Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Sportive 224, 225 ve 227 hakkında

Fırat Bey,
2 boyu var, 46 ve 51. Ben de 51 lik almaya gitmiştim fakat 46 çok daha iyi oldu. Boyum 1.76cm.
Hayırlı olsun güzel bisiklet aldınız.

• Beğen
Tepkiler: fırat şölen
Scudo
Yaklaşık 6 ay önce sedona 701 bisikletim vardı . kapımın önünden çaldılar . Sabah bisikletimi koyduğum yerde göremeyince çok üzülmüştüm .. onun üzerine bir müddet bisiklet alma imkanım ve zamanım olmadı ... 1 ay öncesine kadar tekrar bisiklet alma kararı verdim ve araştırmaya koyuldum ... o marka senin bu marka senin araştırma üstüne araştırma ... bisikletforum.com' a açtığım konularda bilgilendiren ve ilgilenen arkadaşlar çok yardımcı oldular ve sonunda carraro sportive 225 almaya karar verdim .. istanbul kadıköyde oturuyorum , gezdiğim yerler genelde sahil boyları oluyor, en fazla gittiğim yer vapura binip beşiktaş tarafına geçmek oluyor ki ordada bir dağ bisikletine ihtiyacım olmadığını düşünerek bu kararı aldım ... yaklaşık 5 gündür bisikleti kullanıyorum ve diyorum ki iyiki sedona 701 i mi çalmışlarda boyle bir bisiklet almışım .. tabiki sedona 701 de kullanım amacına göre güzel ve rahat bir bisikletti ama beni yoruyordu şehirde kullandığım için ..şimdi her bisikletime binip pedalı çevirdiğimda çok büyük haz alıyorum ve her geçen saniye carraro sportive 225 e aşık oluyorum ... bir yüksek modele geçinceye kadar kendi kriterlerinde şimdilik benim favorim carraro sportive 225 ... herkese kazasız belasız sürüşler kulaklık takıp müzik dinlemeyi unutmayınnnn! sevgiler

• Beğen
Tepkiler: fahrettin başaran
Ne güzel size ben de mtb de carraro bianchi ve salcano arasında galdım:mad:

Merhaba

Carraro 225 aldım 2 hafta filan oldu ilk bakım ücretsiz mi oluyor.

Bugün dik bir rampa indim ön freni sikinca ön lastigin sola doğru kaydığını fark etti bu normal mi ?

Merhaba,

Öncelikle bisikletiniz hayırlı olsun. kazasız belasın bol pedallar diliyorum.
ön freni sıktığınızda jant hafif sola doğru yatıyorsa ve freni bıraktığınızda düzeliyorsa bu sorun büyük ihtimalle jant montajı sırasında mili tam olarak yuvasına oturtmadan sıkmış veya gevşek bırakmış olabileceklerini gösterir. Ayrıca mil maşalı olduğu için herhangi bir yere uğradığınızda bisikletinizden indiğinizde veya bisikletin başına çoluk çocuk geldiğinde ve bisikletinize el sürdüklerinde, mil kilit maşalarını kontrol ediniz kurcalayıp açık bırakmış olabilirler, allah korusun avrupada suikast sayılabilecek birşeydir.
Bisikletin lastiğini durduğunuz yerde boşta el ile serbest döndürdüğünüzde akordu bozukmuş gibi sallanma,yalpalama yapıyorsa aynı nedenden olabilir. en kısa zamanda servise gitmeniz iyi olacaktır. zira servisler fatura tahinden sonra ilk 1 ay boyunca ücretsizler..
Bende aynı bisikleti 4 gün önce aldım ve alyan vidaların birçoğunun yeteri kadar sıkılmadığını fark ettim. Allah'tan başıma geleceği biliyormuşum gibi alyan set almıştım. (aliminyum yüzeye sahip bölgeleri fazla sıkmamak gerekmektedir.)
Selam ve saygılarımla bol pedallar dilerim..

