Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

Scudo
Sele altı çantası, çamurluk ve port bagaj tavsiyelerinizi bekliyorum.

Sizce hangisi ?

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: taxman
@tesla42 teşekkürler tam onu alayım diye karar vermişken sizden de onay geldi :harika:

(link)

bu iş görür mü sizce@tesla42

• Beğen
Tepkiler: tesla42
224, 225, 227 modelleri arasındaki farkların açıklandığı bi yazı var mı forumda ?

@1dost
Ayarlanabilir ışık özelliği var.Fiyatıda uygunmuş.Rahatlıkla işinizi görür.

• Beğen
Tepkiler: Demir Atlı Adam
Arkadaşlar 1000-1500 Tl'ye kadar şehir bisikleti tavsiyesine ihtiyacım var, yaklaşık son 20 sayfayı okudum ama önerilen bisikletler hep sportive 224 227 vs bu modeller, ben de bu tasarımı hiç beğenmedim nedense. Çok ince geliyor gözüme, ben kalın bir bisiklet istiyorum ama şöyle de bişey var daha önce bir bisiklet almıştım bianchi tam istediğim tasarımda kalın, görüntüsü süper bir bisikletti 700 e falan almıştım sanırım ama bisiklet bildiğin gitmiyordu, ben bisikleti taşıyordum o beni değil :D

işte böyle de olmasını istemiyorum, yolda yürürken geçen bisikletçilerin o kalın çatılı maşalı bisikletleri çok hoş geliyor gözüme :D ama sanırım çok pahalı onlar, yardımlarınızı bekliyorum umarım anlatabilmişimdir derdimi

@sefaakcan
dostum forumun herhangi bir yerinde buna dair bilgiler bulabilirsin, senin beğendiğin bisikletler muhtemelen dağ bisikleti, ince deyip beğenmediğin 224ler falan da şehir bisikleti.

şöyle diyebiliriz, senin gitmiyor dediğin bisiklet (link) böyle bir şey. düz yolda basınca gitmez tabi ama dağda taşta da öteki gitmez. şehirde kullanacaksan (link) böyle bir şey (örneğin sportive serisi gibi) alman lazım ki gitsin. yarış bisikleti için de (link) örneğini verelim ki pekişsin, bununla da düz yolda akar gidersin ama bununla şehirin bol çukurlu tümsekli caddelerde ya da toprak köy yollarında gidemezsin (şehir bisikleti köy yolunda da gidebilir ama dağda taşta gidemez)

illa ön arka amortisörü olan yaylana yaylana giderim bununla ben diyeceğin bisiklet istiyorsan dağda taşta sür de hakkını ver bisikletin. şehirde kullanacaksan şehir bisikleti alman daha iyi olur.

@obezkirpi Teşekkürler hocam anladım olayı. Benim aşık olduğum tarz tam da bu işte (link) :D bunlarlan şehirde sürülmez diyorsun yani anladım, sürülür de, benim dediğim gibi gitmiyor olayını yaşarım sanırım

Peki bu tarz bir bisiklet alıp tekerleklerini değiştirsek?

@sefaakcan teker farkı sorun yapıyor zaten, dağ bisikletlerini mesela yol bisikletlerinden ayıran en büyük özellikler kadrolarının çok daha sağlam-kalın yani ağır olması, ön tarafta (bazen arkada da) amortisör olması (bu da ağırlık ekler üstüne), kimi modellerinde disk fren kullanılması (v frene göre daha zınk diye duran bir fren cinsi, tabi ki biraz daha ağırlık ekliyor) ve lastiklerdir, lastikler kalınlaştıkça ve üzerinde dişler belirginleştikçe yol tutuşu artar bu da arazide çok önemli haliyle. yol bisikletlerinin lastikleri hem inceciktir hem de diğer lastiklere nazaran kabak lastik gibi görünür pürüzsüzlükten. şehir bisikletleri bu ikisinin ortasıdır.

mossoyu beğenmişsin, o model şehirde sürülür ama lastik inceldikçe daha rahat edersin, mossonun sitesindeki modellere de bak madem (link) bak böyle bisikletler şehir/tur bisikleti işte, dağ ile yol arası. başka markalarınkilere de bak internet kataloglarından. lastik çok kalınlaşmasın, arka amörtisörü olmasın, (link) böyle bir şey olmasın yani. tabi bisikletçiye gidip de kullanım amacını anlatırsan daha çok yardımcı olacaktır. (ben bunu şehirde, sokaklarda, yollarda kullanacağım, arada bir de pikniğe mangala giderken binerim vs. dersen mesela işine en çok yarayacak bisikleti gösterir sana muhtemelen)

@GoGoRa

Giresun'da ne sürülür be..Ben de Giresun'luyum ama istanbul'da yaşıyorum.İnşallah bir gün ordan ev alırsam bir mtb iyi gider,özellikle yaylada

