Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro sportive 327 güncesi

@yorgun bekçi

Düz yolda oluyor hocam.

Dün ilk turumu yaptım. Batıkent’ten ulus’a ordan geri Batıkent’e döndüm. Telefonun gps ine göre yaklaşık 45 km yol yaptım. Sanırım 10-12 yıldır bisiklet binmeyen biri için ilk gün fazla oldu. Şuan zor yürüyorum :)) Daha önce motor kullanıyordum. Trafikte araçlar bize saygısız diyordum ama bisiklet için ise durum daha vahim. Gerçekten zorlandım. Araçlar çok saygısız.

Bisiklete gelince; selesi dışında herşey normaldi. Sele beni bitirdi. Hala acıyor yani o derece :) dönüş yolunda dayanamadım ankamall decathlon a uğradım. Jelli sele kılıfı 30 tl ve direk ergonomik sele 50 tl idi. Seleyi komple alsam mı acaba die düşündüm ama daha ilk günden gerek yok dedim ve jel sele kılıfını aldım.Pek bir farkı olmadı gibi. Bakalım sele olayını çözeceğiz inş.

Kask almak istiyorum. Decathlondan alayım mı yoksa sizin öneriniz var mı ? Aliexpressden coolchange markasından yol bilgisayarı, eldiven falan sipariş ettim. Sanırım 15 gün içinde gelir.

Buarada batı Ankara diye bir grup varmış. Salı buluşmasına katılacaktım ama ulus a git gel öldüm, eve girince direk kendimi yatağa attım. Haftaya inş katılacağım.

51 kadro aldım. Boyum 1.76, kilom 96 ve ayak içi boyu ise 77 cm. 56 nasıl olurdu acaba. Küçük mü aldımki. Biraz küçük mü geldi diye düşündüm de.

11.04.2018 tarihli güncelleme
Geçen cuma kısa bir tur yaptım. 4-5 km kadar. Popo hala ağrıyordu. Seleye alışmak zor olacak sanırım. Küçükken böyle problemler olmazdı hiç. Kilodan kaynaklı mı acaba. İlk gün biraz fazla zorladım sanırım.

O yüzden ara verdim. Bugün iş çıkışı yine 5-10 km ilk bir kısa tur yapmayı düşünüyorum. Belki sinemaya falan giderim.

Buarada satıcının verdiği kilit biraz dandik geldi. Decathlondan aldık bir kilit. 10 üzerinden 3 seviyesindeymiş. Sanırım 30 tl idi. İkisini birden kitlicem. Caydırıcılık olsun.

Aliexpress coolchange den sipariş verdiğim ürünler gelmedi. 12 gün oldu. Bakalım hayırlısı.

Dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    108 KB · Okunma: 52
  • Beğen
Tepkiler: ahmet afşar
Scudo
Öncelikle hayırlı olsun. Selede ayakkabı numarası tam olması gerekiyor, seleniz uygun değilse ve ayarlanmamışsa ağrı yapma olasılığı yükselir. Selenizin düzlem, ileri geri ve yükseklik ayarı önemli. Sele seçimi hakkında Çağrı Terzioğlu'nun çok güzel videoları var, onları ve diğer ayarlar için Youtubedan izleyiniz. Ben su terasizi ile tam düz yapıyorum ama uzun turlarda ağrı yapıyor, hafif aşağıya baktığı zaman sıkıntı olmuyor, biraz kayma yaşasamda.

@rkurtcu

Hocam izledim videoları. Bisikletin üzerinde gelen sele bana uygun değil evet. Yeni sele alacağız o zaman. Bugünde kısa bir sürüş yaptım 3-4 km kadar sele gerçekten çok rahatsız.

15.04.2018 tarihli güncelleme:

Bugün 35-40 km arası pedalladım. Batıkent - etimesgut yaptım. 3 farklı bisikletçi gezdim. Hepsiburada dan elite marka iceberg termal suluk almıştım onu da test ettim. Beğenmedim. Soğuk tutmadı tam olarak. Onun dışında decathlondan ortası gidon şeklinde jelli şort almıştım. Çok işe yaradı. Geçen seferki acı sızı ağrı olmadı. Ayrıca zefal marka yama kiti aldım. İç lastik olarak ne alayım sizce ?

Aliexpress kargolarım hala gelmedi. Birde nazar çıktı bisikleti alırken hediye ettirdiğim arka led ışığım düştü ve kırıldı. Neyse yenisini alacağız artık.

Bisikleti alalı 13 gün oldu yaklaşık 90 km yol yaptım. 1. Ayın sonunda 200 km yi devirip ilk bakım ve ayar için bisikletçiye gitmem gerektiğini söylemişlerdi. Böyle birşey var mı ?

@DevilsbutcherMerhaba hocam. Bende ayni yerden ayni modeli almistim. Hatta bende batikentteyim[emoji4]. Pedala basarken bir titresim hissediyorum sizdede varmi benzer sorun. Kontrol ettim herhangi bir surtme v.s. yok tekerlerde zincirde. Sanirim pedal gobegi ile alakalı.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@tasso40

Evet hocam var. Birde ses var biraz. Siz ne zaman aldınız ?

