727 sahibiyim, sıfır aldım 3 ay önce. X30 serisinin aktarma organları bariz daha iyi tabiki. Bu seride Kadro sağlam eski sehir bisikletimin kadrosu ile alakası yok, boya kaliteli. Sele, pedal,elcik begenmedim, göbekler, jantlar ve amortisör ise mtb kullanımına pek uygun degil. 3-5 kere merdiven indim 20 basamak kadar, kaldirimlardan atladım, arka jant akoru gitti, arka tekerde akıcılıkda gitti sanirim gobekten, amortisörde gacur gucur ötüyor.
727 anlam veremedigim bir sekilde, Eski Sportive 328 im ile aynı jantlara ve arka göbeklere sahip. Carraro cift katlı alüminyum ve Shimano Tx505 32 telli gôbekler. Atlamam zıplamam, sehirde ulaşım icin kullanırsanız sorun yok.
Aktarıcı oranları Sehir kullanimina pek uygun degil. Benim sehrim genelde düz ve benim kullandigim yollar hep düz oldugu icin, ön aktaricidaki 22 disliyi hic kullanmiyorum, orta 30 disli cok nadir, genelde hep 40 dislide duruyor ön vites. Capraza dusmesin falan diyede ön arka sayarak hesap yaparak kullanacak halim yok. Üşeniyorum ön vitesi degistirmeye basıp gidiyorum arka vitesle oynayarak sadece.
27.5 cap ve 2.25 mtb tipi lastik oldugu icin eski 328 im ile alakası yok gidisin. Sehirde mtb almakla hata yapmisim diyorum, yine sehir bisikletine donecegim. Amirtisorlu alamazsam en azindan 700x47 lastik takıp, basinclarida alt degerlerde kullanarak bir miktar konforu arttiracagim.
Son olarak toparlarsam, boyle saglam bir kadroya, boyle guzel vites sistemine, mtb kullanimina kesinlikle uygun olmayan amortisör, jant ve gobekler konmuş bir seridir Daytona serisi, ayni sekilde sele elcik ve pedalda kotu.