Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Sportive 330 (2016 Model)

kokanche

Üye
Tepki
65
Bisiklet
Carraro
Merhaba;

Geçen sene aldığım, severek bindiğim (gerçi bir süredir rahatsızlığım nedeniyle kullanamadım) bisikletim, Carraro Sportive 330'u sizlerle paylaşmak istedim. Kısa bir süre doğada ki hallerini de paylaşacağımı umuyorum..

20170324_075749.jpg 20170324_075801.jpg 20170324_075813.jpg 20170324_075907.jpg 20170324_075941.jpg 20170324_080013.jpg 20170324_080057.jpg 20170324_080114.jpg 20170324_080122.jpg 20170324_080146.jpg 20170324_080159.jpg 20170324_080212.jpg

Scudo
Hocam amortisör ariyormusunuz hiç ? Yani hiç keşke amortisör olsaydı dediğiniz oldu mu

• Beğen
Tepkiler: Veysel A.
Hocam çok güzel Bisiklet, daha iyi günlerde de kullanırsınız umarım.

@yb672501 düz maşalı bir tur bisikleti kullanıcısı olarak söylüyorum daha da bi ayrı güzel oluyor. Ama size kalmış.

Benim amortisör arıyor yada aramıyor olmam size referans olmasın. Eğer ki bu tarz bir bisiklete geçecekseniz önce bunu sonra da amortisörlü modeli olan 230'u deneyin muhakkak. Hangisinin geometrisini severseniz omu alın.

Ama şunu söyleyeyim, 230 modelinde amortisör olduğu için gidon daha yüksekte. Sürüsü daha keyifli oluyor. Bunda biraz alçakta. Ben de açılı gidon boğazı ile farki kapattım.

@Işıklar Gazisi

Çok teşekkür ederim. Size de iyi sürüşler olsun..

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Güle güle kazasız belasız kullanın. Ben de geçen Pazar günü 327 Sportive alarak çocukluktan sonra bisiklet tutkusuna geri döndüm.
@yb672501 Düz maşa eğer iyi zeminde kullanıyorsanız genelde daha verimli. Hem pedal gücünü sönümleyen amörtisör yok hem de daha hafif oluyor

Görüşleriniz için çok teşekkürler

Kız arkadaşıma bu bisikletten alacağız.
Ama kelebek gidonlu, çamurluklu, bagaj ve az daha geniş lastiklerle gelecek. Çünkü amacımız bir tur bisikleti toplamaktı.
Güvendiğim usta önerdi bisikleti. Bu durumda bu bisikleti tam teşekküllü bir tur.bisikletine çevirelim istedik.
Siz sürüş olarak deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Ben bir soru sormak istiyorum.Amortisorlu bisikletten tur bisikleti olur mu ? Yani uzun yollar yapılır mı

@yb672501 olur elbette. Sadece biraz ağırlık ve sürüşte güç kaybı olur ancak ikisi de turculukta öncelikli konular değildir.
Ama şahsen düz maşa tercih ederim ki kendi tur bisikletim de amortisörsüz.
Özellikle kalın lastik ve çelik kadro varsa zaten sarsıntıları daha az hissettiriyor. Ancak daha ince lastik ve haliyle yüksek basınç için amortisör konfor yaratabilir.

• Beğen
Tepkiler: ercerh
Tasarımı çok şık, Maşallah. Akvaryum gibi seyrediyorum...

Günaydınlar;

Yorum ve beğenileriniz için teşekkür ederim.

Geçen sene Ağustos'tan beri bu bisiklet bende. Bundan evvel kalın lastikli, amortisörlü bir MTB (RR340) vardı. Sürüş konforu olarak fark ettiğim durumları paylaşayım sizlerle;

1-) MTB'yi de genelde şehir içinde kullanıyordum. CS 330'u da şehir içinde kullanıyorum. Asfalt yolda amortisör konfor sunmuyor. Bu nedenle 330 bir tık önde. Ancak arnavut kaldırımı gibi zeminlerde, "330 için konuşuyorum" bileklerimde karıncalanma oluyor. Bu durum MTB'de olmuyordu. Çünkü hem amortisör darbeleri emiyordu hem de lastik kalınlığından daha az darbeye maruz kalıyordum.

2-) Amortisör olmaması nedeniyle 330 daha hafif. Lastikleri de ince olunca düz, asfalt yollarda süratli ve konforlu bir sürüş sağlıyor.

3-) 330'da 3x10 Deore vites sistemi var. Bu nedenle bayır, yokuş, rampa tırmanmak daha kolay ve daha süratli oluyor.

4-) İlk zamanlarda, 330'u bir süre kullandıktan sonra (aynı gün içinde, 50 km'lik turlarda) amortisörlü bir MTB'ye geçtiğimde (yanımdaki arkadaş ile takas ettiğimizde) ilk dikkatimi çeken şey MTB'de gidonun daha yüksekte olması oluyordu. Sanırım ben yüksek gidon geometrisini daha çok seviyorum. Bundan dolayı 330'a açılı bir gidon boğazı takarak sorunun çoğunu hallettim. Belki bir de barend (boynuz) vs ile farklı bir deneyim de kazanırım.

5-) Kelebek gidonu çok düşündüm. Ancak vazgeçtim. Çünkü gidon üzerindeki fren ve vites sisteminin olduğu kısım bedenime daha yakın olacak (aşağıdaki resimde D uzunluğundan bahsediyorum). Bu durumu seveceğimi pek sanmıyorum. Bu nedenle de yukarıda değindiğim gibi daha uzun bir kol mesafesi sağlamak için barend'e yöneleceğim.

001.jpg

@kokanche hocam durumun tam da üzerine basmışsınız. 50km+ mesafeli turlar için ben de artık kelebeğe geçmeyi düşünmüştüm ki elciklerin daha da yaklaşması beni vazgeçirdi. Yakın zamanda ben de bir çift bazende geceyi planlıyorum. Belki iki çift de kullanabilirim birini dropbar misali takaraktan ;)

Düz maşa ya gelirsek... Arnavut kaldırımlar tamamen bir facia. Ancak onun dışında bozuk satıhlı yollar, toprak yollar ve patikalarda sürerken hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. Vücudunuz aslında en doğal amortisör. Birkaç küçük hareket ile sonumlenemeyecek bir engel yok o Arnavut kaldırımlar dışında tabii :D

• Beğen
Tepkiler: kokanche
Arkadaşimda aynisi var ara ara değiştiriyoruz gerçekten çok güzel bisiklet, keyifli sürüşler :)

slm acil cevaplarsanız sevinirim benim boyum 1,86 M kadro boylu sportive 330 alacam acaba sıkıntı yaşar mıyım küçük kalırmı yada gidonu değiştimr ,ht,yacı duyarmıyım

@fatih altınoran

M boy ufak kalır. Zira benim için bile tam sınırda. En büyük boy satın almanızı öneririm. Bildiğim kadarıyla L kadro olacak. Varsa XL bile düşünebilirsiniz. Yine de deneyim derim.

sizin boyunuz kaç cm ve bisiklet kadro boyu kaç koltuğu kaldırmamızın faydası olur mu acaba 2. el alacamda km saati lambalar suluk içinde 1800 tl fiyat iyimidir pek kullanılmamış garanti devam ediyor

@fatih altınoran

Boyum 1.78 m
İç bacak boyum 75 cm
Bisiklet M kadro
Fiyat iyi gibi. 2016 modeller geçen sene 2.150 TL'ye satılmıştı.

carraro sportive 225 in 2016 modeli ile sportive 330 arasında kaldım zira sportive 330 hakkında pek bilgi yok satışta pek yok 225 alsam çok şey kaybeder miyim üstatlar

peki son soru 1800 tl ye araç taşıma aparatlı kilometre saat reflektör suluklu temiz carraro 330 mu dezantajı boyum 1,86 kadrosu M ikinci olarak 2016 model sıfır sportive 225 serisimi ek donanım yok fiyatı 1300 tl cevap bekliyorum hemen karar vermeliyim

Geri