Kesinlikle Carraro Sportive 225 konusunda size katılıyorum. kazasız belasız sağlıklı ve mutlu bol pedallar diliyorum. 4 gün önce ben de carraro 225 sahibi oldum ve ilk turumu attığımda kendimi yüksek bir atın üstündeymiş gibi hissettim. Pedalladıkça inanılmaz kolay hız kazanan ve bu hızını düzde çabuk kaybetmeyen bir bisiklet. Sevgiler...

Merhaba bisikletforum üyeleri mağlum okullar kapanıyor ben 16 yaşında lise 2 ögrencisiyim çocuklugumdan beri her yaz bisiklete binerim fakat yeni anladım ki yıllardır vücuduma işkence çektiriyormuşum cenix adlı saçma bi markanın bisikletine yıllardır bindim çok hantal bir bisiklettir kendisi ve artık gerçek bir bisiklet alma ihtiyacı hissettim çok fazla bi bütçem ve bilgim yok malesef size sorum Carraro 225 i kaça bulabilirim ? İstanbul bahçelievlerde yaşıyorum ve + olarak bu bisikleti almalımıyım + ve - yönleri nelerdir gerçekten çok hoşuma gitti ve tek sıkıntı pek fazla bütçem yok elimde 400 lira gibi ufak bi bütçe var fakat eğer bu dönem teşekkür alırsam ailemden para istemeye yüzüm olur nasolsa kapı gibi belgem var derim :) bu 400 liraya ne kadar daha eklersem bu bisikleti alabilirim ? Teşekkürler...

@Hüseyin Camcı

225 bildiğim kadarıyla 1035 TL
224 desek bi düşük modeli o da bütçenizin 2 katı 855 TL

Ayrıca sizin bütçenize güzel, sizi pek yormayacak bisiklet bulmak çok zor hatta imkansız. O fiyat aralığında bulacağınız bisiklet, sizin suan kullanmakta oldugunuz bisikletten cokta farklı olmayacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Ali Ç.
@Emre Tekinarslan
Peki 2.el almayı düşünürsem ne olur önerirmisiniz ? Geçen forumda bi arkadaş 225 i 600 liraya bulmuş çokta memnun bu da kafamı kurcalamıyor değil

@Hüseyin Camcı

O biraz da şans işi arkadaşım. Ben bulamam, sen bulursun falan...
Temiz bir ikinci el de olabilir tabi, ama iyice araştırıp görmeden hatta mümkünse anlayan birisininde görmesini sağlayın eğer 2. el bi model düşünüyosanız.

Ben Bianchi Speed 4000 aldım, Carraro Sportive 224 ile Salcano City Sport 40 arasında kalmıştım. Bütçemi arttıramadım, satıcı bulamadım bla bla bla.. Sonunda Bianchi aldım.
Salcano City Sport 40a da bi bakın
Bide Salcano City Funlar var mesela 580 lira mıydı neydi City fun 70. Bütçenize de uyuyor sayılır hem.

Tekrardan herkese merhabalar, daha önce salcano astro 29 hd modelini görüp beğenmiştim ve forumda konu açmıştım(Salcano astro 29 hd sizce?) tam almaya karar verdiğim anda dershane danışman hocamın zoruyla(derslere odaklan) vazgeçtim :( ama sonradan benim için ne kadar hayırlı olduğunu gördüm, bir arkadaşımın mtb sini bir gün kullandım ve normal bir sürüş yaşadığımı düşündüm daha sonra decathlon mağazasında yol bisikleti ve şehir bisikleti deneyince ağzım açık kaldı :O resmen süzülüyordu ve o hantal yol gidişli mtb yi almadığım için çok memnunum,bu ay içinde alıyım artık diyorum,ha aldım ha alıcam diye diye 4 ay oldu neredeyse ve bu arada internette çok faydalı konular okudum ve kriterlerimi oluşturdum, neyse kısa kesiyim yine bi ikilemde kaldım sizlerden de yardımcı olmanızı rica ediyorum.

