Scudo Sports

Carraro nereden alınmaz!

metinakin

Üye
Tepki
71
Bisiklet
Specialized
Merhaba,

Carraro Race kullanıcısıyım. 1051D olarak listelere girmeden satılan ara model...

Hidrolik disk fren ve Deore özelliklere sahip bir bisiklet almak üzere Sirkeci'de dolaşırken İleri Bisiklet'ten bu modeli 2011 yaz başında satın aldım.

Amatör bir kullanıcı olmaktan ötürü bu dükkandan yenilebilecek her türlü kazığı yemiş bulunuyorum.

Bilgisizliğimi kullanan satıcının 19,5 inc olarak söylediği bisiklet 16 inc çıktı...
Bisikleti janttan kancaya takmalarından ötürü jantta oluşan çizikleri ertesi gün götürdüğümde son derece ilgisiz bir tavırla garanti belgesiyle fabrikaya başvurabileceğimi söylediler... Kavga noktasına varan tartışmadan sonra depodaki başka bir (yine çizikleri olan) bisikletten sökülen jantla değiştirdiler...
Yine aynakol'daki çiziğin ise benim tarafımdan yapıldığını iddia ettiler...
Vites ayarları tam yapılmadan verdikleri halde Bianchi garanti kuponunun ilkini aldılar...
Full Deore diye pazarladıkları modelin aynakolu'nun Alivio olduğunu öğrendim.

Kısacası satıcının dediklerine güvenerek aldığım(kazıklandığım) yeri Carraro alacaklar ile paylaşmak istiyorum.

İleri Motor / Davit AVNAYİM / Sirkeci adresli ve faturalı dükkandan Carraro alınmaz diyorum.
(link)

Bir Carraro dostu tavsiyesi...

Metin AKIN

Scudo
Evet, bende bisikletini Sirkeci İleri Motor'dan almış birisi olarak dediklerinin çoğuna katılıyorum. İleri Motor neyi nasıl, hangi fiyata alacağını bilmeyen bir müşteriyi çok güzel kazıklayabilen bir dükkan. Bu yüzden bu dükkandan alışveriş yapacaksanız alacağınız ürün hakkında çok bilgili olmalı ve onların tavsiyelerine kesinlikle uymamalısınız. Ama ben kendi adıma bir daha o dükkandan alışveriş yapmayı kesinlikle düşünmüyorum.

Uyarı için teşekkürler. Ben de Sirkeci'ye, bisiket dükkanlarının da merkezidir ve uygun fiyatlıdır diye gitmiştim.İleribisiklet'e de uğradım Aracım olmadığı için o gün almamıştım bisikleti . Kargo yapar göndeririz denmişti. Sonra Silivri'den daha uygun fiyata aldım. Kartı durur hala cebimde.

• Beğen
Tepkiler: metinakin
uyarı içinn tessekkür ben istanbulda degılım ama kuzenım bisiklet alıcak istanbuldan yönlendırıcem saolun

Bende 1051 D kullanıcısıyım.Gayet memnunum ve çok ilgili bir bisikletçim vardı.Yanlış başlık seçilmiş.İnsan carraro berbat bir bisikletmiş gibi algılıyor.Saygılarımla;
Muammer Burak KARADAĞ :)

• Beğen
Geçmiş olsun...bahsettiğiniz kadarıyla, aldığınız ürün, tüketici hakları kanununa göre "ayıplı mal" kategorisine giriyor. bu durumda bir çok hakkınız var. bakanlığa bağlı tüketici sorunları hakem heyetine başvurabilirsiniz. yazıp gönderceğiniz, durumu belirten bir yazı ve fatura ve belgelerin örnekleridir. mağduriyetiniz büyük oranda giderilecektir. hiç olmazsa, söz konusu satıcı aynı şeyleri bir başka tüketiciye yapamayacaktır. hakem heyetine başvuru şekli için şuna bakabilirsiniz: (link)

Özür diliyorum nereden yazıyormuş :) neden diye okudum :)

• Beğen
Tepkiler: by_demirtas
Uyarı için teşekkürler. Bir de Sirkeci'de genel olarak müşteriye lakaytlık görüyorum ben. Sadece birşey alacaksanız "al da git" tarzı bir yaklaşım var. Bir suluk kafesi aldım, takabilir misiniz dedim, dükkanda kimse yok dediler, elimde sırt çantası, kask, bisikleti dayayacak yer yok zaten, zar zor uğraştım ama takamadım. Sonra gittim geri bıraktım.

Esenyurt'ta kıytırık bisiklet tamiscisine gittiğimde hem uygun fiyata alıyorum, hem de adam herşeyi kendi takıyor erinmeden.

Engin bey, verdiğiniz bilgi ve yönlendirme için sağolun...
1 gün önce aldığım bisikletin jantındaki çizikleri için bayan ojesi alıp sürebilirsin diyecek kadar müşteriyi enayi yerine koyan bir (firma diye diyemiyorum) dükkan burası.

