Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Kullanıcıları Kulübü

Selamlar arkadaşlar
Carraro sportive 330 ile aranıza katılıyorum.
Herkese sağlıklı sürüşler dilerim

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
Scudo
4 yıl,11-12.000km Salcano NG 350 kullandım.Fren balatalarını 7000km civarı değiştirdim.4 yıl sonunda geçen sene temmuzda Carraro Daytona 927 Hd aldım.1 yıl,yaklaşık 1500km kullanımda arka fren balatam tamamen bitti.Carraronun kullandığı fren balatalarının bu kadar kısa zamanda bitmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?Fren balatası olarak ne önerirsiniz?

Salcano hakkında bilgim yok fakat . Carraro balatalarda resin adında daha yumuşak bir malzeme kullanıyor. Kalitesiz olacağını sanmam ama malzeme farkı olabilir. Malum bunlarda seramik gibi çeşitleri var.

• Beğen
Tepkiler: Koray_41
Bu kadar kısa km sonucu bitmesi bana ilginç geldi.Yeni ürünlerde kalite gitgide düşüyormu diye düşünmüyor değilim ya da fren balatası fabrikasyon olduğu için oem olabilir mi.

• Beğen
Tepkiler: tayyarmutlu
Balataların ömrünün markadan markaya değişmesinden ziyade modelden modele değişebileceğini düşünüyorum.
Bir balata ortalama 1500-2000km gidiyorsa organik(resin) 7000km kadar gidiyorsa ( gerçekten 7000km gitmesi mucize bu arada) metal balatadır.
Rotorunuzun desteğine göre kullandığınız balata tipini değiştrebilirsiniz ama only resin ibareli bir rotorda metal balata kullanmayın.
Metal balatanın ömrü uzundur fakat daha fazla ses titreşime sebep verir. Organik balatada ise durum tam tersi gibi düşünebilirsiniz.

Balataların ömrünün markadan markaya değişmesinden ziyade modelden modele değişebileceğini düşünüyorum.
Bir balata ortalama 1500-2000km gidiyorsa organik(resin) 7000km kadar gidiyorsa ( gerçekten 7000km gitmesi mucize bu arada) metal balatadır.
Rotorunuzun desteğine göre kullandığınız balata tipini değiştrebilirsiniz ama only resin ibareli bir rotorda metal balata kullanmayın.
Metal balatanın ömrü uzundur fakat daha fazla ses titreşime sebep verir. Organik balatada ise durum tam tersi gibi düşünebilirsiniz.
İnanması zor ama aynen 7000km.Ve şuan alan arkadaşım hala ilk zincirini kullanıyor,sorunsuz.İnanması zor değil mi.7000kmde değiştiğim fren pedleri hala duruyor.Ve hiç ses ve titreşim yaşatmadı.Resmini atsam nasıl bir balata olduğunu anlayabilirmiyiz?

Resminden ziyade üstünde model numarası yazıyorsa daha iyi anlaşılabilir.

1635089013456.jpg
Shimano B01S Resinmiş.Bende resmi çekerken farkettim.Bisikletin şuan üzerinde biten ped ne acaba,yemekten sonra söküp bakayım.Çok merak ettim.Çok teşekkürler.

1635089013496.jpg

e olmaması için bir s
Çok teşekkürler yardımların ve açıklamaların için halen alamadım zaten bisikleti :)
Bisiklete her türlü parça takılır ama verimli olmayabilir. Bu bisiklete ilk fotoğraftaki gidondan takılabilir, ancak ikinci fotoğraftaki dropbar denilen gidondan takmak anlamsız olur.
Dropbar ve düz gidon kalınlıkları farklıdır, o nedenle fren ve vitesler ayarlanabilir kelepçeli çok özel modeller olmadıkça dropbara geçmez. Dolayısıyla yeni vites ve fren kollarına ihtiyacınız olur. O alacağınız yeni vites ve fren kolları da bisikletin üzerindeki fren ve vites aktarıcılara uymaz (çekiş oranları farklı), onları da değiştirmeniz gerekir. Yani vites ve fren sistemini tümüyle değiştirmek gerekiyor. Bu kadar masrafa yeni bisiklet bile alırsınız.
Sonunda ortaya çıkan bisiklet de büyük ihtimalle hilkat garibesi gibi olur. Zira yol bisikleti açıları ve oturuş şekli de şehir bisikletinden farklıdır. Önce seleyle başlayıp lastikler, vs başka şeyleri de değiştirmeye başlarsınız. Bisiklet paranızı ve enerjinizi emer, ama bir türlü içinize sinmez. En sonunda satıp yol bisikleti almak istersiniz, ama o kadar değiştirilmiş bisikleti satmak da zor olur.
En iyisi hiç bu tip işlere girişmeden ne için bisiklet kullanacaksanız baştan o bisikleti almak.
Yardım ve açıklamaların için çok teşekkürler

Son düzenleme:
IMG_20211027_081212.jpg
Üzerinden çıkan balatalarda Shimano B01S resin.Bu kadar az km bitmesi çok ilginç geldi,demek ki fren fazla kullanmışım.Heybeliada uzun tur yaklaşık 7km.7km de ortalama 1-1.5 km rampa iniş.Demek ki Heybeliada balata düşmanı 🤣

Bu kadar kısa km sonucu bitmesi bana ilginç geldi.Yeni ürünlerde kalite gitgide düşüyormu diye düşünmüyor değilim ya da fren balatası fabrikasyon olduğu için oem olabilir mi.
Bence de kalite gitgide düşüyor bende farkettim. Aynı sorun bende de var maalesef.