Daha önce sahilde sürmeyi ve belki ayda bir araziye çıkmak için bisiklet arıyordum ama şimdi ablamında gazıyla yaz sonunda bisikletle istanbul-izmir yapmak istiyorum, kondisyonum yetersiz olursa gerçi Bursaya vapurla geçicem ama yarı yoluda otobüs yapabilirim neyse sorunum şu an o değil ama neden fikrimin değiştiğini anlamış oldunuz. Maddi durumum o kadar iyi değil öğrenciyim yani iyi bir yol bisikleti alamam o yüzden bütçeme uygun(1000-1200 tl) bi hibrit arıyorum ben iki seçenek buldum

-carraro sportive 225
-bianchi touring 727

carraroyu daha önce forumda önermişlerdi ama o zaman pek dikkat etmemiştim bu ikisi arasında kaldım
carraro sportive 225:

Kadro:------------- ALÜMİNYUM 6061. 1.1/8" YARI ENTEGRE
Maşa:--------------28''SUNTOUR NEX-DS MLO 63 MAŞADAN KİLİTLİ
Sele:---------------SELLE ROYAL SHADOW
Krank Takımı:-------SHIMANO FCM131 48X38X28
Arka Değiştirici------SHIMANO ALTUS
Ön Değiştirici-------SHIMANO TOURNEY TX51
Vites Kolu----------SHIMANO ALTUS SL-M310 3X8
Fren---------------SHIMANO BRM395 HİDROLİK DİSK
Lastik--------------CST 700X35C 37-622 SİYAH
Jant---------------28'' CARRARO ÇİFTKAT ALÜMİNYUM 32H DİSK
1035 TL KDV Dahil Fiyatlardır.

bianchi touring 727:
Fren--------------SHIMANO BRM395 HİDROLİK DİSK
Jant--------------28'' BIANCHI ÇİFTKAT ALÜMİNYUM 32H DİSK
Kadro-------------ALÜMİNYUM 6061. 1.1/8"YARI ENTEGRE
Lastik-------------CST 700X38C 40-622 SİYAH
Maşa-------------28'' SUNTOUR SF14 NEX-DS MLO 63 1.1/8" MAŞADAN KİLİTLİ
Sele--------------SELLE ROYAL 8014UR SHADOW
Vites-------------SHIMANO ALTUS
Vites Kolları-------SHIMANO ALTUS SL-M370 3X9
Krank Takımı------SHIMANO ALTUS FCM371 48X36X26
1134 TL KDV Dahil Fiyatlardır.

aslında sorularım daha çok bisikleti inceleyen ve kullananlara
-bisikletin arkasına bagaj balanıyormu.
-hidrolik frenler yokuş aşağı ısınıyor ve durdurma mesafesi azalıyormuş doğrumu
-benim kilom 104 20kg da bagaj bağlandığını düşünürsek ortalama 130 kg olacak bu jantlara aşırı baskı yaparmı
-benim boyum 194 bacak boyum 92 bu tarz bisikletlerde kadro boyu kaç olmalı
-bu bisikletlerin kadro boyu internette yazmıyor bileniniz varmı
-hidrolik frenin gereksiz olduğunu düşünüyorum ama v fren seçeneği az, tarzı berbat yada rengi kötü(sportive 224) sizce bana fazla masraf çıkarırmı
-bu bisikletlerden hangisi hem uzun yol, hem şehir içi, hemde bozuk yolda daha iyi gider
-kullanıpda memnun kalmadığınız özellikler nelerdir

Seninki gene bir şey mi. Ben bir ara utancımdan konu açamaz hale gelmiştim :)

Carraro Sportive 227 alabilirsiniz pazarlıkla.
Sportive 225 kullanıcısıydım ve gayet memnundum bisikletimden 227 size hakkını vericekdir.
Açıkcası bende 1 - 1.5 aydır yol bisikleti arayışındayım, hala neyi seçiçeğimi bilmiyorum. :)

ikisi aynı bisiklet hatta touring 727'ye sportive 226 diyebilirsin. 225 ile aralarında yaklaşık 100tl var. kadroları aynı. her ikisini de alsan aralarında fark görmeyeceksin. 727 27 vites o kadar.

