Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Flexi 121

merhaba benim bisikletin de arka lastiği yarılmış sonradan farkettim. iç lastik sağlam bu arada. foruma girip bi bakayım dedim sizin bu paylaşımı gördüm. bisikleti de çok az kullanmıştım 2020de aldım ve öylece duruyordu birkaç aydır kullanıyorum kısacası. bir lastiğin bu kadar çabuk yarılması normal mi? üzerinde gelen lastikler aşırı kalitesiz mi oluyor acaba? ön lastik sağlam. sadece arka lastik değişsem bir sorun olur mu acaba? aynı lastiği bulabilir miyim orasını da bilmiyorum açıkçası. teşekkür ederim

Bisiklet uzun süre kullanılmadan bekletilecekse asılmasında ya da ters çevirip korunmasında fayda var. Tekerlekleri üzerinde beklemesi gerekiyorsa lastik basınçları lastik yanağında verilen minimum basıncın altına düşmemeli. Ortam koşullarının da lastik ömrüne epey etkisi var.
Tek lastik değiştirebilirsiniz. Aynı marka olması şart değil, aynı ölçüde olması iyi olur. Lastiğin hepsi lastik yanağında yazan marka, model ve ölçüsünü paylaşırsanız doğrudan o lastiği temin edebileceğiniz yerleri ya da alternatif önerileri paylaşanlar olur.

• Beğen
Tepkiler: HaLiL_27
Scudo
Bisiklet uzun süre kullanılmadan bekletilecekse asılmasında ya da ters çevirip korunmasında fayda var. Tekerlekleri üzerinde beklemesi gerekiyorsa lastik basınçları lastik yanağında verilen minimum basıncın altına düşmemeli. Ortam koşullarının da lastik ömrüne epey etkisi var.
Tek lastik değiştirebilirsiniz. Aynı marka olması şart değil, aynı ölçüde olması iyi olur. Lastiğin hepsi lastik yanağında yazan marka, model ve ölçüsünü paylaşırsanız doğrudan o lastiği temin edebileceğiniz yerleri ya da alternatif önerileri paylaşanlar olur.

teşekkür ederim. Lastik üzerinde yazan bilgiler şu şekilde. MİTAS 20x1.75x2 47-406 SHIELD
aynı lastiği bulabilir miyim acaba? internette baktım ama bu ölçülerdeki lastiğin yanağında beyaz şerit var. benim lastiklerin yanaklarında şerit yok

teşekkür ederim. Lastik üzerinde yazan bilgiler şu şekilde. MİTAS 20x1.75x2 47-406 SHIELD
aynı lastiği bulabilir miyim acaba? internette baktım ama bu ölçülerdeki lastiğin yanağında beyaz şerit var. benim lastiklerin yanaklarında şerit yok

Yanakta reflektör olması daha iyi.

Bunlar reflektörlü:
(link) (zırhlı)
(link) (zırhlı)
(link) (zırhlı)

Bunlar reflektörsüz:
(link) (zırhlı değil)
(link) (zırhlı değil)
(link) (zırhlı)

Mitas dışında her markanın 20x1.75 lastiklerini de kullanabilirsiniz.
(link)
(link)
(link)

Tercihe göre daha ince ya da kadro izin verdiği sürece daha kalın lastik de takılabilir.

• Beğen
Tepkiler: Can Çelik
Tercihe göre daha ince ya da kadro izin verdiği sürece daha kalın lastik de takılabilir.
[/QUOTE]

çok teşekkür ederim ilginiz için. lastik tabanında 5-6 cm boyuna yarılmış durumda, tamir etmeye değmez diye düşünüyorum haksız mıyım?
bu arada lastik basıncını üzerinde yazan 45 PSI olarak yapmıştım. acaba fazla mı oldu bu basınç? 97 kiloyum

WhatsApp Image 2022-04-21 at 12.42.55.jpeg

çok teşekkür ederim ilginiz için. lastik tabanında 5-6 cm boyuna yarılmış durumda, tamir etmeye değmez diye düşünüyorum haksız mıyım?
bu arada lastik basıncını üzerinde yazan 45 PSI olarak yapmıştım. acaba fazla mı oldu bu basınç? 97 kiloyum

286581 dosyayı görüntüle
[/QUOTE]

Bu lastiğin tamir edilebileceğini sanmıyorum.
Basınç üstünde yazan aralıkta kaldığı sürece sorun olmaz.
Ben gönderdiğim linkleri şehre uygun lastikler arasından seçmiştim, bu lastik onlara göre fazla dişli. Daha çok hafif arazi/bozuk yok/patika v.b. zeminde mi kullanıyorsunuz?

• Beğen
Tepkiler: yusufmc

286581 dosyayı görüntüle

Bu lastiğin tamir edilebileceğini sanmıyorum.
Basınç üstünde yazan aralıkta kaldığı sürece sorun olmaz.
Ben gönderdiğim linkleri şehre uygun lastikler arasından seçmiştim, bu lastik onlara göre fazla dişli. Daha çok hafif arazi/bozuk yok/patika v.b. zeminde mi kullanıyorsunuz?
[/QUOTE]

şehir içinde işe gidiş gelişte kullanıyorum. haftasonları da toprak yolda kullanıyorum

@prizmal Dış lastikler üzerlerinde diken, cam kırığı vs yi almak dışında tamir edilemiyor. Ben olsam bu lastiği asfaltta kullandığım bisiklette ön lastik olarak kullanırdım iyice yırtılana kadar. Tamirli eski iç lastiklerle. Tabi o yırtık kısım sürerken hissedilmiyorsa.

