Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro fixie

Dostlar merhaba, şu an memlekette alınabilecek en optimum fixie bisiklet nedir ya da bulunur mu? Hafif sade bir bisiklet nasıl temin edilebilir yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. Özellikle @Ali Kılıç 35.5 fikrinizi merak ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Scudo
@Cambaz

Salcano Cappadocia Alloy kullanıyorum.
Sadece 52 kadro seçeneği ile satışta.
Pedallı ağırlığı 10 kilonun altında.
Frenleri sökerseniz 9 kg.
Kadrosu ve diğer parçaların tamamını her türlü yol şartında denedim.
5 bin km boyunca herhangi bir parçasını kırmayı başaramadım.
Beni bilen biliyor, makinenin canını çıkaracak şekilde kullanırım.
Buna rağmen hiçbir sorun yaşamadım.
Bunu alırken servis yok mantığıyla alın. Zira üç kere sıfır Salcano aldım, üçü de servise girmedi. Servise giren Salcano'dan hayır gelmez.
Diğer bir seçenek Carraro Fixie. Onun da pedallı olarak ağırlığı 12 kg civarında.
Kadro çelik. Diğer parçalar da tatmin edici. Kullanmadığım için yorum yapamayacağım.
Üçüncü seçenek eski tip çelik yol bisikleti kadrosu alıp toplamak. Benim hesabıma göre bin liranın altında bitiremezsiniz 2020 rakamlarıyla.
En uygun fiyatlı sıfır fixie seçenekleri bunlar.
İkinci elde çeşitli markalara ait fixieler mevcut.
8bar, Bottheccia, Shwin, Sedona satanlar var. Kadro boyu size uyan bir seçenek bulabilirseniz özelden link atın değerlendirme yaparım.

@Ali Kılıç 35.5 ali hocam buradan da teşekkür etmekle birlikte özel mesaj alımınız sanırım kapalı. Benim ilk merak ettiğim kadro boyunun hangi kategoride olduğu. Örneğin yol bisikletinde bedenim 54 şehirde 46-48 bunda kaç olur. Sonrasında sıfır olarak yerli modellerin sanırım piyasada satışı hiç kalmamış. Minimalizm üzerine kafa yorup kendimi fixie bakarken buldum. İlginç.

• Beğen
@Cambaz
Salcano'nun kadro boyu hakkında söylenecek her şey farazi olur. 1.68 boyum var. Normalde en fazla 50 kadro kullanmam gerekir. Kullandığım fixie 52 kadro. Daha önce 51 kadro yol bisikleti kullandım. 56 kadro çelik fixie kullandım. Hiçbirinde sorun yaşamadım. Sadece uzanma mesafesi çok olunca gidon boğazını kısalttım. Sele borusunu indirdim falan. Ağrı, sakatlanma falan hiç yaşamadım. Sana ne söylesem hiçbir hükmü yok. Peki neden? Salcano Cappadocia Alloy fixenin kadro geometrisi hakkında hiçbir bilgim yok. Mühendis falan da değilim ki kendim ölçeyim, hiç anlamam. Salcano'nun çoğu bisikletindeki kadro boyu farazi. Nereden biliyorum. Sözgelimi bizim bildiğimiz şekliyle kadro boyu sele borusunun girdiği dik boru ile orta göbek arasındaki mesafeye göre ölçülüyor, metreyi elime alıp ölçüyorum xrs030'u 53 cm çıkıyor, ama faturada bisiklet 51 kadro. Ya ben ölçmeyi bilemiyorum ya da o rakamlarda gerçeklik payı yok. Bisikleti gözünle görüp üzerine binip bakacaksın. Sana uyuyor mu uymuyor mu o zaman belli olur. Ben bu konuda bir şey bilemem. Sonuçta1.68 boyla 56 kadroya 3 sene binmiş adamım. Seleyi öne aldım, gidon boğazını kısalttım, uzanma mesafesini daralttım, sele borusu toplamda on santim falandı içeri giren kısmı dâhil.
Yol bisikletinde kullandığın kadro ne ise fixiede de ona yakın bir ikinci el kadro bul. En makbulü sıfır fixie ama kalmamışsa yapacak bir şey yok. Şehir bisikleti ile fixie kadro geometrisi bambaşka seyler. Yol bisikleti ile teker açıklığı ve orta göbek yüksekliği hariç diğer noktalar benzer en azından.
Sahibinden sitesinde ikinci el Salcano Cappadocia Alloy satan birkaç kişi var. Bursa'da olan makinelerden birini alacaktım zamanında. Sordurdum güvenilir çocukmuş. Bin liraya satıyordu. Bir yerlerden para bulup sıfırını alacak bütçeyi çıkarınca ondan vazgeçip sıfırını almıştım ben de. O bisiklet hâlâ satışta. Siyah renk bir fixie. Sıfır almış, hiç binememiş falan... Klasik ikinci el fixie hikâyesi. Herkes bir hevesle fixie alıyor. İkinci düşmesinden sonra makineyi satışa koyuyor.

@Ali Kılıç 35.5 hocam çok teşekkürler. Şu an için salcano fixie bakıyorum çünkü bariz şekilde hafif. Bisiklette tam ya da bir alt beden bisiklet kullanmayı sevdiğimden bedeni uygun bir ikinci el denk gelmesini bekliyorum. Şu an ikinci elde insanlar çıldırmış durumda havaların sıcaklığına veriyorum biraz sakinleşsinler bakalım.
Düşme konusunda ne hissederim bilmiyorum ama şu an fixie düşüncesi bile beni heyecanlandırıyor.

• Beğen
@Cambaz
Ne olursa olsun içindeki heyecan her zaman var olsun.

• Beğen
Tepkiler: Samet M.
Bu aralar bu bisikleti düşünenler için malum sarı sitede bir bereket oluştu :)

@Anonim ahhh ah zamanında almadığıma pişman olduğum bi güzellikti bu single carraro özellikle sendeki yeşil renk. O dönem bütçemde yer yok idi sonra da üretimi bitti biliyorsun

@Yusuf'san
Ben alıp bir süre sonra satmış ve sonra epey de pişman olmuştum.
Görsel olarak yeşil olan gerçekten çok iyiydi. Mavi de fena değil gerçi. Ama yeşil renk bir bisiklette yanında beyaz ve kahverengi detaylarla birlikte olduğunda beni çok cezbediyor.

Geri