geçen 727 aldım ben. gayet güzel bisiklet düz yolda tepkileri çok iyi. 225 ile aralarındaki tek fark dediğim gibi vites sayısı.

sorularına cevap vermeye çalışayım:
-yukarıdaki resimde arka disk fren telinin geçtiği bornun sele borusu ile birleştiği yere yakın üzeri plastikle kapatılmış delik var. resme dikkatli bakarsan görebilirsin. kablo hafif bombe yapıyor orada. 225 resminde daha belirgin. yuvarlak siyah renkli bir leke gibi duruyor.
-diskler üzerinde hava kanalları var. fren performansını etkileyecek kadar ısınacaklarını sanmıyorum ancak bununla ilgili yorum yapmak için yeterli tecrübem yok.
-ben 102 kiloyum boyum 1.93 ben binerken bisiklette pek bir sıkıntı yok ancak bagaj eklenince ne olur bilemiyorum. bana sorarsan pek te sorun olmayacaktır.
-bu bisikletlerin 2 kadrosu var 46-51. 51 olanı aldım rahat binebiliyorum.
-hidrolik disk ile olan ilk tecrübem bana sorarsan kesinlikle değer. bu kadar rahat fren yapabilmek harika bir şey. almadan önce bayaa bir tereddütteydim. çok fazla kişi ile görüştüm. turlara çıkan elemanlarda var aralarında, sorun yaşamadıklarını söylediler. ancak bu kişiler tamir işinden anlayan elemanlardı.
-hafif engebeli arazide bu bisiklet ile pek sıkıntı yaşamadım ancak dağ bayır gezersen ne olur bilemiyorum.

bu arada ben bu bisikletle yaklaşık 10km filan yaptım yani tecrübem fazla yok.

@Umut Tekin

Aynen bende yazsammı yazmasammı diye tereddüte kaldim

LG-P880 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

maşallah boyun çok uzun.
bence sen bisikletten önce kendine kadro boyu bul.
bunu iyi araştır çok zorluk cekersin.
kafadan bi hesap yapalım bak ; selen 15 cm yukarda olsa krank kolun 17 cm olsun ne etti 32.
senın bacak boyu 92 - 32 = 60 kadro boyu lazım.
hadi aşşa yukarı bıraz oynatalım sana en kötü 58 ila 62 kadro boyu şart.

yoksa ağrıdan kurtulamassın.
önce bunu bul.

sorulara gelirsek,hibrit modellerin %90nında bagaj delikleri mevcuttur.
brm 395 frenlerin yokuş aşşağı inerken ısınmaları normaldir.
çünkü shimanonun en alt serileridir.
ama o kadar kafanızda sorun etmeyin üst seviye frenlerde ısınıyor.
tabi üst seviyler daha cabuk soğuyor.
fakat şehir içinde bu size hiçbir problem çıkartmaz.
hayli hayli brm395 frenler iş görür

kıvılcım baykan abicim iltifatlar için teşekür ederim.
bu tarz bisikletlerin kadro boyu 20-21 gibi gidiyor yani 60cm kadro kaç inç e denk geliyor acaba?

Trek şehir bisikletim var (dropbara çevrilmiş), benim de boyum 1.95. Kullandığım boy 22.5" (57-58cm). Ufak tefek ayarlamalarla kendime uydurdum. (Gidon boynu, daha uzun sele borusu gibi).
Daha önce Carraro'nun 21.2" lik dağ bisikletini kullanmıştım, onu da kendime uydursam da yine de ufak kalmıştı. Ondan önceki 20"'lik Kron'um zaten at sırtında kelebek gibiydi :).

İkisi de donanım ve kadro yapısı olarak neredeyse aynı (bianchi 27 vites olduğundan bana göre bir tık önde), arkadaşlarında belirttiği gibi boyunuza uygun kadroyu hangisinde bulursanız onu almanız mantıklı olur.

Nexus 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri