik frenleri ile dünya turunda mesela (Josh Ibbett);
josh-ibbett.jpg

@monai-su
Mineral yağ derken Magura'nın kendi yağını(royal blood) kullanmışsınızdır umarım, farklı yağlar sisteme kalıcı zarar verebiliyor.

• Beğen
Tepkiler: Teknika
@dodurgalı_06 Bu konuda yanılıyorsunuz. Megura hidrolik V fren sistemi dünyaca kabul görmüş en konforlu ve dayanıklı ve üstelik müdehalesi en rahat hidrolik V fren sistemi kabul edilmektedir. Kaldı ki arkadaşın fren sistemine müdehalesi tamamen yanlış olmuş. O konuda da aslında uzun uzadıya detaylı bir yazı hazırlamak gerekir.

Sizin soylediginiz bir durum bile söz konusu olsa, yanınızda bulundurmanız gereken hidrolik fren yağı ve takımı komple 300 gr. Ama bu fren sisteminde tahmini bakımsızlık süresi 20.000+ km'nin üzerinde diye söyleniyor. Fren sistemi pabucuysa zaten tüm fren sistemleri için kullanıma bağlı olarak değiştirilmesi gereken bir şey. Ama o bile Megura da son derece performanslı ve uzun ömürle inatla binlerce kilometre dayanıyor.

Megura Hidrolik V Fren Sistemi kullanımı rahat, kavraması yumuşak, yüksek tutuculuğuna rağmen ani tekerlek kilitlenmesine sebep olmayan ama ani duruşlardan da taviz vermeyen, sessiz çalışan, kolay kolay bakım gerektirmeyen, kolay kolay da arıza çıkartmayan ve diğer rakiplerinden daha uzun önürle aynı performansta süreklilik ve hizmet veren gerçekten üst düzey ve kalitede bir ürün .

Hatta pek çok inceleme yazısında ve forum ortamlarında efsane fren sistemi diye geçer.

Dünyaca ünlü referans bisikletlerden biri olarak kabul edilen Koga tur bisikletinin bile en üst referans modeli Megura Hidrolik V fren sistemi kullanır.

Megura V hidrolik fren sisteminin Kullanıcı yorumlarını ve inceleme yazılarını okumanızı tavsiye ederim.

@Teknika

Hocam aslında yukarıda anlatılmak istenen bence dünyanın herhangi bir yerinde parça bulma mevzusu.

Düz yolda evet dediğiniz olabilir ama dünyanın en zor koşullarında pedallayanlar var. Hiçbir malzemenin ne kadar sürede bozulacağı belli olmuyor, aynı şey magura"nın hidrolik v frenleri içinde geçerli. Bir kayaya çarpıp fren sistemine zarar verseniz müdahale şansınız çok düşük. Aslında bu mevzunun bir sonu yok, birimiz giriş seviyesi bir bisiklet göbeği alır 10 yıl kullanır birimiz ise en pahalı göbeklerden bir tanesini alır 3 ay kullanır ve bozulur. Ama bisikleti sorarsanız benim çok ama çok sevip beğendiğim bir model.

Bakın koga'nın en üst signuture referans modeli uzun yol Dünya tur bisikleti ve zincir yerine kayışlı sistem olmasına rağmen, fren sistemi Magura. Üstelik bu bisiklet Carraro Cr-TWorld"un en az beş katı hatta 6-7 katı fiyat.

• Beğen
Tepkiler: Ali Duran
Üüzerindeki ekipmanlarla ciddi derecede fiyat performans ürünü arkadaşlar, en son 3600 TL idi yanlış hatırlamıyorsam. Mesela birçok tur bisikletini alırsın ama sele, frenler falan yetersiz kalır. Değiştirmek zorunda olursun.
Ama bu bisiklet öyle değil, satın al heybeni tak tura çık türünden :)

Birde 26" inç olanını üretseler tam olacak :)

Carraro Cr-TWorld kardeşliği.

nW8q3l.jpg

vp1Bv6.jpg

1gQAlp.jpg

Cumartesi gezimizden.

Tur için güzel bir bisiklet, 51 kadrosu mevcut bende, ama uzun tur planım kalmadı ve şehir içinde çıkarıp sürmeye üşeniyorum hantal geliyor o sebeple değiştiricem. Ama uzun yol için bence gayet ideal.

Dosyalar

• WhatsApp Image 2017-05-24 at 19.00.18.jpeg
    WhatsApp Image 2017-05-24 at 19.00.18.jpeg
    88,4 KB · Okunma: 123
  • Beğen
Tepkiler: pedalterapi
Arkadaşlar yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum fazlasıyla güven veriyor firenler kadro saglamlıgı çok iyi rampa perforfansı kondisyonlu bir sürücü için mükemmel agırlık 17.3 kg üzerindeki donanıma göre normal düsünen arkadaşlara tavsiye ederim aynı donanımdaki başka markalar neqedeyse iki katı fiyat istiyorlar ben çok arastırarak aldım çokta memnunum.

• Beğen
Tepkiler: Ronin45
@Haldun özmen
Hocam ön maşası özellikle dikkatimi çekti carraronun, maşanın alt girişinde bir ayrıntı var ve biraz daha uzun yapılmış orası. Titreşimi daha iyi emsin ve bisikletin önünü biraz daha yükseltsin diye yapılmıştır diye düşünüyorum. En fazla kaç lastik takılabilir acaba?

Ayrıca carraroda farklı birşeyler, ben tam olarak bir tur bisikletiyim, hatta fazladıyım diyor. Birçok tur bisikleti gördüm ve %90ı şehir bisikletini andırıyordu. Carraronun tipi bambaşka bir seviye, diğer tur bisikletlerinden çok çok çok farklı bir bisiklet.
Gerçekten sahip olmayı isterdim bu bisiklete, belki seneye olur neden olmasın? :)

daha

Hocam üzerindeki lastikler bence çok ideal en fazla kaç olur bilmiyorum fakat suan 700 /40 kullanılmıs tutuş ve denge guzel 700/32 takmak isteyeni duymuştum daha incesini fakat yüklü kullanacaksanız benim gibi inceltmeyin derim fazlasınıda bir bisikletciye danışın bilgim yok simdiden hayırlı olsun.

Çok araştırdım hala daha kararsızım ama zannedersem ben de bu bisikleti alacağım. Çok güzel gözüküyor gerçekten

• Beğen
Tepkiler: Haldun özmen
@mukemwell ben tavsiye ederim arkadasım kullanıcı olarak pişman olacagını sanmam ayrıca deore 30 vites sistemi ve magura firen olan emsal bisikletlerinde fiyatlarına göz at yine tercihin bu oacaktır muhtemelen ben ktm ile yanyana kıyasladım hd firen kullanmış deore 30 vites kullanmis fakat detaylara inince çok eksik gördüm tur bisikletinde önemli eksiklerdi ve fiyatı 1000 tl daha yuksekti umarım yardımcı olabilmisimdir.

Jant ve vites seti değişimi ile tam bir tur bisikleti olur. Jantları bana kalitesiz ve dayanıksız hissi verdi. Vites setinin hızı yeterli fakat dayanıklılık açısından bana yetersiz geliyor.

Geri