• Beğen
Tepkiler: prizmal
Merhaba carraro flexi 12 veya 12d modelini almayi dusunuyorum. 2021 modellerinde katlama mekanizmasi degisikligi oldugu ve problemler bulundugunu duydum dogru mudur. Bu bisikleti onerir misiniz. Daha cok sahil, duz yol ise gidip gelirken kullanicam. Belki haftasonlari hafif toprak yola girebilirim. Sehir bisikleti ariyordum fakat calinma riskini göze alamiyorum katlayip eve koymayi dusundugum icin katlanirlara yöneldim

Merhaba, katlama mekanizmalarında herhangi bir problem yok. Gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
Lastik konusuna gelirsek bu lastik çöp olmuş maalesef hocam. Tamir vs fayda etmez direk imha edin.Tek lastik alacaksanız aynı ebat, desen ve modelde almanızı tavsiye ederim.

Merhaba 2019 model carraro flexi 121 bisikletlerime araba ile taşıyıcı aparat arıyorum En son acs diye bir markanın aldım kelepçe kısa geldi. uyumlu birşey bulamadım kullandığınız önerebileceğiz bir aparat varmı ?

Ersoy bey merhaba bisiklet ile ilgili bir şey sormak istiyorum bende de aynı bisiklet den var ikinci el olarak aldım ortadan katlama yerinde menteşe olan yerde zorlanma oluyor katlanırken ve açarken acaba sizde de aynı sorun var mı yoksa bende ki bu sorunu nasıl çözerim bir bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim
Mesajı şimdi gördüm, ilk aldığımda katlama bayağı sıkı idi, zorluyordu ama bisikletçi bir şeyler yaptı, yağladı belki biraz gevşetti falan, şimdi çok yumuşak, hemen katlanıyor.

Merhaba,
1.78 - 73kg civarındayım 2. el önceliğim olmak üzere max 6-7k tl civarında bir ürün bakıyorum tavsiyeleriniz nelerdir? Flexi 121 içime sindi fakat emin değilim daha önce hiç katlanır bisiklet almadım.
Haftada 1-2 gün ortalama günlük 4-5 saat kullanmayı planlıyorum.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Akınlasınn
Mesajı şimdi gördüm, ilk aldığımda katlama bayağı sıkı idi, zorluyordu ama bisikletçi bir şeyler yaptı, yağladı belki biraz gevşetti falan, şimdi çok yumuşak, hemen katlanıyor.

Benimkinin de katlama yeri çok sertti (uzun süre katlamadan muhafaza ediyorum.) Pas sökücü ve yağlayıcı sıktım yumuşacık oldu, hızlı ve basit çözüm.

Flexi nin lastikleri nasıl. Patlıyor mu hemen?

2019 v fren versiyonu var bende. Ankara şartlarında kullanıyorum, cts marka sanırım en ucuz marka lastikler var 3.000 km'ye yakın oldu patlama vb. olmadı. Yol ve büyük şehir parklarında kullandım, çukurlu yerlerden çok geçtim şuana kadar sorun olmadı. Lastik basıncına çok dikkat ediyorum max 45 psi diyor. 40-42 arası kullanıyorum hep bu değerlerin altı, üstü olmuyor. (Oluyor da ben bu değerlerde ayarlıyorum.)

carraro katlanır bisiklet 37 hatası vermekte.bilgisi olan arkadaş var mı

pedal asist devreye giriyor .az bir mesafe gidince ekranda 37 error yazısı beliriyor

carraro firması 2021 yılında bir devrim yaparak katlanmayan katlanır bisiklet üretti arkadaşlar, almayı düşünenler dikkat edin, düzgün katlanıp katlanmadığından emin olup öyle karar verin.

Nasip olursa ben de Carraro 121d modeli almak istiyorum. Malum satış sitelerinde incelediğim de 121d olmayanın fiyatlarının daha yüksek olduğunu görüyorum. Disk frenli model yerine v frenli modelinin fiyatları Baris olarak daha yüksek. Acaba son çıkan diskli modeller de sorun mu var? Bir de bir çok yer de bu bisikletin katlanma iLe alakalı sorunları olduğu yazıyor. Konu hakkında bilgi verebilir misiniz? Hayırlı geceler

Nasip olursa ben de Carraro 121d modeli almak istiyorum. Malum satış sitelerinde incelediğim de 121d olmayanın fiyatlarının daha yüksek olduğunu görüyorum. Disk frenli model yerine v frenli modelinin fiyatları Baris olarak daha yüksek. Acaba son çıkan diskli modeller de sorun mu var? Bir de bir çok yer de bu bisikletin katlanma iLe alakalı sorunları olduğu yazıyor. Konu hakkında bilgi verebilir misiniz? Hayırlı geceler
21 vites, disk fren katlanır bisiklete hakarettir.

Geri