• Beğen
Tepkiler: GoGoRa
Arkadaşlar Merhaba
Ben de aranıza katılmaya çalışan biriyim. 34 yaşındayım ve yoğun iş yaşamımın arasına, bisikleti de dahil etmek istedim. Pahalı bisikletlere baktım hafta da 1 -2 belki bineceğim bir alete 3000 TL para vermek istemedim. Gönlümün kaldığı markalar oldu. Merida, Sedona bunlar daha erişilebilir markalar fakat yine de 1000 TL lik bir bütçeyi aşmamak üzere Carraro'da karar kıldım. Carraro 225 i çok fazla inceledim. Fakat disk fren çok uzun yollar yapmayacağımdan, trafik ile çok fazla haşır neşir olmak istemediğimden 200 TL fazla vermeye değmeyeceğini düşündüm. Açıkçası V fren ile çok fazla arada fark var mıdır kullanacağım koşullarda onu bile bilmiyorum. bu farkı aksesuar ve kıyafete ayırmak daha mantıklı geldi.
Bugün Avcılar Bisiklet Fırsatı internet sitesi sahibi pozitif bisikleti Ziyaret ettim (Pelican Malla gelmeden sağda.) Bisikletin kadro boyu ile ilgili soru işaretim kalmasın istedim. Carraro 224 51 cm kadro vardı. Boyum 1.73, Kilo 78, iç bacak uzunluğum 77 cm ve 51 cm kadro ayakkabılı denememe rağmen, kadro demirinin üzerine oturttu. Yani bu fizik ile bu kadro boyu büyük arkadaşlar, kesin bilgidir. 46 kadro salcanoya oturduğumda bu kadro boyu tam olmasa bile en azından 2 parmak boşluk kalıyor demirde. Fotolarına aldanmayın. Seleyi sırtınıza dayayınca yükselen kadronun demiri daha yukarı çıkmış oluyor. 51 cm kadroyu 1.80 boy ve bacak iç boyu 81 den büyük arkadaşlar yine deneyerek almalı düşüncesindeyim.

Gittiğim bisiklet bayisinin açıkçası müşteriye davranış tavrını çok beğenmedim. bir kere ne istediğimi sordu, "46 kadro var mı?" dediğimde "dışarıda bisikletler orada deneyin dedi." çıktım-girdim bu büyük 46sı lazım dedim. Aradan 6-7 dakika geçti sizin neyiniz vardı dedi tekrar. hasbinallah,.... Sonra bakayım dedi başka bir amca ile ilgilendi. nihayet 10 dakika sonra bi zahmet bodruma inip bisikletin olup olmadığını kontrol etti. Buna rağmen ben kibar davranınca herhalde bu herif deli diyerek nazikleşti. Gider yapmam gerekiyordu normalde çünkü. 46 kadrosu yokmuş diğer depodan bakayım dedi.

Neyse dedim o zaman bana 46 cm kadrolu bisiklet göster deneyeyim dedim. elinde metre ile geldi. Yanlış yerden ölçüm yapmaya çalıştı, uyardım yanlış yerden ölçüyorsun dedim. Bu arada bisikletin üzerinde zaten 18" yazıyor onu da gösterdim. nereden ölçmesi gerektiğini gösterdim. keşfetti falan filan

Neyse memlekette satıcıların bile bisiklete ne kadar önem verdiğini görmüş oldum. Açıkçası ben kim ne iş yapıyor olursa olsun hakkıyla yapması taraftarıyım. katalog vereyim diyor, bir kapağını açıp okusa işi çözecek . Bu sebeplerle zorlamadan arkama bakmadan uzaklaştım. Sizin bildiğiniz Büyükçekmece, Beylikdüzü, Avcılar 3geninde güvenilir carraro satışı yapan bir mağaza ve servis var mıdır? Yok ise en güvenilir bisiklet alabileceğim site ile ilgili bilginiz var mıdır? diğer sitelerin arka planında da böyle esnaf varsa işimiz iş diye düşünüyorum.
inşallah bir dahakine fotoğraflar ile katılırım aranıza.

Merhabalar,

Siteye ilk mesajım bu :) 330 model bisikletimi aldım, uzun hayaller sonucunda...

İzmit'ten ve ya İstanbul Sultangazi tarafından arkadaşlar var mı burada?

carraro sportive 225 son iki gündür f/p açısından gördüğüm en sağlam bisiklet gibime geliyor.sakarya'da oturuyorum.1.72-1.74 arası bi boyum var (kahroldum evde metre yok) ve kadro kaç uygun olur? son olarak bu bisikleti en uygun fiyata alacağım yer için tavsiye istiyorum.

Beyler bir carraroda ben aldim stabil yolda surulurmu bu bisiklet birde jant akordunun tam mi olmasi lazim bugun surdugumde hafif s ciziyordu sanki

@bohemroze bacak uzunluğuna da bak benim 77 cm ve 46cm kadro ile tam oldu. Yukarıda da yazmıştım.

@Metawox hocam bu bisiklet fırsatı hakkında ne düşünüyorsunuz en azından çalışanlar tırt fakat ürünler sağlam mı?

Geri