Scudo Sports

Carraro Kullanıcıları Kulübü

Scudo
Merhaba arkadaşlar bu gün carraro force 510 md 2015 model 800 (link) ye aldım iyimi yaptım kötü mü bilmiyorum bisikletim hakkında bilgi verebilcek varsa sevinirim ayrıca isteyen olursa bi kaç hafta sonra izlenimlerimi paylaşabilirim

@Wheelie39 2015 model üstelik Mekanik disk.. 800 lira çok vermişsin o bisiklete. Bisikleti kötülemek için söylemiyorum ama nereden aldın bisikleti? Dükkandan falan aldıysan hiç mi pazarlık etmedin ya da bisikleti almazdan evvel fiyat araştırması yapmadın mı?

@sercansekkin Pek araştırma fırsatım olmadı aldım bi kere artık.
Fiyat dışında bilginiz var mı bisiklet ile ilgili olumlu veya olumsuz

@Wheelie39 Aktarıcılar nedir? Altus mu? Tourney mi.. Ben 2012 yılında arka aktarıcısı acera olan 24 vites carraro 1203 modelini almıştım mekanik disk hem de 600 liraya. Vites sistemi dışında bisikletin kadrosu ve rengi hoş. Seni pişman etmez :) Kazasız bin hayırlı olur inşallah ama dediğim gibi biraz daha pazarlık edip ucuza getirebilirdin. Bana 26" MD bir MTB için azıcık pahalı geldi o kadar.

@Wheelie39 eyvallah ama Shimano'nun hangi ürünü.. alivio'su var, acera, tourney vesaire. Aktarıcının üzerinde yazıyordur inceleyebilirsen bak buraya yaz. Ama dediğim gibi ne olursa olsun bakımını yaptırıp düzgün kullandıktan sonra kötü bisiklet bence yoktur. Sadece olsa olsa şanssızlık vardır. Yani aynı dükkandan aynı model marka bisiklet alan iki kişiden birinin başına olmadık işler arızalar gelebilir diğeri de 5 yıl tık demez bisiklet :) bu işler böyledir. Nasip. Estağfr. ne yaptım ki kardeşim.

@sercansekkin Bisikletler hakkında çok detaylı bilgim yok o yüzden ona dikkat etmedim internette tourney olduğu yazıyor ama bakıp söylerim kısa zamanda. Bakım olarak kendimin yapabileceği bişeyler var mı temizlik ürünleri vs. tavsiyeniz var mı ?

@Wheelie39 Öncelikle bisikletinin en hassas ve en pahalı parçaları vites parçaları. Vites kullanımını doğru yapmalısın. Örneğin büyük vites 1'de iken küçük vites 7 de veya 6 da olmamalı. Doğru kullanım → "1*1-2-3 / 2*3-4/3*5-6-7-8 ... Diğer husus temizlik ve yağlama. Ben öyle ıvır zıvıra çok para vermiyorum. Bir adet eski diş fırçası, bir adet sünger ve sabunlu su ile çok güzel temizlik işini halledebilirsin. Bisikletin henüz yeni olduğu için fırçalık bir durum olmaz ama 3-4 ay içinde zincir ruble ve dişlilerin yağın etkisiyle ister istemez kir ve tortu tutacaktır, onlar oluştuğu zaman fırça ile o tortuları temizlemelisin. Ben 1milyoncukcularda (çin japon ucuzluk pazarlarında bile var) dikiş makinesi yağı kullanıyorum. Bundan önce kullandığım Carraro MTB'de kullanıyordum ayda 1 birkaç damla yetiyordu. Onun dışında 6-7 ayda bir fren ve vites tellerin yorulacaktır, iyi bir bisikletçi usta bul ona götür bi baksın elden geçirsin. Aklıma gelenler şimdilik bu kadar.. İyi sürüşler.

@sercansekkin Anladım sağolun. Fren vb parçaların bakımı için aldığım yer istediğin zaman gel getir hallederiz dedi ve onun dışında 1-2 hafta sonra getir bi daha kontrol edelim her yerini dedi . Zincir bakımınıda gerektiğinde ben yaparım o zaman. Her yağmurda kalışından sonra yağlama yapmaya gerek var mı ?

güzel marka sadece md fren olmasaymış iyiymiş ben md frenleri beğenmiyoum. hd fren ve v fren daha iyi bakıyorum ben 2016 carrora 320 hd aldım çok memnunum

@CarroraForces320 mekanik diskler her ne kadar hor görülse de biraz da şans kısmet işi midir nedir. Ben tam 4 yıl MD Carraro 1203 MTB kullandım istanbul yollarında. İnanın çok memnundum. Ne bi ses, ne bi sürtme... 4 yıl kullanımdan sonra balata pabuçlarını bir defa değiştirdim. O değişimden birkaç hafta sonra da bisikletim çalındı :( Şimdi v frenli Carraro Sportive 323 kullanmaya başladım bakalım inşallah memnun kalırım. Henüz tam alışamadım kendisine :)

Aldığım gün kaza yaptım bi daha binemedim carraro 540 a :) 1 ay'a toparlarım devam ederim inşallah :)

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@kadirlines
Geçmiş olsun yakın zamanda iyileşirsiniz inşallah :)

@sercansekkin dediğin gibi şans meselesi ama ben genel olarak konuştum hd fren gerçek ten çok iyi performans ve kolaylık sağlıyor carrora bike den memnun kalırsınız diye düşünüyorum ama ve f fren den ne kadar memnun kalırsınız onu bilemem birde MD fren alışkın biri olarak

ya bişey sorcam..carraro 230 kullanıcısıyım..bisikletlerin seri no su bisikletin neresine işleniyor acaba bileniniz varmı?

Geri