@DevilsbutcherNet tarih hatirlamiyorum ama 3 hafta oldu yaklaşık. Bende de hafif ses var anladigim kadariyla on vites degistirici ayari için aynakolda bir etiket var zincir buna surtunce yapiyor sesi.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba ilk yorumum olacak bugün tarihi ile bende almış bulunuyorum.
Sağ olsun facebook grubundan arladaş çokçok yardımcı oldu,
Bir önce ki bisikletim çalındığı için kaskım km sayacım yok inşallah zamanla tamamlıyacağım bu arada ilkkez bu seviye bir biiklet sürdüm bana göre muhteşem gidişi hızlanışı yokuş performansı not ilk sürüşüm tahminen 7 km civarı sürdüm.
Tekerinize taş değmesin

Bugün 25 km düz ancak inişi çıkışı bol bir tur yaptım inanılmaz keyif aldım.
Biraz daha hızlanmam gerekiyor molalar ve sigara dahil 2 saat sürdü

• Beğen
Tepkiler: Şeffaf ve tasso40
@yorgun bekçi hocam bende de 321 var michelin protekli siyah renkli acaba benimki de mi 2015 oluyor? 2017 si 1000 tl iken 750 ye aldım kafama takmıyorum ama merak ettim

@Desert Fox

Sıfır aldıysanız uygun fiyat. Carraro 3 serisinde 2015 e kadar michelin kullanmış daha sonra fiyat artırmamak için kullandığı malzemelerden kısmış 2016 dan itibaren michelin lastik kullanmamış yani bu demek oluyorki 2015 ve daha alt bir model olabilir die düşünüyorum. Sanırım 327 gibi 321 de şuan üretilmiyor. 2017 den sonra 324 ve 330 üretimde şuan.

• Beğen
Tepkiler: Desert Fox
@Devilsbutcher sifirdi hocam,kart puani ile 700 geldi neredeyse memnunum.michelin protekler eskidi bendekiler 1280 km yaptim 7 ayda bakalim bir cift schwalbe kojac almayi dusunuyorum

(link)
benim boyum 1.78 fakat bu linkte sadece 46 ve 51 beden kadrolar var bana fazla büyük veya küçük gelir mi?

@Ferhat Karaca hocam dağ bisikleti değil zaten? soruyu anlamadın sanırım

@rhaegar boy 1.76 bacak iç boyu 77 cm ben 51 kullanıyorum. Memnunum. Aslında 48 olsa tam olurdu. Ama olmadığı için küçük olanı değil büyük olanı seçtim. Siz benden 2 cm daha uzunsunuz size de 51 tam gelir gibi ama bu işte en önemli kıstas bacak iç boyu. Yani 77 den kısa ise 51 sizi rahatsız edebilir. Çünkü benim şuan tam ucu ucuna kurtarıyor.

28.05.2018 tarihli güncelleme

Arkadaşlar bisikleti alalı yaklaşık 2 ay olacak ve yine yaklaşık 500 km kullandım. Devathlondan aldığım pedli içlik ile sele ağrısını çözdüm. Frenler şimdilik idare ediyor. Ama en yakın zamanda baradine üç renk papuç takacağım. Bisikleti aldığımdan beri yaklaşık 700 tl ilk ekipman ve aksesuar alışverişim oldu. Şuan için pek bir eksiğim yok gibi.

Sol pedaldan tık tık bir ses geliyor. Alyan ile sıktım ama geçmedi. Sanırım bu kronik bir sorun. Ayrıca vites geçişlerinde arka aktarıcı bazen zor geçiyor gibi oluyor sert ve sesli geçiyor. Bir ayar gerekiyor sanırım. Sizce Ankara’da hangi bisikletçiye götüreyim.

İlk bakım ücretsiz mi ? Birkaç yerde garanti belgesinden kupon çıkıyor yazmışlar. Ama bende kupon çıkmadı.

@rhaegar Hepsiburada yerine direkt mağaza ile irtibat kurabileceğiniz bir siteden almanızı tavsiye ederim. Güncel ürün bilgisi, kadro boyu, stok bilgisi gibi şeyleri sorarak. Hepsiburada'da mağaza ile direkt soru-cevap irtibatı sağlanamadığı için bazı ilanlarda ilan açıklamaları ve fotoğraflar yanıltabiliyor.

@rhaegar Boyunuz 1.78 ise 46 size küçük gelir diye düşünüyorum, yine de acele etmeyin, sorun ve araştırın.

@rhaegar

Hayırlı olsun hocam.

Arkadaşlar yukarıda yazdığım sorulara cevabınız var mı ?

Arkadaşlar çalıştığım Accell Bisiklette, depoda kalan son 51 kadro bir adet sportive 327 var. Almak isteyen olursa özelden mesaj yazabilirsiniz. Alışverişi n11 üzerinden (Gülcenbay Bisiklet) yapabilirsiniz.

Geri