Tekrardan herkese merhabalar, daha önce salcano astro 29 hd modelini görüp beğenmiştim ve forumda konu açmıştım(
Salcano astro 29 hd sizce?) tam almaya karar verdiğim anda dershane danışman hocamın zoruyla(derslere odaklan) vazgeçtim
ama sonradan benim için ne kadar hayırlı olduğunu gördüm, bir arkadaşımın mtb sini bir gün kullandım ve normal bir sürüş yaşadığımı düşündüm daha sonra decathlon mağazasında yol bisikleti ve şehir bisikleti deneyince ağzım açık kaldı :O resmen süzülüyordu ve o hantal yol gidişli mtb yi almadığım için çok memnunum,bu ay içinde alıyım artık diyorum,ha aldım ha alıcam diye diye 4 ay oldu neredeyse ve bu arada internette çok faydalı konular okudum ve kriterlerimi oluşturdum, neyse kısa kesiyim yine bi ikilemde kaldım sizlerden de yardımcı olmanızı rica ediyorum.
Daha önce sahilde sürmeyi ve belki ayda bir araziye çıkmak için bisiklet arıyordum ama şimdi ablamında gazıyla yaz sonunda bisikletle istanbul-izmir yapmak istiyorum, kondisyonum yetersiz olursa gerçi Bursaya vapurla geçicem ama yarı yoluda otobüs yapabilirim neyse sorunum şu an o değil ama neden fikrimin değiştiğini anlamış oldunuz. Maddi durumum o kadar iyi değil öğrenciyim yani iyi bir yol bisikleti alamam o yüzden bütçeme uygun(1000-1200 tl) bi hibrit arıyorum ben iki seçenek buldum
-carraro sportive 225
-bianchi touring 727
carraroyu daha önce forumda önermişlerdi ama o zaman pek dikkat etmemiştim bu ikisi arasında kaldım
carraro sportive 225:
Kadro:------------- ALÜMİNYUM 6061. 1.1/8" YARI ENTEGRE
Maşa:--------------28''SUNTOUR NEX-DS MLO 63 MAŞADAN KİLİTLİ
Sele:---------------SELLE ROYAL SHADOW
Krank Takımı:-------SHIMANO FCM131 48X38X28
Arka Değiştirici------SHIMANO ALTUS
Ön Değiştirici-------SHIMANO TOURNEY TX51
Vites Kolu----------SHIMANO ALTUS SL-M310 3X8
Fren---------------SHIMANO BRM395 HİDROLİK DİSK
Lastik--------------CST 700X35C 37-622 SİYAH
Jant---------------28'' CARRARO ÇİFTKAT ALÜMİNYUM 32H DİSK
1035 TL KDV Dahil Fiyatlardır.
bianchi touring 727:
Fren--------------SHIMANO BRM395 HİDROLİK DİSK
Jant--------------28'' BIANCHI ÇİFTKAT ALÜMİNYUM 32H DİSK
Kadro-------------ALÜMİNYUM 6061. 1.1/8"YARI ENTEGRE
Lastik-------------CST 700X38C 40-622 SİYAH
Maşa-------------28'' SUNTOUR SF14 NEX-DS MLO 63 1.1/8" MAŞADAN KİLİTLİ
Sele--------------SELLE ROYAL 8014UR SHADOW
Vites-------------SHIMANO ALTUS
Vites Kolları-------SHIMANO ALTUS SL-M370 3X9
Krank Takımı------SHIMANO ALTUS FCM371 48X36X26
1134 TL KDV Dahil Fiyatlardır.
aslında sorularım daha çok bisikleti inceleyen ve kullananlara
-bisikletin arkasına bagaj balanıyormu.
-hidrolik frenler yokuş aşağı ısınıyor ve durdurma mesafesi azalıyormuş doğrumu
-benim kilom 104 20kg da bagaj bağlandığını düşünürsek ortalama 130 kg olacak bu jantlara aşırı baskı yaparmı
-benim boyum 194 bacak boyum 92 bu tarz bisikletlerde kadro boyu kaç olmalı
-bu bisikletlerin kadro boyu internette yazmıyor bileniniz varmı
-hidrolik frenin gereksiz olduğunu düşünüyorum ama v fren seçeneği az, tarzı berbat yada rengi kötü(sportive 224) sizce bana fazla masraf çıkarırmı
-bu bisikletlerden hangisi hem uzun yol, hem şehir içi, hemde bozuk yolda daha iyi gider
-kullanıpda memnun kalmadığınız özellikler nelerdir