10 yıl aradan sonra bisiklet parçalarını tanıyıp, ne nedir'i öğrenmenin bedeli piyasa fiyatının %50 üzerine almak ve bu muamele ile karşılaşmak oldu...

Alacağınız bisikleti kutusundan çıkarken, birleştirilirken birebir görün.

Ve Bianchi, Whistle, Carraro bayisi Sirkeci İLERİ BİSİKLET'TEN alışveriş yapmayın...

Metin AKIN

öncelikle geçmiş olsun.. bende bir carraro kullanıcısı olarak üzüldüğümü söylemeliyim.. bu tok satıcılardan alışveriş yapmayı bırakın önünden bile geçilmez.. siz siz olun bisikletinizden soğumadan keyfini çıkarmaya bakın.. insan hayatta böyle tecrübe sahibi oluyor ;)

• Beğen
Sirkeci'de ben ve eşim bisiklet bakarken benzer sorunlar yaşadık, eşim adamın yanlışını düzeltip basitçe "-Bu bir MTB, citybike değil." dedi adam benden çekinmese dövmeye yeltenecekti sanki, aslında yanımda eşim yokken ve o zarar görmeyecek bir pozisyondayken böyleleri denk gelecek bir güzel hakkını vereceksin!

En son iş çıkışı (hastaneye yetişmem gereken bir gün) arabamın önüne çıkamayacağım şekilde beni engelleyerek uygunsuz park etmiş bir şahs-ı muhterem "-Ne var ne var, beni neden arıyorsun arkadaki arabanın üzerinde kart yok mu onu arasaydın geri geri çıksaydın." diyerek geldi, elimden zor aldılar. Herhalde beni İstanbul'lu sanmış ve nasılsa İstanbul'da kafasına estiği gibi adam terslenebildiğini öğrenmiş olacak ki özür dileyip hemen aracını çekeceğine gelip el kol sallayarak artistlik yapmayı tercih etti, şimdi beni görünce yolunu değiştiriyor bu değerli kardeşimiz [ Çocuk çalıştığım şirketin üst katındaki firmalardan birinin sahibinin oğluymuş, sürekli denk geliyor merdivenlerde gözüne gözüne bakıyorum bir ters hareketi daha olur mu diye ama bekliyorum bakalım bir yanlışını daha].

Okumuş, belli bir aile terbiyesinden geçmiş, hepsinden de öncesi İslam ahlakıyla yetişmiş insanlarız bu sebeple söylediklerim biraz yakışıksız gibi duruyor biliyorum ama gerçekler bunlar, İstanbul'da insandan çok insan görünümlü saygı ve düşünce yoksunu insancıklar yaşıyor...

Konuya dönecek olursak, bugün Sirkeci'ye gideceğim 12 gibi, bu bisiklet satıcısının önünden dahi geçmeyeceğim. Mesajınız işe yaradı yani, eden bulur prensibi... (;

En iyisi Sirkeciye bisiklet ve aksesuar almak hiç gitmemek, biraz müşterisiz kalınca akıllanırlar. Arada bir bende giderim ancak her gidişimde sinir olmuşumdur. Dahada gitmem

Mallık, saygısızlık, terbiyesizlik gençlerde yaygın maalesef. Bende geçen banka atm sinden para çekicem, bekliyorum, biri geldi
yandaki makinanın sırasına, o sırada işlem yapan kadının işlemi biraz uzun sürdü, bu eleman sıra ona gelince kadın ayrıldıktan sonra hemen söylenmeye başladı, pislik, yiyorsa karşısına çık yüzüne karşı söylesene mal, ben şuyum de hadi desene, yemez değil mi, kimsin sen ha kimsin, iki sıkımlık canın var, alıcan ağzının payını değilmi, anca arkasından laf edersin, yada ima yaparsın, köpekleşirsin, tipe baksan tam apaçi diye tabir ettikleri bir tip early twenty lerinde, yani demem o ki, sıra bekleme bile kültürü olmayan toplumuz, trafik desen saygı sıfır, el kol haraketleri, küfür, kadınlar bile, kavga toplumundan başka bir özelliği, modernlikten kırıntı nasibini almamış bir toplum, gençlik berbat halde, ne kitap okuyorlar nede başka bir şey, sporda yapmıyorlar, sokaklarda mal mal boş boş geziniyorlar.

İyiye gideceğimize kötüye gidiyoruz.

İleri bisikletin anadolu yakasında da şubeleri var onlarında müşteriye karşı tutumları sirkecidekine benzer mi ?

Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım ben farklı bir noktadan bakmak istiyorum nereden alınır derseniz Bakırköy metin bisiklet derim özellikle metin bey son derece ilgili ve alaka gösteren bir arkadaş tavsiye ederim..

• Beğen
Bu konuyu kendilerine mesaj olarak gönderdim. Eğer ciddi bir firma ise ilgilenmeleri gerekir.

Geri