Selamlar
Carraro cr 022 ile 052 ağırlığını bilen var mı? Hiçbir yerde bulamadım.

Harikasınız, teşekkür ederim. 1.74 boy için 52 kadro uygun mudur?

Merhabalar elite 804 şehir tur bisikletin var. Orta göbek ölçüsünü bulamadım görselde attığım fotoda ki rakamlara göre benim orta göbeğin ölçüleri tam olarak nedir bilen anlayan arkadaşlardan yardım istiyorum. Teşekkürler

Dosyalar

• IMG_20220506_155606.jpg
    IMG_20220506_155606.jpg
    110,5 KB · Okunma: 10
Merhabalar elite 804 şehir tur bisikletin var. Orta göbek ölçüsünü bulamadım görselde attığım fotoda ki rakamlara göre benim orta göbeğin ölçüleri tam olarak nedir bilen anlayan arkadaşlardan yardım istiyorum. Teşekkürler

Mili 127 mm uzunluğundaymış.
Kumpasınız varsa (çok şart değil, cetvelle yaklaşık olarak ölçseniz de olur, yeter ki ölçüm hatası 1-2 mm'yi geçmesin) numaraların hiç önemi yok. Bir milin uzunluğunu ölçün (sarı), bir de bisikletin üstünden ya da göbeğin üstünden göbek yuavsı genişliğini ölçün (kırmızı).
unknown.png

Sarı farklı boylarda çıkabilir ama üstünde yazana göre muhtemelen 127 çıkacak, kırmızı ise 68 ya da 73 çıkar ama muhtemelen 68 çıkacak. Ona göre uygun kare mil göbeği alabilirsiniz, muhtemelen bu: (link)

Carraro sportive 350 kullanan var mı ?
330 ile karşılaştırıldığında +/- yönleri nelerdir?
Sram hakkında hiçbir bilgim yok,malzemesine bir şey olursa kolay yedek parçasına ulaşılabilir mi?

• Beğen
Tepkiler: AeroKnight
Merhaba arkadaşlar, bir süre önce E life modelini aldım, pedal destekli. Hoşuma gitti, günlük ulaşım ve yolu spor yapma avantajına çevirme amaçlı kullanıyorum. Uzun zamandır bisiklet olayından uzak olduğum için iki sorum var, buradan cevap bulursa en doğru cevap olur diye düşünüyorum.

- Bisikletin tekerlekleri çok ince ve yol tutuşu güven vermiyor (bir kere düştüm), tekerlekleri değiştirip daha iyi yol tutuşu olan teker almak istiyorum, bu bağlamda tavsiyeniz var mı?
- Daha rahat bir sele olarak ne alabilirim?

Merhaba arkadaşlar, bir süre önce E life modelini aldım, pedal destekli. Hoşuma gitti, günlük ulaşım ve yolu spor yapma avantajına çevirme amaçlı kullanıyorum. Uzun zamandır bisiklet olayından uzak olduğum için iki sorum var, buradan cevap bulursa en doğru cevap olur diye düşünüyorum.

- Bisikletin tekerlekleri çok ince ve yol tutuşu güven vermiyor (bir kere düştüm), tekerlekleri değiştirip daha iyi yol tutuşu olan teker almak istiyorum, bu bağlamda tavsiyeniz var mı?
- Daha rahat bir sele olarak ne alabilirim?

Lastik: (link)

Sele: (link)

Sonra isterseniz Türkiye turu yapabilirsiniz.

Herkese merhaba
Race 052 56 kadro ile aranızdayım, mtb lerde ki gibi pedal cevirmeyince gelen "zincir, rulman artık her ne ise" sesi nasıl yüksek yapabilirim? Arka göbek komple değişmesi gerekiyor mu? Yoksa içincen bir kaç parçayı güncellemek yeterli olur mu?
Harikasınız, teşekkür ederim. 1.74 boy için 52 kadro uygun mudur?
Sadece tam boy yeterli olmaz. Kol uzunluğu iç bacak boyu gibi daha detaylı bir ölçüm faydalı olacaktır. Bir de hangi marka bisiklet alacaksanız onun üretici ölçülerine bir bakın. Benin gibi hata yapmış olmazsınız :)

Geri